در فرهنگستان زبان و ادب فارسی مراسمی برگزار شد و آيتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی با پیامی از پدیدآورندگان “فرهنگ جامع زبان فارسی” تقدیر کرد.
در این مراسم علیاشرف صادقی، عضو پیوسته فرهنگستان، غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان و محمد دبیرمقدم عضو پیوسته و معاون علمی و پژوهشی فرهنگستان در ستایش از پدیدآورندگان “فرهنگ جامع زبان فارسی” سخن راندند.
در تابستان ۱۳۸۶ علیاشرف صادقی اعلام کرد که کار تألیف “فرهنگ جامع فارسی” آغاز شده است. او درباره نحوه تنظیم این فرهنگ گفت: “این فرهنگ واژههای زبان فارسی از قدیمیترین ایام تاکنون را شامل میشود و اصطلاحات علمی مطابق آخرین تعریفها و تحقیقها در آن آورده میشود.”
ابوالفضل خطیبی، معاون گروه فرهنگنویسی فرهنگستان زبان و ادب فارسی اما در اردیبهشت ماه سال جاری اعلام کرد که “فرهنگ جامع زبان فارسی” در نیمه راه، پس از انتشار فقط یک جلد نگران تأمین بودجه است.
او به خبرگزاری تنسیم به طور تلويحی اعلام کرد که حجم جلد دوم این فرهنگ که به حرف “الف” اختصاص دارد، دو برابر جلد نخست خواهد بود و لذا برای تألیف آن به مقدار بیشتری بودجه نیاز است.
کارگروه تألیف “فرهنگ جامع زبان فارسی” مشتمل بر ۳۰ پژوهشگر است. خطیبی در گفتوگو با خبرگزاری تنسیم پیشبینی کرد که این عده به چهار برابر افزایش یابد.
علیاشرف صادقی در مراسم قرائت پیام خامنهای گفت: “انشاءالله از این به بعد هم بتوانیم آهنگ تعریفنگاری و انتشار جلدهای بعدی فرهنگ را سریعتر کنیم.”
در حالیکه انتشار جلد نخست “فرهنگ جامع زبان فارسی” به گفته حداد عادل ۱۸ سال به درازا کشیده، قرار است این فرهنگ ۳۰ جلد را شامل شود.
حداد عادل گفت: “جلد اول را خدمت مقام معظم رهبری بردم و ایشان هم کتاب را ملاحظه کردند و هدیهای نیز برای گروه فرهنگنویسی فرستادند و پیغام دادند که از جانب من از پدیدآورندگان فرهنگ جامع زبان فارسی تشکر شود. من هم از جانب ایشان از همه شما تشکر میکنم.”