روز دوشنبه ۴ دی / ۲۵ دسامبر در ساعت ۱۶ و ۱۰ دقیقه به‌وقت تهران، اسرائیل با شلیک سه موشک از منطقه جولان خانه سیدرضی موسوی، مسئول پشتیبانی و تدارکات نیروی قدس سپاه پاسداران در سوریه و از همراهان قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه را در منطقه زینبیه دمشق هدف قرار داد و او را کشت. در محل مورد حمله افراد دیگری نیز حضور داشتند اما هنوز از شمار کشته و زخمی‌شدگان اطلاعاتی منتشر نشده است.

پس از حمله حماس به اسرائیل در ۱۵ مهر / ۷ اکتبر بارها ارتش اسرائیل به اطراف دمشق حمله کرده است. در سال‌های اخیر نیز بارها در حملات اسرائیل به سوریه افراد وابسته به سپاه پاسداران کشته شدند اما اسرائیل هیچ‌گاه به‌شکل رسمی مسئولیت این حملات را برعهده نگرفته است.

این بار کشته شدن یک فرمانده ارشد سپاه قدس واکنش گسترده مقام‌های جمهوری اسلامی را برانگیخته است. آن‌ها بیش از هر چیز از انتقام سخن می‌گویند.

سپاه پاسداران بلافاصله با انتشار بیانیه‌ای گفت اسرائیل «تاوان این جنایت را خواهد پرداخت».

ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم هم در پیامی مشابه گفت سیدرضی موسوی «در راه پاسداری از آرمان‌های والای اسلامی» کشته شد و اسرائیل «قطعاً تاوان این جنایت را خواهد داد».

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در واکنش به کشته‌شدن سید‌رضی موسوی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «تل‌آویو منتظر شمارش معکوس سخت باشد».

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی نیز روز گذشته، دوشنبه ۴ دی کشتن فرمانده ارشد سپاه قدس را «نقض مکرر و مداوم مقررات و هنجارهای بین‌المللی» از سوی اسرائیل خواند و گفت: «جمهوری اسلامی ایران حقوق خود را برای اتخاذ تدابیر لازم و پاسخ به این اقدام در زمان و مکان مناسب محفوظ می‌داند.»

حسین اکبری، سفیر جمهوری اسلامی در سوریه هم کشتن سیدرضی موسوی را نشانه «شکست» اسرائیل در برابر نیروهای فلسطینی خواند.

شامگاه دوشنبه شماری از طرفداران حکومت ایران در مقابل ساختمان شورای عالی امنیت ملی تجمع کردند و خواستار گرفتن «انتقام» از اسرائیل شدند.

شرکت‌کنندگان در این تجمع پرچم‌های جمهوری اسلامی ایران، حزب‌الله لبنان و حشدالشعبی عراق را در دست داشتند و شعارهای «جمهوری اسلامی، انتقام انتقام» و «انتقام سیدرضی، نابودی اسرائیل» سر دادند.

در ادامه ابوالفضل عمویی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی سه‌شنبه ۵ دی/۲۶ دسامبر از جلسه فوق‌العاده این کمیسیون در ارتباط با کشته‌شدن سیدرضی موسوی خبر داد و گفت هفته آینده این جلسه برگزار خواهد شد و در آن مسئولان وزارت خارجه، نظامی و اطلاعاتی کشور شرکت خواهند کرد. عمویی افزود «قطعاً» این اقدام اسرائیل بدون پاسخ نخواهد ماند و اسرائیل «تاوان سختی» خواهد داد.

علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت نیز روز سه‌شنبه در نشست خبری خود گفت: «این اقدام تروریستی در زمان و مکان مناسب قطعاً با پاسخ مناسبی پاسخ داده خواهد شد. این رژیم (اسرائیل) و حامیان آن‌ها از جمله آمریکا و انگلیس نمی‌توانند سرپوشی بر شکست تاریخی خود در جنگ غزه بگذارند.»

سردار رضا طلائی نیک، سخنگوی وزارت دفاع هم در نشست خبری روز سه‌شنبه با اشاره به کشته‌شدن سیدرضی موسوی، حمله اسرائیل را «نقض آشکار حاکمیت کشور سوریه و همچنین ایجاد ناامنی و تلاش برای جنگ افروزی» و گفت: «به‌طور حتم این جنایت مستحق مجازات است و باید در انتظار تاوان عملیات اخیر خودشان باشند و انتظار پرداخت تاوان این عملیات این رژیم و عناصر آن را زجرکش خواهد کرد.»

طلائی نیک آمریکا را «شریک اصلی» اسرائیل دانست و گفت «نهضت جهانی» علیه اسرائیل «به سمت آمریکا هم در جریان است».

خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران به نقل از جعفر اسدی، فرمانده اسبق «مستشاران ایرانی» در سوریه و معاون بازرسی قرارگاه خاتم الانبیا(ص) نوشت که اسرائيل به‌واسطه جاسوسی محل حضور این مقام نظامی جمهوری اسلامی را شناسایی کرده است. جعفر اسدی گفت: «اسرائیل هفته‌های گذشته هم همین مکان را به گمان این‌که سید رضی موسوی در آنجا حضور دارد هدف گرفته بود ولی او در آن مکان نبود؛ ولی این بار به واسطه جاسوس‌هایی که داشتند، توانستند مکان دقیق حضورش را شناسایی کنند.»

تسنیم همچنین به نقل از سیدعلی صالحی ملقب به ابوتراب، از «یاران سیدرضی موسوی» نوشته است که او «از مستشاران باسابقه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سوریه» بود و «قریب به ۲۵ سال در مقاومت منطقه نقش‌آفرینی ‌کرد» و هیچ‌کس غیر از سیدرضی موسوی از ساعت رفت‌وآمد قاسم سلیمانی خبر نداشت.  

به‌گفته ابوتراب اسرائیل بارها تلاش کرده بود سیدرضی موسوی را از میان بردارد و «چندین بار مقرّی را که در آن فعالیت داشت، زده بودند اما موفق به ترورش نشده بودند».

او گفت یکی از اقدامات ناموفق اسرائیل حمله به دفتر کار سیدرضی موسوی بود که در آن سیدمصطفی بدرالدین ملقب به ذوالفقار، فرمانده شاخه نظامی و شاخه اطلاعات حزب‌الله لبنان و مشاور سیدحسن نصرالله، رهبر این گروه کشته شد. این رویداد ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۵ / ۱۳ مه ۲۰۱۶ در سوریه رخ داد. حسن نصرالله یک هفته پس از کشته شدن بدرالدین گفت: «این سازمان نیروهای اسرائیلی را در زمینه کشته‌شدن مصطفی بدرالدین در سوریه متهم نمی‌کند» و «همه نشانه‌ها حاکی از آن است که گروه‌های تکفیری منطقه مرتکب این جنایت شده‌اند.»