به مناسبت شصت و هشتمین سالگرد بمباران اتمی هیروشیما، امروز، سه‌شنبه ۶ اوت ۲۰۱۳ (۱۵ مرداد) مراسمی در این شهر، در ژاپن با شعار از بین بردن همه سلاح‌های اتمی در جهان، برگزار شد.
شیزو آبه، نخست وزیر محافظه‌کار ژاپن در این مراسم در برابر بیش از ۵۰ هزار نفر سخنرانی کرد و گفت ژاپن همچنان بر سر عهد خود باقی است که هرگز سلاح اتمی تولید نکند، برای به دست آوردن سلاح اتمی نکوشد و اجازه تأسیس پایگاه اتمی به کشوری ندهد.

سالگرد بمباران اتمی هیروشیما در سایه راه‌اندازی نیروگاه‌های اتمی در این کشور برگزار شد
سالگرد بمباران اتمی هیروشیما در سایه راه‌اندازی نیروگاه‌های اتمی در این کشور برگزار شد

کازومی ماتوسی، شهردار هیروشیما اما از نگرانی‌اش مبنی بر همکاری دولت ژاپن با هندوستان در جهت تأسیس نیروگاه‌های اتمی در این کشور سخن گفت.

این مراسم در زمانی برگزار می‌شود که دولت شیزو آبه قصد دارد دو سال و نیم پس از واقعه فوکوشیما، مجدداً نیروگاه‌های هسته‌ای در این کشور را راه‌اندازی کند و همچنین در تلاش است که اصلاحاتی در متن قرارداد منع سلاح‌های هسته‌ای در ژاپن اعمال کند.

اولیور استون، کارگردان نام‌آشنای آمریکایی که به مناسبت سالگرد بمباران اتمی هیروشیما به این شهر سفر کرده است از سیاست‌های ایالت متحد آمریکا در آسیا انتقاد کرد. او گفت: «در حال حاضر به طور بی‌سابقه‌ای آمریکا تلاش می‌کند، در خاور دور سیاست‌های نظامی‌اش را اعمال کند.»

گفته‌های اولیور استون در رسانه‌های ژاپن بازتاب گسترده‌ای پیدا کرده است.

در ساعت هشت و پانزده دقیقه به وقت محلی که همزمان است با پرتاب و اصابت بمب اتمی به هیروشیما، اهالی این شهر در بزرگداشت خاطره قربانیان، یک دقیقه سکوت کردند.

در بمباران هیروشیما، ۳۵۰ هزار تن از ساکنان این شهر، بلافاصله پس از انفجار بمب اتمی جان سپردند و ۷۰ هزار تن دیگر، پس از بمباران شهر به تدریج در اثر پیامدهای آن جان دادند. تا سال ۱۹۴۹ آمار این قربانیان به ۱۴۰ هزار تن افزایش یافت. سه روز پس از این واقعه، شهر ناکاساکی هم مورد اصابت بمب اتمی قرار گرفت و در این شهر هم ۷۰ هزار تن جان باختند.

پس از بمباران هیروشیما و ناکاساکی ژاپن تسلیم شد و جنگ جهانی دوم هم پایان یافت.