بیماری بروسلوز یا تب مالت سالانه حدود ٥٠٠ هزار نفر را در سرتاسر دنیا مبتلا میکند. اما بیشترین میزان ابتلا به این بیماری در کشورهای عقبمانده و در حال توسعه است. یعنی مکانهایی که واکسیناسیون دامها در آنها به درستی انجام نمیشود و محصولات دامی حاصله نیز در روندی بهداشتی به دست مصرفکنندگان نمیرسد.
متاسفانه ایران نیز یکی از مناطق اصلی شیوع این بیماری در دنیا است. به طور متوسط سالانه ٢٨٠٠٠ مورد جدید ابتلا به این بیماری در ایران شناسایی میشود و از نظر میزان شیوع بیماری، ایران رتبه چهارم دنیا را به خود اختصاص داده است. گفتههای مسوولان بهداشتی کشور نیز نشانگر این نکته است که کنترل بیماری در ایران همچنان ناموفق بوده است. به عنوان نمونه دکتر باقر محمودی مدیر گروه مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت استان قم میزان بروز بیماری تب مالت را نسبت به مدت مشابه سال گذشته دوبرابر اعلام کرد. و یا در خبر دیگری از قول نبیالله مهدوی مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان بیجار اعلام شد که تنها در سه ماهه ابتدایی امسال ٤٠ بیمار مبتلا به تب مالت در این شهرستان شناسایی شدهاند.
آمار ٢٨٠٠٠ مورد ابتلای سالانه ایران در حالی است که متوسط بروز سالانه تب مالت در کشور بزرگ و پرجمعیتی مثل ایالات متحده تنها ١٠٠ مورد در سال است. دراین فایل صوتی زیر به چگونگی انتقال بیماری و راههای پیشگیری از ابتلا به آن پرداخته و دلایل شیوع بالای آن را در ایران بررسی خواهیم کرد.
[podcast]http://www.zamahang.com/podcast/2010/20130827_Brucellosis_MazyarMahdavifar.mp3[/podcast]