در هفتهی منتهی به پنجشنبه ۱۲ بهمن، جلسه کمیته مزد شورای عالی کار برگزار شد. نکته تازه در مذاکرات امسال این است که بر خلاف چند سال اخیر که خود هزینه سبد معیشت کارگران را تعیین و حداقل دستمزد را بر مبنای آن تعیین میکرد در آخرین جلسه کمیته مزد «مقرر شد شرکای اجتماعی برای بررسی هزینههای سبد معیشت کارگران به آمار رسمی اکتفا کنند».
مجلس مبنای محاسبه حق بازنشستگی در قانون برنامه هفتم را میانگین دو سال آخر خدمت تعیین کرد.
در همین حال، تفاوت فاحش میان دستمزدها و هزینهی واقعی معیشت خانوار تشکلهای کارگری و بازنشستگی وابسته به وزارت کار را نیز به اعتراض واداشت.
فرامرز توفیقی، عضو پیشین شورای عالی کار گفت با افزودن معادل ریالی تورم ۴۳٬۷ درصدی دی ماه بر روی سبد معیشت تصنعتی تعیین شده در سال ۱۴۰۱، رقم سبد معیشت حداقلی به بیش از ۲۰ میلیون تومان میرسد.
رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران گفت «در شرایطی که در همین سال ۱۴۰۲ سبد معیشت خانوار شهری ۲۰ میلیون تومان بود، بازنشستگان ما ۶ میلیون تومان به عنوان حداقل بگیر دریافت کردند.»
او در اشاره به افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارکنان دولت در سال آینده گفت:
دولت پیشاپیش اعضای شورای عالی کار را در جریان تصویب مزد با مصوبه افزایش حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان خلع سلاح کرده است.
علی دهقانکیا همچنین این پرسش را مطرح کرد که:
دولتی که حرف از افزایش ۲۰ درصدی حقوق بازنشستگان میزند، باتوجه به این میزان تورم موجود در کشور، این اعداد را با چه مبنایی و از کجا آورده است؟ مگر چیزی از سفره بازنشستگان باقی مانده است که بتوان آن را از این نیز خالیتر کرد؟
رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران، از «ظهور بازنشستگانِ دو شغله با مستمریِ یک سوم خطِ فقر» خبر داد و افزودبسیاری از بازنشستگان برای بقای خود و خانواده به سراغ مشاغل کاذب و غیررسمی رفتهاند و برخی ناگزیرند دوشیفته کار کنند.
مبارزههای کارگری
در هفتهی منتهی به پنجشنبه ۱۲ بهمن، کارگران صنعت نفت بیش از ۲۰ تجمع اعتراضی برپا کردند. بازنشستگان تامین اجتماعی، فولاد، مخابرات و بازنشستگان کشوری در دهها شهر به خیابان آمدند. بازنشستگان شرکت نیرپارس نیز به تجمع خیابانی روی آوردند. این هفتهی بازنشستگان تبلیغات انتخاباتی حکومت را با این شعار پاسخ دادند: عدالتی ندیدیم، به دزدا رای نمیدیم.
کارگران کارخانه بستنیسازی اطمینان (اطمینان آذرگل) از دوشنبه ۹ ۱بهمن در اعتراض به پایین بودن حقوق دریافتی و وضعیت معیشتی اعتصاب کردند. اعتصاب تا چهارشنبه ۱۲ بهمن ادامه یافت. کارگران پروژه آب شیرین مکران واقع در سواحل چابهار دست به اعتصاب زدند. کارگران روزمزد سد و نیروگاه اندیمشک دو روز همراه با خانوادههایشان مقابل فرمانداری اندیمشک تجمع کردند. کارگران پروژه راهسازی جاده طرود به شاهرود مقابل فرمانداری تجمع کردند. کارگران شهرداری لالی چندین روز متوالی از جمعآوری زبالهها خودداری کردند و با تجمع مقابل شهرداری خواستار پرداخت ماهها حقوق عقبافتاده خود شدند.
