سخنگوی سپاه میگوید انتخاب احمدینژاد حاصل عملکرد دولت اصلاحات بود. رمضان شریف روی کار آمدن روحانی را هم ناشی از عملکرد دولت دهم دانسته است.
رمضان شریف، مسئول روابط عمومی سپاه پاسداران طی نشستی در روز چهارشنبه ۱۴ اسفند عنوان کرده که احمدینژاد در انتخابات نهم گزینه سپاه نبود بلکه عملکرد دولت خاتمی موجب روی کار آمدن او شد.
رمضان شریف افزوده که سپاه پای خاتمی ایستاد و از همه مدیران آن به غیر از وزیر ارشاد حمایت کرد: «سپاه خودش را ذیل رهبری میداند و با این رویکرد که دولت روحانی اقدامات خود را در محوریت رهبری داشته باشد، سپاه نهایت همکاری را میکند.»
سخنگوی سپاه در بخش دیگری از سخنان خود گفته است: «سپاه و بسیج، مولود انقلاب اسلامی است و هر جایی که احساس کند مشکلی وجود دارد، حرف خودش را میزند.» شریف با این سخنان، تلویحا دخالت و نظارت سپاه بر امور سیاسی و دولتی را پذیرفته و شروط همراهی و همکاری این نهاد را نیز برشمرده است.
سخنگوی سپاه در حالی منکر دخالت این نهاد در انتخابات ۸۴ شده که هاشمی رفسنجانی پس از شکست در دور دوم این انتخابات، فهرستی از فرماندهان نیروی انتظامی و سپاه را منتشر کرد که در ستادهای انتخاباتی نامزدهای یادشده فعالیت میکردند. او نامهای سرگشاده نیز در اعتراض به “دخالتهای ناروا و سازماندهی شده” در انتخابات نوشت.
علی سعیدی، نماینده خامنهای در سپاه حتی پس از اعتراضات سال ۸۸ و در آستانه انتخابات ۹۲نیز اعلام کرد که وظیفه ذاتی سپاه، مهندسی معقول و منطقی انتخابات است.
مهدی کروبی نامزد دیگر انتخابات ۸۴ نیز بارها از دخالت بخشهایی از سپاه و بسیج در تغییر نتیجه انتخابات شکایت کرد و در نامهای خطاب به حسن فیروزآبادی، رییس کل نیروهای مسلح نوشت: «به نظر میرسد جنابعالی ریاست ستاد نظامیان دخالت کننده در انتخابات را بر عهده گرفتهاید.›
روزنامه “کیهان” پس از انتخاب احمدینژاد در سال ۱۳۸۴ در مقالهای از مجموعه “رای سازان و فعالان سیاسی” نام برد و بسیج دانشجویی، بسیج طلاب، بسیج اساتید و پایگاههای حوزههای مقاومت شهر و روستایی بسیج را “اصلیترین ارکان مجموعه رایساز” معرفی کرد.
اصطلاح “مهندسی انتخابات” عملا از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۴ وارد ادبیات سیاسی ایران شد و نتایج عملی خود را در انتخابات ۱۳۸۸ نشان داد. علی سعیدی، نماینده خامنهای در سپاه حتی پس از اعتراضات سال ۸۸ و در آستانه انتخابات ۹۲ اعلام کرد که وظیفه ذاتی سپاه، مهندسی معقول و منطقی انتخابات است.
اسناد و شواهد موجود نشان میدهند که سپاه و بسیج، در انتخابات ۱۳۸۴ جانب نامزدهای اصولگرایان را گرفتند و از قالیباف، لاریجانی و احمدینژاد حمایت کردند. به این ترتیب میتوان ادعای شریف را وقتی قابل قبول دانست که گفته شود احمدینژاد، تنها گزینه سپاه نبود.
بر اساس ماده ۲۴ قانون انتخابات ریاست جمهوری و ماده ۱۶ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، نیروهای نظامی و انتظامی حق دخالت در امور انتخابات اعم از امور اجرایی و نظارتی را ندارند.
اصولن عوام الناس در عین اینکه می دانند که نمی دانند چه می خواهند و می دانند که نمی فهمند در ورای خواسته های ابتدایی و غریزی ایشان کلن چه چیزی می تواند درست یا غلط باشد، با پر رویی تمام برای همه چیز و همه کس و حتی وقایع و شخصیت های ماضی بس بعید نسخه می پیچند. وقتی هم که فضاحت مداخلات و نظرات عامیانه ی آنها رو شد از رو نمی روند و به شکلی مضحک مسئولیت را از حوزه ی نادانی خود دور می کنند و با وقاحت دانایان و نخبگان را مقصر می شمارند. اگر اوضاع خیلی خراب باشد از آنان یاری می خواهند که تا عفن ما همه ی شما را نکشته بیایید ما را از منجلاب نجات دهید که چون به هم وصل شده ایم در این زورق فرسوده برای خودتان هم لازم است ما را نجات دهید. سرداران سپاه هم که معلوم نیست سردار چه هستند و افتخارات نداشته بیست سال پیش آنها در به کشتن دادن صدها هزار جوان ایرانی چرا باید برای این پیرمردان بیسواد نوعی اعتبار بیاورد از همین دسته عوام هستند. آنها نمی فهمند که قیمت یک لقمه نان و پورشه ی حرامی که به ضرب و زور بر سر سفره ی خود می آورند چقدر برای این کشور گران تمام می شود. نتیجه ی انقلابات جهان جز نکبت و عقب ماندگی نبوده است و جهان متمدن فقط وامدار مللی است که مستمر و بی شلختگی راه ترقی را پیموده اند. تصور اینکه ایران بدون انقلاب امروزه چه شکلی می توانست داشته باشد خون انسان را به جوش می آورد.
samad / 06 March 2014