بن بست گفت‌وگوهای تهران- واشنگتن بر سر برنامه هسته‌ای ایران ادامه دارد. دور تازه گفت‌وگوهای ایران و شش قدرت بزرگ روز ۱۹ سپتامبر در مقر سازمان ملل از سر گرفته شده با کمی امید به نتیجه‌گیری پایانی.

Iran Atom

چرخه تازه گفت‌وگوها با تماس‌های دو جانبه وزرای خارجه آمریکا و ایران و یک جلسه هماهنگی با سه کشور اروپایی عضو ۱+۵  به موازات نشست مجمع عمومی سازمان ملل ادامه پیدا کرد. فرصت تعیین شده برای توافق نهایی ۲۴ نوامبر است. وزیر خارجه آلمان فرانک‌والتر اشتاین مایر می‌گوید مذاکرات وارد مرحله سرنوشت‌سازی شده و ایران نمی‌تواند همچنان وقت بخرد. یک مقام ارشد آمریکایی نیز گفت: «بسیار دشوار است که تا پایان هفته به نتیجه‌ای برسیم.»

در این میان بحث مبارزه با شبه‌نظامیان دولت اسلامی در عراق و سوریه وارد  گفت‌وگوهای وزیران خارجه آمریکا و ایران شد.

رویداد تازه پیشنهاد آمریکا به جمهوری اسلامی است. روزنامه نیویورک تایمز نوشت: «ایران پیشنهاد تازه‌ای دریافت کرده که به جای کاستن ازسانتریفیوژها – چرخه‌های سوخت – که از اختلاف‌های اساسی میان طرفین است؛ لوله‌های تزریق اورانیوم به آن‌ها را قطع کنند.» این پیشنهاد که هنوز رسما اعلام نشده، هم در ایران و هم از سوی گروهی از سناتورهای آمریکایی با مخالفت روبرو شده است.

از سوی دیگر حسن روحانی نیز برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل بامداد سه شنبه رهسپار نیویورک شد.

در پیوند با این رویدادها رادیو زمانه با دو کارشناس سیاسی و پرونده هسته‌ای آقایان منصور فرهنگ در نیویورک و رضا تقی‌زاده در گلاسکو  پرسش‌هایی را در میان می‌گذارد:

– فضای مذاکرات در حال حاضر در نیویورک چگونه است؟

– آیا جمهوری اسلامی برای رسیدن به توافق و لغو تحریم‌های جهانی به کاهش غنی‌سازی رضایت خواهد داد؟

پیشنهاد جدید آمریکا که مخالفانی دارد، قابل اجراست؟

– آیا ابعاد نظامی پرونده هسته‌ای، موضوعی که تاکنون سعی در پنهان نگداشتن آن شده؛ یکی از مشکلات کلیدی‌ست؟

– سناریوی نرسیدن به توافق پایانی تا ۲۴ نوامبر چگونه خواهد بود؟ آیا زیان اصلی متوجه مردم ایران خواهد بود؟