پرستاران و کادر درمان مراکز درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مازندران با شعار «تجمع، تحصن، از این به بعد همینه!» در ساری تجمع کردند. پرستاران بیمارستان خصوصی جواد الائمه قلب مشهد در یک اعتراض رسانههایی از اجحاف، تاخیر پرداخت در حقوق، عدم پرداخت کارانه، ۱۰۰ تا ۲۰۰ ساعت اضافهکاری اجباری در ماه، اجبار به انجام کارهای خارج از حیطه وظایف به پرستاران پرده برداشتند.
پرستاران و کادر درمان مراکز درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مازندران با شعار «تجمع، تحصن، از این به بعد همینه!» در ساری
کارگران شرکت ایران تایر از ۱۱ بهمن اعتصاب چند روزهای را آغاز کردند. کارگران خطوط ابنیه فنی راه آهن شمال در اعتراض به تحمیل قرارداد ناعادلانه پیمانکار مجددا در تهران تجمع کردند. کارگران بیکار شده کارخانه روغن نباتی جهان واقع در زنجان که ۱۵ ماه است برای تسویه طلب خود از کارخانه انتظار میکشند، خواستار رسیدگی شدند. و بیش از ۵۳۰ تن از کارکنان بیمارستان گاندی در پی آتشسوزی و تعطیلی کامل بیمارستان (موقتا) بیکار شدند. به گفتهی وزیر کار، «آنها که بیمهپرداز بودند تحت پوشش بیمه بیکاری قرار میگیرند».
اعتصاب کارگران شرکت بستنی اطمینان (آذرگل) با خواست افزایش دستمزد
کارگران کارخانه بستنیسازی اطمینان (اطمینان آذرگل) از دوشنبه ۹ ۱بهمن در اعتراض به پایین بودن حقوق دریافتی و وضعیت معیشتی اعتصاب کردند. اعتصاب تا چهارشنبه ۱۲ بهمن ادامه یافت.
کارگران کارخانه بستنیسازی اطمینان در اعتراض به پایین بودن حقوق دریافتی و وضعیت معیشتی خود دست از کار کشیدند و در حالی که مطالبات خود را فریاد میزدند در محوطه کارخانه راهپیمایی کردند. بنا بر خبرهای منتشر شده در رسانههای اجتماعی، چهارشنبه ۱۱ بهمن سومین روز اعتصاب کارگران بود.
خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا) به نقل از کارگران این کارخانه نوشته است:
با حقوق مصوب شورای عالی کار از پس مخارج زندگی برنمیآییم. ما تنها خواهان توجه مسئولان به وضعیت معیشتی خود هستیم چراکه مبلغی که به عنوان حقوق هر ماه دریافت میکنیم باتوجه به افزایش روزانه قیمت اقلام مصرفی و غذایی، ناچیز بوده و جوابگوی زندگی خانوادهها نیست.
اعتصاب کارگران پروژه آبشیرینکن مکران
کارگران پروژه آب شیرین مکران واقع در سواحل چابهار یکشنبه هشتم بهمن در اعتراض به عدم پرداخت حقوق اعتصاب کردند.
کارفرما حقوق کارگران را نپرداخته و اداره کار نیز در پاسخ به شکایت کارگران از خود سلب مسیولیت کرده است. کارگران پروژه آبشیرین کن مکران به واسطهی پیمانکاران نیروی انسانی در پروژه به کار گرفته شده اند. آنها ۱۸ دی نیز اعتصاب کرده بودند.
یک ماه پیش یکی از کارگران این پروژه در اعتراض به عدم پرداخت حقوق عقبافتاده اقدام به خودکشی کرد. این کارگر ۹ دی پس از آن که با خواست پرداخت دستمزد به کارفرما مراجعه کرد و با برخورد نامناسب کارفرما مواجه شد برای گرفتن جان خود به بالای یک ساختمان نیمهکاره در درون شرکت رفت اما با پادرمیانی کارکنان شرکت از اقدام خود منصرف شد.
