بیست و سوم اوت، روز جهانی مباررزه با بردهداریست. امسال نیز گزارشها درباره وجود بردهداری در جهان تکانهنده است. بر اساس آخرین آمار منتشر شده از سوی سازمان جهانی کار، آمار بردگان جهان به بیست و یک میلیون نفر رسیده است. بردگی نوین، درست برخلاف بردگی کلاسیک، بر اساس “کار داوطلبانه” شکل میگیرد و افراد جامعه نسبت به آن آگاهی ندارند. به این مناسبت زهرا باقری شاد در مقالهای به این موضوع پرداخته است.
[podcast]http://www.zamahang.com/podcast/2010/20130823_Bardedari_ZahraBagheriShad_KolaleParsa.mp3[/podcast]
دسته بندیها: نیاز به دسته بندی
کلیدواژه ها: روز جهانی بردهداری
فقط کشور های آفریقائی نبودند که که برده کشور های دیگر را تامین می کردند، دلالان عرب در قرون وسطی برده از سواحل جنوبی دریای مدیترانه ، یا از جنوب روسیه به کشور های عربی می فروختند. یونان و روم باستان بیشتر برده های مورد احتیاج خود را از سوریه و دیگر مناطق آسیایی خریداری می کردند و کشورهای افریقای برای داد ستد برده حائز اهمیت نبودند. آفریقا از قرن 7 بعد از میلاد و پس از تسخیر سریع این سرزمین ها توسط اعراب مسلمان به عنوان یک قاره عرضه کننده برده مورد توجه قرار گرفت. اعراب از قرن 7 تا قرن 16 حدود 10 میلیون برده را به کار اجباری گرفتند. و پس از استعمار سرزمین های افریقای توسط کشور های اروپائی در عصر جدید ( از قرن 16 به بعد )، فرانسه، هلند، انگلیس، اسپانیا و پرتقال در مدت زمانی کمتر از 350 سال 11 میلیون برده به امریکا فروختند و بیش از ۵ درصد از این برده ها هنگام عبور از اقیانوس اتلانتیک از بین رفتند که جنازه آن ها طعمه کوسه ها گردید
برده داری در هیچ یک از کتب مقدس ادیان ابراهیمی مورد سرزنش و نکوهش قرار نگرفته است و فقط یک اقلیت مسیحی در قرن چهارم بعد از میلاد در بیزانس خواستار لغو برده داری گردید. بالاخره با تاخیر خیلی زیاد برده داری در عصر مدرن توسط غرب محکوم و لغو گردید و آن هم بعد از جنگ داخلی امریکا که بين سال های ۱۸۶۱ – ۱۸۶۵ که عليه برده داری بود.
بیشتر:
http://www.chubin.net/?p=108
امیرخلیلی / 24 August 2013