در حمله نیروی هوایی ارتش عراق به موصل «محکمه داعش» در این شهر ویران شد. بر اساس اعلامیه ارتش عراق در این حمله ۵۰ تن از ستیزهجویان داعش کشته شدند.
پس از تصرف موصل، ستیزهجویان داعش محکمهای برپا کرده بودند و بر اساس قانون شریعت مخالفانشان را محاکمه میکردند. گفته میشود که در این محکمه انسانها ابتدا شکنجه میشدند و سپس آنها را گردن میزدند. این محکمه اکنون در اثر بمباران بمبافکنهای عراقی نابود شده است.
بی بی سی جهانی گزارش داده است که در این حمله هوایی ۳۳۰ تن از مخالفان داعش که در محکمه زندانی بودند آزاد شدند. همچنین بنا بر این گزارش، قاضی شرع داعش هم در این حمله به قتل رسیده است.
دولت نوری مالکی قصد دارد با حملات هوایی به مواضع داعش به پیشمرگههای کرد در نبرد با ستیزهجویان داعش کمک کند.
کردهای عراق، سوریه و ترکیه در نبرد با گروه «دولت اسلامی» که قبلاً خود را «دولت اسلامی عراق و شام» میخواند با هم متحد شدهاند و روز گذشته در منطقه موصل در شمال عراق به ستیزهجویان داعش حمله کردند. جابر یاور، سخنگوی اداره پیشمرگه منطقه کردستان عراق خبر داده بود که درگیری نظامی بین پیشمرگههای کرد و ستیزهجویان داعش در ۴۰ کیلومتری جنوب غربی اربیل درگرفته است.
صبح امروز، پنجشنبه ۱۶ مرداد ماه اما خبرگزاری جمهوری اسلامی به نقل از منابع محلی گزارش داده است که منطقه «مخمور» در ۸۰ کیلومتری جنوب شرق موصل به دنبال یک درگیری شدید میان نیروهای داعش و پیشمرگان کرد، سقوط کرد و به کنترل داعش درآمد.
منابع مستقل هنوز این خبر را تأیید نکردهاند.
مخمور به همراه چهار ناحیه «دیبه که»، «قراج»، «کندیناوه» و «الکویر»، منطقهای حدفاصل سه استان مهم و استراتژیک کرکوک، نینوا و اربیل است.
در این میان پیشمرگان کرد و ارتش عراق یک اتاق عملیات مشترک تشکیل دادهاند.
در روزهای گذشته ستیزهجویان داعش مناطق کردنشین بین موصل و سوریه، از جمله زمار و سنجار را تصرف کرده بودند و بر سد موصل هم مسلط شده و به این ترتیب منابع آب آشامیدنی این منطقه را در تصرف خود درآورده بودند. آنها بر چندین چاه نفت و یک نیروگاه برق هم تسلط پیدا کرده بودند.
در این مناطق کردهای ایزدی زندگی میکنند. داعش آنها را شیطانپرست میخواند و بیم آن میرود که چنانچه تسلط داعش بر این مناطق بپاید، کردهای ایزدی توسط ستیزهجویان داعش قتل عام شوند. پس از حمله داعش به مناطق کردنشین بین موصل و سوریه بیش از ۳۰ هزار تن از کردهای ایزدی به کوهها پناه بردند و اکنون غذا و آب کافی در اختیار ندارند.
جابر یاور، سخنگوی اداره پیشمرگه منطقه کردستان عراق از ۵۰ هزار کرد ایزدی سخن میگوید که اکنون آواره شدهاند و در پناه کوهها زندگی میکنند.