تجمع دو روزه کارگران روزمزد نیروگاه و سد اندیمشک همراه با خانوادهها مقابل فرمانداری
کارگران روزمزد سد و نیروگاه اندیمشک چهارشنبه و پنجشنبه ۱۱ و ۱۲ بهمن در اعتراض به دلیل عدم تبدیل قراداد و نداشتن امنیت شغلی و نیز تبعیض میان نیروهای بومی و غیربومی همراه با خانوادههایشان مقابل فرمانداری اندیمشک تجمع کردند. کارگران معترض گفتند شرکت از تبدیل قراردادشان خودداری میکند اما با بیش از ۶۰ تن افراد غیربومی و افرادی که به تازگی در آزمون پذیرفته شدهاند، قرارداد بسته است. کارگران معترض از سوی کارفرما تهدید شدهاند در صورت ادامه اعتراض اخراج میشوند.
تجمع کارگران پروژه راهسازی جاده طرود به شاهرود مقابل فرمانداری
کارگران پروژه راهسازی جاده طرود به شاهرود هشتم بهمن در اعتراض به تعویق حقوق مقابل فرمانداری شاهرود تجمع کردند و خواستار رسیدگی شدند. ایلنا به نقل از یکی از کارگران نوشت:
چند ماه است پروژه بهسازی جاده پر حادثه طرود به شاهرود آغاز شده اما پیمانکاران در پرداخت مطالبات کارگران کوتاهی میکنند.
به نوشتهی ایلنا، پروژههای راهسازی با مشکل تامین اعتبار روبرو هستند.
خودداری کارگران شهرداری لالی از جمعآوری زباله و تجمع مقابل شهرداری
کارگران شهرداری لالی واقع در نزدیکی مسجدسلیمان، یکشنبه ۸ بهمن برای چندمین روز متوالی از جمعآوری زبالهها خودداری کردند و با تجمع مقابل شهرداری خواستار پرداخت ماهها حقوق عقبافتاده خود شدند.
«لالیتایمز» یکشنبه هشتم بهمن نوشت:
در چند روز گذشته کارکنان شهرداری لالی برای چندمین بار به دلیل معوقات ۵ ماهه حقوق و عدم پرداخت حق بیمه و نیز سایر مطالباتشان دست به اعتصاب و اعتراض زدهاند. کارگران شهرداری لالی حاضر به به مصاحبه نشدند و به لالی تایمز گفتند: ما زمانی مصاحبه میکنیم که شهردار حضور داشته باشد تا رو در روی وی حرفهایمان را بزنیم.
شهرستان لالی در اسفند ۱۳۸۱ از مسجدسلیمان منفک و مستقل شد. این شهر که ساکنان آن لُرهای بختیاری هستند، از ابتداییترین امکانات شهری زندگی شهری مانند آب آشامیدنی سالم، جاده مناسب، جایگاه سوخت و امکانات درمانی مناسب بی بهرهاند. تنها اتاق عمل موجود در بیمارستان این شهر غیر فعال است. آلودگی هوا بالاست و بیکاری در میان جوانان بیداد میکند.
نارضایتی کادر درمان: تجمع مقابل دانشگاه علوم پزشکی مازندران، اعتراض در مشهد
اعتراض پرستاران و کادر درمان به عدم اجرا یا اجرای ناقص قانون تعرفه خدمات پرستاری، اضافهکاری اجباری، فشار کار منجر به فرسودگی شغلی و تعویق مطالبات در هفتهی منتهی به ۱۲ بهمن نیز ادامه یافت. پرستاران مراکز وابسته با دانشگاه علوم پزشکی مازندران سهشنبه ۱۰ بهمن مقابل ساختمان دانشگاه در ساری تجمع کردند. آنها شعار میدادند: «تجمع، تحصن، از این به بعد همینه!» و «با کرونا جنگیدیم، حمایتی ندیدیم».
پرستاران بیمارستان خصوصی جواد الائمه قلب مشهد در یک اعتراض رسانههایی از اجحاف، تاخیر پرداخت در حقوق، عدم پرداخت کارانه، ۱۰۰ تا ۲۰۰ ساعت اضافهکاری اجباری در ماه، اجبار به انجام کارهای خارج از حیطه وظایف به پرستاران پرده برداشتند.
