مقامات جمهوری اسلامی با نزدیک شدن به زمان تعیین شده برای دور تازه مذاکرات هسته‌ای، به تحریم‌های تازه  آمریکا اعتراض کرده‌اند.

محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران  پیش از دیدار با کاترین اشتون در بروکسل (اول سپتامبر) گفت :«تحریم‌های تازه شرایط را برای رسیدن به توافق دشوار می‌کنند.» او هشدار داد : «اگر از خویشتن‌داری جمهوری اسلامی سوء استفاده شود در زمان مناسب به آن پاسخ خواهیم داد.»

تحریم

مجید تخت‌روانچی معاون ظریف هم تحریم‌های تازه را سیاست «یک بام و دو هوای آمریکا» توصیف کرد. هم‌زمان، مرضیه افخم، سخنگوی وزارتخارجه ایران تحریم‌های تازه را خلاف تعهدهای توافق ژنو دانست.

هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلح نظام نیز گفته است: «تحریم‌های اخیرآمریکا در آستانه مذاکرات فضای کشور را تحت تاثیر منفی قرار می‌دهد.»

اعتراض‌ها و اشارات مقامات ایرانی به اعلام  دولت آمریکا باز می‌گردد که در روز شنبه ۳۰ اوت، از تحریم‌های تازه علیه جمهوری اسلامی خبر داد؛ تحریم‌هایی که شامل افراد و شرکت‌ها و موسساتی می‌شوند که با برنامه هسته‌ای ایران مرتبط  هستند. کاخ سفید و وزارت خارجه آمریکا در عین حال تاکید کرده‌اند که هم‌چنان راه‌حل سیاسی را برای حل و فصل برنامه هسته‌ای ایران ادامه خواهند داد.

رادیو زمانه در پیوند با این تصمیم، پرسش‌هایی را با دو کارشناس مسائل هسته‌ای و پرونده هسته‌ای ایران در میان گذاشته‌ است.  مهران مصطفوی، استاد دانشگاه در پاریس و علی نیری، استاد دانشگاه در کالیفرنیا به پرسش‌های زیر پاسخ داده‌اند:

● آیا این تحریم‌ها هشداری دوباره به جمهوری اسلامی است؟

● انگیزه آمریکا از تحریم‌های تازه چیست؟

● تهدید تلویحی وزیرخارجه در پاسخگویی به تحریم‌‌های تازه را چگونه باید ارزیابی کرد؟

●  چرا حسن روحانی می‌گوید، مسئولیت مذاکرات هسته‌ای را به عهده می‌گیرد اما به عنوان مقام مسئول در این مذاکرات حضور پیدا نمی کند؟

● با وجود پایان ماموریت کاترین اشتون و معرفی فدریکوموگرینی وزیر خارجه ایتالیا به عنوان مسئول تازه سیاست خارجی اتحادیه اروپا؛ براساس قرار قبلی خانم اشتون همچنان هدایت مذاکرات پرونده هسته‌ای را به عهده خواهد داشت . چه چشم‌اندازی به مذاکرات توافق پایانی می‌توان داشت ؟