سمکو خورشيدی زندانی سياسی کُرد روز پنچشنبه ۲۸ فروردينماه در زندان ديزلآباد کرمانشاه اعدام شد.
به گزارش خبرگزاری ديدبان حقوق بشر کردستان، سمکو خورشيدی در ارديبهشتماه سال ۱۳۹۱ به اتهام محاربه از طريق عضويت در يکی از احزاب کُرد مخالف حکومت و انجام عمليات مسلحانه از سوی دادگاه انقلاب شهر سقز به اعدام محکوم شده بود.
بر پايه همين گزارش، سمکو خورشيدی در هشتم فروردينماه ۱۳۹۰، در يکی از اتوبانهای اطراف تهران، توسط نيروهای امنيتی بازداشت شد.
شبکه پرستیوی روز ۲۱ اردیبشتماه سال ۹۰ اقدام به پخش اعترافهای این زندانی کرد.
گفته میشود، سمکو خورشيدی هنگام بازداشت به دليل تيراندازی نيروهای امنيتی از ناحيه دست زخمی شده بود.
تاکنون جنازه سمکو خورشيدی به خانواده وی تحويل داده نشده است.
در سالهای اخیر حکومت ایران چندین زندانی سیاسی کُرد را اعدام کرده است.
حبيب الله گلپریپور و رضا اسماعيلی مامدی روز شنبه چهارم آبان ماه ۱۳۹۲ بدون اطلاع وکيل پرونده و خانواده آنها در زندانهای سلماس و اروميه اعدام شدند.
شیرکو معارفی نیز صبح دوشنبه ۱۳ آبانماه اعدام شد. این زندانی سیاسی در آبانماه سال ۱۳۸۷ در مرز ایران وعراق، دستگیر شد و به اتهام «عضویت در حزب کومله، اقدام علیه امنیت ملی و محاربه با خدا» محکوم به اعدام شد.
حبیب الله گلپریپور مهرماه ۱۳۸۸ در حین خروج از مهاباد به سوی ارومیه همراه تعدادی کتاب توسط نیروهای حفاظت اطلاعات سپاه مهاباد بازداشت شد و در اسفندماه همان سال پس از شکنجههای شدید فیزیکی و روحی به اتهام عضویت در حزب حیات آزاد کردستان ( پژاک ) به اعدام محکوم شد.
رضا اسماعیلی شهریورماه سال ۸۸ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به اتهام همکاری با پژاک تحت شکنجه روحی و ضرب و شتم شدید قرار گرفت و سپس به اعدام محکوم شد.
پیش از این اعدامها در ارديبهشتماه ۱۳۸۹ نیز فرزاد کمانگر، معلم کُرد ايرانی به اتهام عضويت و همکاری با پژاک بههمراه علی حيدريان، فرهاد وکيلی، شيرين علمهولی و مهدی اسلاميان، زندانیان سیاسی کُرد، در زندان اوين به دار آويخته شدند.
آخوند ها و اسلاف و عمله هاشان بدانند کردستان اینها را فراموش نخواهد کرد و تاوان سختی برایشان در نظر می گیرد.
shahla / 18 April 2014