پرستاران بیمارستان خصوصی جواد الائمه قلب مشهد گفتهاند تاخیر در پرداخت حقوق باعث شده پرستارانی که اجاره نشین هستند یا قسط دارند دچار مشکلات زیادی شوند. قانون افزایش بهره وری مصوب مجلس است که به همه بیمارستانهای دولتی و خصوصی ابلاغ شده ولی در بیمارستان قلب جوادالائمه اجرا نمیشود و ضریب شب کاری محاسبه نمیشود. بیمارستان جوادالائمه قلب مشهد که هیچ کارانهای به پرستاران پرداخت نمیکند و مسئولین این بیمارستان کاری کردند که پرستارانی که به این وضعیت اعتراض داشتهاند مجبور به استعفا شوند.
در ادامه گزارش آمده است پرستاران بیمارستان جواد الائمه مشهد به دلیل شیفتهای سنگین با تعداد بیمار بالا، دچار فرسودگی شغلی شده و تمایلی به اضافهکاری ندارند اما «پرستاران تا ۳۸ شیفت در ماه اضافه کاری دارند و برخی از پرستاران این بیمارستان حتی مجبورند ۱۰۰ تا ۲۰۰ ساعت اضافه کار اجباری داشته باشند». حقالزحمهی اضافهکاریهای اجباری نیز با تاخیر یکساله پرداخت میشود.
اعتصاب ادامهدار در شرکت ایران تایر
کارگران شرکت ایران تایر، تولیدکننده انواع لاستیکهای سبک و سنگین، سه شنبه ۱۱ بهمن در اعتراض به شیوهی اجرای طرح طبقهبندی مشاغل در شرکت ایران تایر اعتصاب کردند.
مدیریت شرکت ایران تایر طرح طبقهبندی مشاغل را به نحوی اجرا کرده است که به کاهش حقوق و مزایای کارگران انجامیده است. اعتصاب کارگران تا جمعه ۱۳ بهمن ادامه داشت.
خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا) بدون آن که به اعتصاب کارگران، علت و تداوم اعتصاب اشارهای داشته باشد مدعی شد «کارگران در تماس با خبرنگار ایلنا، خواستار افزایش سطح تولید در این کارخانه شدند!» به ادعای ایلنا، کارگران خواستار افزایش تولید شدهاند تا به تبع آن مزایای مزدی و پاداش کارگران نیز بیشتر شود. ایلنا نوشته است:
این کارگران از مدیران میانی و ارشد کارخانه درخواست دارند؛ با افزایش سطح تولید و بازنگری در طرح طبقهبندی مشاغل، موجبات افزایش دستمزد کارگران را فراهم آورند.
شرکت ایران تایر، تولیدکننده انواع لاستیکهای سبک و سنگین زیرمجموعه شرکت انرژی گستر سینا و متعلق به بنیاد مستضعفان است.
https://www.instagram.com/reel/C27N1-uRtQY/?hl=en
تجمع کارگران خطوط ابنیه فنی راه آهن شمال مقابل ساختمان مرکزی راهآهن در تهران
مقاومت کارگران خطوط ابنیه فنی راه آهن شمال در برابر تحمیل قرارداد ناعادلانه پیمانکار راهآهن ادامه دارد. کارگران یکشنبه ۸ بهمن برای چندمین بار مقابل ساختمان مرکزی راهآهن در تهران تجمع کردند. کارگران که سالها به واسطهی شرکت تراورس در راهآهن کار کردهاند وادار شدهاند با پیمانکار دیگری قرارداد امضا کنند. شرکت مزبور شرایط کاری سختتری را در قرارداد کارگران گنجانده است و کارگران تا کنون از امضای قرارداد خودداری کردهاند. کارگران معترض در راهآهن رشت و سیاچشمه، کهن دژ، قزوین و آبیک کار میکنند و ضمن خواست پرداخت مطالباتشان توسط شرکت تراورس، با ورود پیمانکار جدید مخالفند.
کارگران بیکارشده کارخانه روغن نباتی جهان ۱۵ ماه است در انتظار مطالبات خود هستند
۷۳ کارگر بیکارشده کارخانه روغن نباتی جهان واقع در زنجان، ۱۵ ماه است برای تسویه طلب خود از کارخانه انتظار میکشند. با شکایت کارگران، اداره کار زنجان حکم به پرداخت مطالبات کارگران داده است اما کارفرما حاضر به پرداخت بدهی خود به کارگران نیست. کارگران بیکارشده هر یک از ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان بابت چهار سال دستمزد پرداختنشده و ۳۷ ماه عدم پرداخت حق بیمه طلبکارند که پس از گرفتن حکم مصادره کارخانه از مراجع قضایی توانستهاند نیمی از مطالباتشان را وصول کنند. اداره کار زنجان پس از تعطیلی روغن نباتی جهان به کارگران وعده اشتغال داده بود اما کارگران همچنان بیکارند و با مبلغ ناچیز بیمه بیکاری گذران میکنند.
