سرانجام پس از چند ساعت تأیید و تکذیب، رسانههای ایران خبر کشتهشدن شش کارگر محبوس بر اثر انفجار معدن طرزه را منتشر کردند.
براساس این گزارشها پنج نفر از کشتهشدگان کارگران شاهرودی و یک نفر اهل دامغان است.
اسامی کارگران کشتهشده در حادثه معدن طرزه عبارتند از: بهروز افروز، قربانعلی کمال، حسین غزائیان، حمید ایزدی، ابوالفضل غنایی و محمد نعیمیصفت.
پیکر کارگران محبوس در معدن زغالسنگ طرزه با تلاش امدادگران از تونل خارج شد.
حادثه انفجار در تونل رزمجای غربی معدن زغالسنگ طرزه در شمال شرقی شهرستان دامغان، شب گذشته ۱۲ شهریورماه رخ داد.
عمق این تونل ۷۰۰ متر است و حادثه در عمق ۴۰۰ متری آن رخ داد.
ستاد مدیریت بحران استان سمنان اعلام کرد که هنوز علت دقیق ریزش معدن طرزه که منجر به کشتهشدن کارگران شده، مشخص نشده است. اما گفته میشود که دلیل انفجار تجمع گاز بوده است.
همچنین روابط عمومی پزشکی قانونی استان سمنان گفته است که هنوز کالبد کارگران کشتهشده برای تعیین دقیق علت مرگ و گزارش آن بررسی نشده است.
یک منبع کارگری به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفته است که معدن زغالسنگ طرزه تحت نظارت معادن زغالسنگ شرکت البرز شرقی فعالیت بهرهبرداری دارد و در چند سالی که از فعالیت این معدن میگذرد، نظارت بر فعالیت آن «بسیار کم بوده و پیش از این حوادث مشابهی در این معدن رخ داده است».
شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ هم در تونل شماره ۴۲ معدن بزرگ طرزه، از معادن چهارگانه شرکت زغال سنگ البرز شرقی، در کارگاه استخراج ۱۳ پیشرو انفجار رخ داد، دو کارگر زیر آوار ماندند و پس از ۱۳۰ ساعت پیکر بیجان آنها را بیرون کشیدند.
نظارت نداشتن وزارت کار بر ایمنی محیط کار کارگران، نبود تشکلهای کارگری مستقل مدافع کارگران، و گسترش بیکاری، دست در دست هم شرایطی را ایجاد کرده که کارگران بیش از پیش قربانی حوادث کار میشوند و کارفرمایان و دولت تا کنون گام جدی برای تحقق ایمنیهای اولیه محیط کار برای جلوگیری از مرگ کارگران برنداشتهاند.
سازمان پزشکی قانونی ایران مرگ ۱۹۰۰ کارگر بر اثر حوادث کاری را در سال ۱۴۰۱ ثبت کرده است. اما وزارت کار تنها ۷۱۱ مورد مرگ ناشی از کار را تأیید میکند. اختلاف بیش از ۱۱۰۰ نفری آمارهای این دو نهاد حکومتی نشان میدهد که بخش زیادی از حوادث کاری مرگبار در کارگاههای خارج از شمول قانون کار، رخ میدهد که کارگران آن نه قرارداد کاری دارند و نه بیمه هستند.
احسان سهرابی، عضو پیشین کارگری شورای عالی حفاظت فنی ۱۳ تیرماه سال جاری ضمن رد پایین آمدن حوادث کار در ایران به خبرگزاری کار (ایلنا) گفت در کشور ما میزان حوادث کار و مرگومیر ناشی از آن، از استانداردهای جهانی و از دادههای مشابه در کشورهای مترقی و صنعتی «بسیار بیشتر» است و گواه آن نیز «مرگ بیش از پنج کارگر در هر روز» است.
علی حسین رعیتی فرد، معاون روابط کار وزارت کار ۹ خردادماه سال جاری گفته بود: «نسبت به سال قبل ۱۳ تا ۱۴ درصد حوادث ناشی از کار کاهش پیدا کرده است.»