نیروی هوایی آمریکا به درخواست دولت عراق، اطراف سد حدیثه در غرب استان انبار را هدف قرار داد. ارتفاعات زردک، مشرف به موصل، قبلا به کنترل پیشمرگه‌های کرد درآمده بود.

USA IS
ستاد ارتش آمریکا می‌گوید در ۴۸ ساعت گذشته ۱۳۳ مورد حمله به مواضع داعش در غرب و شمال عراق صورت گرفته است

جنگنده‌های امریکایی روز یکشنبه ۷ سپتامبر، مواضع داعش در حوالی سد حدیثه را بمباران کردند. این حمله به منظور پشتیبانی از نیروهای محلی در حفاظت از این سد و به درخواست دولت عراق انجام گرفته است.

یک مقام آمریکایی به خبرگزاری «رویترز» گفته که یکی از اهداف این یورش، حراست از پرسنل آمریکایی و تاسیسات و دفاتر متعلق ایالات متحده بوده است. سد حدیثه که بر روی رود فرات ساخته شده، در یکصد کیلومتری مرز عراق و سوریه در استان انبار قرار دارد.

عصر شنبه ۶ سپتامبر، پیشمرگه‌های کرد موفق شدند گام بزرگی در بازپس‌گیری شهر استراتژیک موصل از دست «داعش» بردارند. آنها با پشتیبانی نیروی هوایی آمریکا، توانستند کنترل ارتفاعات «زردک»، مشرف به موصل را به دست گیرند. بسیاری روستاهای تحت کنترل «داعش» در موصل، در دامنه و اطراف این کوه قرار دارند.

رویترز می‌نویسد، دست‌کم ۳۰ شبه‌نظامی «دولت اسلامی» در بمباران هوایی کشته شده‌اند. موصل در ماه ژوئن به دست داعش افتاده بود.

ستاد فرماندهی ارتش امریکا در فلوریدا روز شنبه ۶ سپتامبر اعلام کرده بود که مواضع «داعش» از پنجشنبه زیر حمله جنگنده‌ها و پهپادهای ایالات متحده قرار داشته‌اند: «در این حملات که تعداد آنها ۱۳۳ مورد اعلام شده، خودروهای بسیاری نابود شده یا آسیب دیده‌اند.»

حمله به مواضع داعش در رقه

ارتش سوریه نیز در ۴۸ ساعت گذشته، حملات هوایی فشرده‌ای علیه مواضع «داعش» در شمال شرقی سوریه انجام داده است. این حملات علاوه بر شبه‌نظامیان «دولت اسلامی»، غیرنظامیان را نیز به کشتن داده است. نهاد ناظر بر حقوق بشر در سوریه (مستقر در لندن) گزارش داده که دست‌کم ۲۵ نفر در حمله موشکی به یک نانوایی در شهر «رقه»، جان خود را از دست داده‌اند. کنشگران سوری می‌گویند تعداد کشتگان می‌تواند از این بالاتر رود. آنها از ۳۵ کشته و دس‌تکم ۴۰ مجروح در حمله به رقه خبر داده‌اند.

نیروی هوایی سوریه در مجموع ۸ بار به مواضع داعش حمله کرده که موجب قطع برق رقه نیز شده است. داعش علاوه بر بخش‌های مهمی از شمال عراق، یک سوم خاک سوریه را در اختیار خود دارد. رقه یکی از مهم‌ترین کانون‌های «دولت اسلامی» در سوریه محسوب می‌شود. پایگاه هوایی «ال‌طبقه» در رقه، دو هفته قبل به دست داعش افتاد. این فرودگاه، آخرین پایگاه دولت سوریه در استان رقه بود.

آمریکا اتحادیه عرب را به همکاری فراخواند

آمریکا پس از به جریان افتادن طرح ائتلاف ده کشور برای مقابله با داعش، در صدد جلب همکاری اتحادیه عرب برای رویارویی با «دولت اسلامی» است. جان کری، وزیر خارجه ایالات متحده در ملاقات با نبیل عربی، دبیرکل این اتحادیه، در مورد تهدیدات داعش و لزوم همیاری کشورهای عربی در رفع این تهدیدها گفت‌وگو کرد.

یک مقام ارشد وزارت خارجه امریکا اعلام کرد که این دو مقام در ملاقات خود، پیرامون فوریت و ضرورت حضور اتحادیه عرب در ائتلاف علیه داعش گفت‌وگو کرده‌اند. از جمله مسائل مطرح در این دیدار، پیشگیری از پیوستن پیکارجویان خارجی به «داعش»، منابع مالی و تبلیغات این گروه بوده است.