آتشسوزی در بیمارستان گاندی: حداقل ۵۳۰ تن کارکنان (موقتا) بیکار شدند
در پی آتشسوزی در بیمارستان گاندی تهران که شامگاه پنجم بهمن رخ داد، ۵۳۰ تن کارکنان بیمارستان بیکار شدهاند. بنا بر اخبار رسمی، در حادثه آتشسوزی بیمارستان گاندی یکی از یالها دچار آتشسوزی شده و ساختمان اصلی بیمارستان آسیبی ندیده است. اما آن گونه که محمد رئیسزاده رئیس سازمان نظام پزشکی میگوید، فعالیت کل بیمارستان پس از آتشسوزی متوقف شده تا پس از ایمنسازی و ترمیم خرابیها از سر گرفته شود.
رئیس سازمان نظام پزشکی همچنین خبر داد حداقل ۵۳۰ تن کارکنان بیمارستان «فعلا بیکار» شدهاند. بنا بر اعلام سازمان تامین اجتماعی، «کارکنان بیمهشده بیمارستان گاندی تا زمان ایمنسازی و آغاز فعالیت مجدد این بیمارستان، میتوانند در صورت عدم اشتغال به علت این حادثه، مقرری بیمه بیکاری دریافت کنند.» وزیر کار ۱۱ بهمن در این ارتباط گفت: «آنها که بیمهپرداز بودند همه تحت پوشش بیمه بیکاری قرار میگیرند تا دایر شدن مجدد بیمارستان بتوانند از مزایای بیمه بیکاری استفاده کنند.»
در مورد وضعیت شغلی و نوع قرارداد کاری کارکنان بیمارستان اطلاعاتی منتشر نشده است.
اعتصاب در فولاد اهواز: تا وقتی چرخ زندگی کارگر نمیچرخد نباید چرخ این صنعت هم بچرخد
سوم بهمن، کارگران فولاد اهواز که با وعده اجرای طرح طبقهبندی مشاغل و بازگشت به کار کارگران اخراجی به اعتصاب پایان داده بودند، درپی عملینشدن وعدهها از سوی مدیریت، اعتصاب را از سر گرفتند.
کارگران فولاد اهواز که درپی یک اعتصاب چند روزه در دی، با وعده اجرای طرح طبقهبندی مشاغل و بازگشت به کار کارگران اخراجی به اعتصاب پایان داده بودند، در پی عملینشدن وعدهها از سوی مدیریت، سهشنبه سوم بهمن اعتصاب را از سر گرفتند.
دور جدید اعتصاب کارگران گروه ملی فولاد (فولاد اهواز) یک هفته ادامه یافت و با تجمع و راهپیمایی در خیابانهای اهواز همراه بود. سهشنبه ۱۰ بهمن «صدای مستقل کارگران گروه ملی فولاد» از پایان اعتصاب خبر داد و تاکید کرد:
برخی شعارهای اعتصاب ۳ تا ۱۰ بهمن کارگران فولاد
ما را محک نزنید ما فولاد گداختهایم
ما کارگران فولاد علیه ظلم و بیداد میجنگیم میجنگیم
اجرای همسانسازی بدون حقهبازی
مشکل ما حل نشه اهواز قیامت میشه
همشهری به هوش باش ما کارگریم نه اوباش
عدالتی ندیدیم ما دیگه رای نمیدیم
«با وجود پایان مشروط و موقت اعتصاب درخشان گروه ملی در این نوبت، همچنان پای عهد خود میمانیم. ما ایستادیم تا وسوسهها و فریبها را شناسایی کنیم و امید داریم که در آینده نزدیک با اعتصابهای دیگری در کف خیابان، جای هیچ تردیدی در دل همکاران باقی نماند.»
