یک شرکت امنیتی دریایی به خبرگزاری رویترز گفت که منابع خبری‌شان به آن‌ها اطلاع داده‌اند که ایالات متحده در روزهای اخیر در یک عملیات و به قصد اجرای تحریم‌ها علیه صادرات نفت ایران، یک نفت‌کش حامل نف ایران را در دریا مصادره کرد. چند روز بعد هم ایران در پاسخ یک نفت‌کش دیگر مملو از نفت به مقصد آمریکا را توقیف کرد.

در حالی که بازارهای نفت همچنان آشفته است، توقیف محموله جدیدترین تشدید تنش بین واشنگتن و تهران پس از سال‌ها فشار تحریم‌های آمریکا بر سر برنامه هسته‌ای ایران است. ایران تحریم‌ها را به رسمیت نمی‌شناسد و به گزارش منابعی در بازارهای جهانی نفت، صادرات نفتش در حال افزایش است.

شرکت امنیت دریایی آمبری گفت که اقدام آمریکا در مصادره نفت‌کش حامل نفت ایران حداقل پنج روز قبل از اقدام متقابل روز پنجشنبه ایران صورت گرفته است. این شرکت می‌گوید که به رغم ادعای ایران مبنی بر تخلف نفت‌کش حامل نفت آمریکا، توقیف آن در پاسخ به اقدام آمریکا ارزیابی می‌کند.

ایران قبلاً هم به دنبال توقیف محموله‌های نفتی‌اش، واکنش تلافی جویانه داشته است.

منابع آگاه که به دلیل حساسیت موضوع از افشای هویت خود خودداری کردند، گفتند که واشنگتن کنترل محموله نفتی نفتکش سوئز راجان جزایر مارشال را برای اجرای حکم دادگاه برای توقیف دارایی‌های ایران به نفع آسیب‌دیدگان حملات تروریستی به دست گرفت. اطلاعات ردیابی کشتی نشان می‌دهد که آخرین موقعیت گزارش شده نفت‌کش توقیف‌شده حامل نفت ایران در نزدیکی جنوب آفریقا در روز ۲۲ آوریل بوده است.

نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد که ایران روز پنجشنبه یک نفت‌کش با پرچم جزایر مارشال را در دریای عمان توقیف کرده است.

صداوسیمای ایران روز جمعه گفت نفت‌کش به دنبال برخورد با یک قایق ایرانی که منجر به مجروح شدن چند خدمه و مفقود شدن سه خدمه آن شد توقیف شد. در این خبر آمده است که نفت‌کش به مدت هشت ساعت به تماس‌های رادیویی توجه نکرد. دریادار مصطفی تاج الدینی، معاون فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران هم در واکنش به خبرهایی درباره اینکه سپاه مسئول توقیف این نفت‌کش بود گفت که این ارتش بود که دست به این عملیات زد.

سخنگوی سازمان ملل روز جمعه گفت که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل از توقیف این نفت‌کش در دریای عمان آگاه شده و بر حمایت خود از احترام به قوانین بین المللی دریایی تأکید کرده است.

سال گذشته ایالات متحده تلاش کرد محموله‌ای از نفت ایران را در نزدیکی یونان مصادره کند که باعث شد تهران دو نفت‌کش یونانی را در خلیج فارس توقیف کند. دادگاه عالی یونان دستور بازگشت محموله به ایران را صادر کرد. دو نفت‌کش یونانی بعداً آزاد شدند.

در اقدامی دیگر که احتمالاً تنش‌ها را تشدید می‌کند، ۱۲ سناتور آمریکایی روز پنجشنبه از جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا خواستند موانع فنی در رابطه با توقیف محموله‌های نفت ایران را که بر اساس سیاست‌های وزارت خزانه‌داری است برطرف کند.

در سال ۲۰۲۰، واشنگتن چهار محموله نفت و بنزین ایران را در کشتی‌های خارجی که عازم ونزوئلا بودند، مصادره و با کمک شرکای خارجی نامشخص به دو کشتی دیگر منتقل کرد که سپس به سمت آمریکا حرکت کردند.