یک نماینده مجلس  به نقل از آمار معاونت سرمایه انسانی رئیس جمهوری، دولت نهم و دهم به ریاست محمود احمدی نژاد را به «استخدام بدون ضابطه ۴۵۰ هزار نفر، تاسیس ۲۰۰ هزار موسسه و سازمان خلاف قانون و استخدام بیش از ده هزار بی‌سواد در آموزش و پرورش» متهم کرد. کمیسیون اصل نود مجلس وعده کرده است که این موضوع را بررسی و نتیجه را اعلام خواهد کرد.

احمدی نژاد
بر اساس آمارهای دولت یازدهم، دولت نهم و دهم، بیش از ده هزار فرد کم سواد را در آموزش و پرورش استخدام کرده است

به گزارش خبرگزاری خانه ملت، وابسته به مجلس شورای اسلامی ایران، در جلسه غیر علنی روز ۲۵ تیرماه مجلس، پس از اینکه محمود عسگری آزاد، جانشین معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس دولت یازدهم، گزارشی از شمار کارکنان دولت ارائه کرد، غلامعلی جعفرزاده ‌ایمن‌آبادی، نماینده رشت، جزئیاتی از این گزارش را با خبرنگاران در میان گذاشت.

این نماینده مجلس با بیان این که دو درصد از ۷۶ هزار نفری که در دو سال گذشته در وزارت آموزش و پرورش استخدام شده‌اند «بی‌سواد» هستند اضافه کرد: «۱۴ درصد از آنان تحصیلاتی تا مقطع ابتدایی، ۱۹ درصد راهنمایی، یک درصد دیپلم و ۳۳ درصد بالاتر از دیپلم دارند.»

وی ضمن اینکه از علی لاریجانی رئیس مجلس، خواست این گزارش را برای رسیدگی به کمیسیون اصل نود ارجاع دهد، اعلام کرد: «از ۷۶ هزار استخدام شده در آموزش و پرورش ده هزار و ۶۴۰ نفر بی‌سواد هستند.»

به گفته نماینده رشت در مجلس شورای اسلامی «در دولت گذشته عمده اطرافیان و خانواده‌های مسئولان، فرمانداران، استانداران و وزرا بدون هیچ قانونی استخدام شدند».

جعفرزاده ‌ایمن‌آبادی با اشاره به اینکه ۲۰۰ هزار سازمان خلاف قوانین موجود در دولت‌های گذشته شروع به فعالیت کرده‌اند، گفت: «۶۵۰ هزار نفر در چند سال گذشته استخدام شده‌اند که جذب حدود ۴۵۰ هزار نفر از آنها بدون ضوابط و بر اساس رابطه‌ بوده است.»

پیش از این نیز طرح‌های استخدامی دولت نهم و دهم ایران با اعتراض نمایندگان مجلس روبه‌رو شده بود. یکی از موارد اعتراض نمایندگان به طرحی موسوم به طرح مهرآفرین بود که بر اساس آن مقرر شده بود که دولت شرایط استخدام حدود ۵۰۰ هزار نفر را فراهم کند. این طرح در دولت یازدهم در آبان‌ماه ۱۳۹۲لغو شد.

به گفته جعفرزاده ایمن‌آبادی «در دولت گذشته عمده اطرافیان و خانواده‌های مسئولان، فرمانداران، استانداران و وزرا بدون هیچ قانونی استخدام شدند».

123123
آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش

درماه گذشته نیز مجتبی صدیقی، رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، با ارائه اطلاعاتی درباره بورسیه‌های خارج از روال ارائه‌شده در دولت‌های نهم و دهم، بخشی از تخلف‌های دانشگاهی مقطع یادشده را بی‌اشاره به دامنه تخلف‌های مشابه در دولت‌های پیشین علنی کرد.

در حال حاضر نهادهای نظارتی شامل کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات، نمایندگان خود را در سازمان دانشجویان مستقر کرده‌اند و مشغول بررسی پرونده‌ها هستند.

حسن مسلمی، نائینی معاون بورس و دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان در دولت دهم، در واکنش به آمار و اطلاعات ارائه شده توسط رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر گفت که در دولت هفتم و هشتم نیز برخی از بورسیه ها بدون ضابطه علمی پذیرش شده‌اند و اسامی برخی از «آقا زاده‌ها و وابستگان حکومت» نیز در بین آنان دیده می‌شد. وی افزود: «در دوره اصلاحات افرادی بورس شده بودند که در مورد آنها ضوابط علمی و عمومی رعایت نشده بود. از من خواستند که آن را اعلام کنم، اما من این کار را درست ندانسته و انجام ندادم.»

خبر تخلف‌های دانشگاهی دولت نهم و دهم با واکنش بسیار از جمله از سوی جامعه دانشگاهی روبه‌رو شده است.