صدای مستقل کارگران گروه ملی ۹ بهمن در بیانیهای با عنوان «به چه دلیل اعتصاب میکنیم»، سیاستهای «امنیتزدایی مشاغل» و «موقتیسازی نیروی کار» را مورد انتقاد قرار دادند و بر مطالبات خود شامل اجرای کامل طرح طبقهبندی، تبدیل وضعیت پرسنل شرکت شفق، همسانسازی حقوق کارگران، با مشارکت کارگری در امر مدیریت، و خلع ید از بانک ملی پای فشردند.
مطالبات کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران
اجرای طرح طبقهبندی مشاغل
تبدیل وضعیت کارگران شفق
بازگشت به کار کریم سیاحی و همکاران اخراجی و رفع شکایتها
همسانسازی با شرکتهای فولادی و اعمال در فیشها
خلع ید از بانک ملی و مشارکت کارگری در مدیریت
اعتصاب کارگران فولاد اهواز موجی از حمایت را در میان تشکلهای مستقل کارگری و مدنی، تشکلهای بازنشستگان و فعالان اجتماعی برانگیخت. شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان نوشت: «کارگران گروه ملی فولاد اهواز در اعتراضی با شکوه و گسترده خیابانهای شهر را به مردم برگردانند». تشکل صنفی معلمان شعارهای کارگران را «پیشروانه و هوشمندانه» خواند و تاکید کرد:
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن اعلام حمایت از مطالبات کارگران خود را متحد و همصدای آنان میداند و تاکید میکند سرکوبها هرگز مانع تداوم صدای حقخواهی نخواهد بود.
فرازهایی از بیانیهها و اعلام موضع کارگران حین اعتصاب
پنجه استثمار بر گلوی کارگران که تنگ شود نه تقلا و دستوپا زدن که مبارزه آغاز میشود.
این شرکت قبل از هر چیز متعلق به ماست و بلایی که دولت با واگذاریها بر سر این صنعت آورده عامل اصلی فساد و سومدیریتها است. خود دولت در پولشوییهایی که از سودهای کلان گروه ملی و شفق و اکسین صورت میگیرد مسئول است. بانک ملی عرضه اداره شرکت را ندارد چون اینجا را گاوصندوق خودش میداند.
فقط ما دلسوز و نگهدار این کارخانهایم و توانایی مدیریت بخشها و راهاندازی خطوط را داریم. اینبار اعتصاب کردیم تا رسیدن به مطالبات ثابت قدم میمانیم و مردم عزیز اهواز را با خود همراه میکنیم.
تا وقتی چرخ زندگی کارگر نمیچرخد نباید چرخ این صنعت هم بچرخد. ما به عنوان کارگران مستقل در گروه ملی فولاد باور داریم در صفی متحد از کارگران حقطلب گروههای فولادی به خواستههای اساسی که زندگی شرافتمند برای طبقه کارگر است میرسیم.
بیش از ۲۰ تجمع اعتراضی کارگران در صنعت نفت
در هفتهی منتهی به پنجشنبه ۱۲ بهمن، بیش از ۲۰ تجمع اعتراضی از سوی کارگران صنعت نفت شهرها و مناطق مختلف برگزار شد.
جمعه ششم بهمن، کارگران شرکت نفت فلاتقاره برای نهمین هفتهی متوالی در دو منطقهی بهرگان و لاوان تجمع اعتراضی برپا کردند. در همین روز کارگران اسکله نفتی قشم در اعتراض به عدم دریافت چهارماه حقوق، در خوابگاهها ماندند و از رفتن به سرکار خودداری کردند.
شنبه هفتم بهمن، کارگران شرکت صنایع پتروشیمی هگمتانه در همدان، کارگران پیمانکاری مجتمعهای گاز پارس جنوبی شامل پالایشگاههای اول، سوم، پنجم، ششم، هفتم، هشتم، نهم، دهم و دوازدهم پارس جنوبی تجمع اعتراضی برپا کردند.
در همین روز خبرگزاری دولتی کار ایران ایلنا، به نقل از کارگران کارگران پیمانکاری پتروشیمی چوار نوشت کارفرما در نشست با کارگران به آنها قول داده است قبل از شب عید شرکت پیمانکار حذف میشود و همه کارگران قرارداد مستقیم میشوند.
