حزب کارگر پیروز قاطع انتخابات پنجشنبه چهارم ژوئیه بود. این حزب توانست بیش از ۴۱۰ کرسی از ۶۵۰ کرسی، مجلس عوام را از آن خود کند و با این پیروزی به ۱۴ سال حکومت محافظهکاران در بریتانیا پایان دهد.
حزب محافظهکار بریتانیا که مواضع سیاسی آن چیزی بین راست میانه و راست است در ۱۴ سال گذشته بر سر کار بوده و پنج نخست وزیر در این مدت از این حزب در بریتانیا بر سر کار بودند. این حزب انتخابات ۲۰۱۰، ۲۰۱۵، ۲۰۱۷ و ۲۰۱۹ را برد اما در انتخابات ۲۰۲۴ بسیاری از کرسیهای خود را از دست داد و تنها توانست ۱۲۱ کرسی را حفظ کند. آخرین باری که حزب کارگر در قدرت بود، گوردن براون این حزب را رهبری می کرد. پیش از او نیز تونی بلر رهبر حزب کارگر و نخست وزیر بریتانیا بود.
صبح جمعه ۵ ژوئیه نخست وزیر(اکنون سابق) ریشی سوناک در برابر دفتر نخست وزیری حاضر شد و به خاطر شکست در انتخابات پوزش خواست و گفت:
من بزودی استعفایم را تقدیم اعلیحضرت پادشاه میکنم. اما اول و بیش از هر چیز میگویم که متاسفم. من تمام سعیام را در این شغل انجام دادم اما شما یک پیام روشن به دولت بریتانیا فرستادید که باید تغییر کند و تنها چیزی که اهمیت دارد قضاوت شماست. من خشم شما، نا امیدی شما را شنیدم. و مسئولیت این باخت را میپذیرم.
کییر استارمر عصر جمعه کار و پس از حضور در برابر چارلز سوم، پادشاه بریتانیا کار خود را به عنوان نخست وزیر شروع میکند.
استارمر پس از پیروزی گفت که اشعه نور امید بر بریتانیا در حال تابیدن است.
منش سیاسی حزب کارگر در بریتانیا میانه چپ به حساب میآید و کییر استارمر رهبر حزب خود را سوسیالیست میداند.
کییر استارمر، رهبر حزب کارگر بریتانیا فارغالتحصیل از دانشگاههای لیدرز و آکسفورد است. خانواده استارمر از طبقه متوسط کارگر آمده و پدر او کارگر ابزارساز و مادرش پرستار بود.
نخست وزیر جدید بریتانیا دانشآموخته حقوق است و اواخر دهه ۸۰ میلادی کار وکالت را آغاز کرد. تخصص استارمر قوانین حقوق بشر است. او در کشورهای حوزه دریای کارائیب و آفریقا از زندانیان محکوم به اعدام دفاع میکرد. استارمر به دلیل خدماتش به عنوان وکیل لقب «سر» را دریافت کرده است.
استارمر سال ۲۰۰۸ به عنوان مدیر دادستانی عمومی منصوب شد. او پس از آن به پارلمان رفت و راه را تا رهبری حزب پیمود.
تعهدات اصلی استارمر به مردم بریتانیا حول مراقبتهای بهداشتی، بهبود اخذ مالیات، متوقف کردن باندهای قاچاق انسان، افزایش امنیت مرزی، بهبود وضعیت مسکن،و بهبود وضعیت آموزشی بریتانیا را شامل میشود.
حزب اصلاحات بریتانیا به رهبری نایجل فاراژ توانست تنها چهار کرسی را به دست آورد و نایجل فاراژ رهبر حزب نیز وارد مجلس عوام شد. او تا کنون هفت بار برای ورود به پارلمان بریتانیا تلاش کرده و این انتخابات هشتمین تلاش او بود که با موفقیت همراه شد.
حزب لیبرال دموکرات در این انتخابات با کسب ۷۱ کرسی مجلس عوام مقام سوم و حزب اسانپی با نتیجهای ضعیف نسبت به انتخابات پیشین، ۳۷کرسی را از دست داد و توانست تنها ۹ کرسی بدست آورد.
حزب اسانپی خواهان استقلال اسکاتلند از بریتانیا است.
مجلس عوام بریتانیا ۶۵۰ کرسی دارد و برای کسب اکثریت ۳۲۶ کرسی لازم است. در این انتخابات حزب کارگر با اکثریت مطلق تشکیل دولت میدهد و رهبر حزبی که در جایگاه دوم قرار گرفته رهبر حزب مخالف میشود.