یکشنبه هشتم بهمن، کارگران شرکت بهرهبرداری نفت و گاز در آغاجاری، کارگران پروژه پتروشیمی رجال در بندر ماهشهر، کارگران شرکت نفت فلات قاره ایران در جزیره خارک، کارکنان شرکت نفت فلات قاره در منطقهی سیری و کارگران ارکان ثالث نفت و گاز در گچساران تجمع اعتراضی برپا کردند.
سهشنبه ۱۰ بهمن، کارگران ارکان ثالث شرکت ملی حفاری مقابل ساختمان مرکزی شرکت و دکلهای ۲۱، ۲۵ و ۳۳ تجمع اعتراضی برپا کردند.
چهارشنبه ۱۱ بهمن، کارگران شرکت بهرهبرداری نفت و گاز آغاجاری مجددا مقابل ساختمان مرکزی شرکت تجمع اعتراضی کردند.
در هفته منتهی به ۱۲ بهمن، ایلنا به نقل از مدیرعامل مجتمع پتروشیمی تبریز از تبدیل قرارداد بیش از ۱۲۵۰ کارگر پیمانکاری و حذف ۹ شرکت پیمانکار این مجتمع خبر داد.
مدیرعامل پتروشیمی تبریز یکی از دلایل تبدیل قرارداد کارگران پیمانی را بازنشستگی نیمی از کارگران رسمی مجتمع در سالهای آینده عنوان کرد.
بازنشستگان در خیابان: عدالتی ندیدیم، به دزدا رای نمیدیم
در هفته منتهی به پنجشنبه ۱۲ بهمن، بازنشستگان تامین اجتماعی، فولاد، مخابرات و بازنشستگان کشوری در دهها شهر به خیابان آمدند. بازنشستگان شرکت نیرپارس نیز با تجمع مقابل شرکت مپنا به اعتراض خیابانی رویآوردند.
بازنشستگان به فقر معیشتی، عدم برخورداری از بیمه درمانی کارآمد، عدم اجرای قانون همسانسازی و تعویق مطالبات معترضند.
یکشنبه ۸ بهمن، بازنشستگان تامین اجتماعی به روال یکشنبههای اعتراضی قبل در شهرهای اهواز و کرمانشاه و شوش مقابل فرمانداری تجمع کردند. در همین روز بازنشستگان فولاد در اصفهان مقابل صندوق بازنشستگی فولاد تجمع کردند.
تجمع بازنشستگان شرکت نیرپارس یکشنبه ۸ بهمن در تهران مقابل دفتر مرکزی شرکت مپنا برگزار شد. ۳۰۰ کارگر شرکت نبرپارس سال ۸۶ زمان واگذاری به شرکت مپنا سهامدار شرکت شدند. شرکت مپنا در ۱۶ سال گذشته تنها دوبار سود سهام را به کارگران پرداخته است.
دوشنبه ۹ بهمن، بازنشستگان مخابرات در دستکم ۲۰ شهر از جمله تهران، تبریز، زاهدان و رشت مقابل ساختمان مخابرات تجمع کردند. در تهران، هنگامی که ماموران انتظامی مقابل ساختمان مخابرات مانع از تجمع بازنشستگان شدند، بازنشستگان در حالی که شعار میدادند در خیابان راهپیمایی کردند.
بازنشستگان کشوری شامل فرهنگیان بازنشسته سهشنبه ۱۰ بهمن در شهرهای اهواز، یزد، کرمانشاه و اهواز تجمع کردند. تجمع بازنشستگان کشوری اهواز که بازنشستگان تامین اجتماعی نیز در آن شرکت داشتند مقابل استانداری خوزستان برگزار شد.
برخی شعارهای بازنشستگان
لشکری، کشوری، تامیناجتماعی، اتحاد اتحاد
نه گرما نه سرما نیست جلودار ما
از خوزستان تا گیلان ننگ بر مدیران
تاکی شرمندگی یا مرگ یا زندگی
اجرای همسانسازی بدون حقهبازی
پیام ما به دولت خجالت خجالت
تامیناجتماعی تو ضد حق مایی