خبرهای تأییدنشده‌ای مبنی بر آغاز اعتصاب رانندگان کامیون جاده‌ای در ایران منتشر شده است. کانال «اتحادیه تشکل‌های کامیون‌داران و رانندگان سراسر ایران» در تلگرام با انتشار چند تصویر و ویدئو نوشته است رانندگان در شهرهای قزوین، بندرعباس، کرمانشاه، سقز و شاپور اصفهان اعتصاب کرده‌اند.

https://twitter.com/SedayeShahrivar/status/1596786025027997696

این کانال تلگرامی روز شنبه پنجم آذر هم مدعی شده بود که هیچ یک از تانکرهای حامل سوخت در بندرعباس بارگیری نکرده اند.

کامیونداران و رانندگان جاده ای ایران پیشتر در بیانیه‌ای گفته بودند که از روز پنجم آذر تا ۱۶ آذر در سراسر کشور اعتصاب خواهند کرد.

جلال موسوی، نایب رئیس کانون سراسری انجمن‌های صنفی کارفرمایی کامیون‌داران ایران «نارضایتی» کامیون‌داران و رانندگان را تأیید کرد اما مدعی شد «در هیچ شهری از کشور با موضوعاتی مانند اعتصاب رانندگان کامیون روبرو نیستیم».

او این سخنان را در پنجم آذر بیان کرد و مشکل کامیونداران را سهمیه سوخت عنوان کرد و گفت: «اولین خواسته کامیونداران از دولت بازگرداندن سهمیه پایه ۲۰۰۰ لیتر با نرخ ۳۰۰ تومان است».

موسوی تفاوت نرخ سوخت، ناکارآمدی سامانه‌های باربری و نامشخص‌بودن جایگاه‌های سوختی که سوخت سهمیه کامیون‌داران را تأمین می‌کنند از دیگر مشکلات کامیون‌داران عنوان کرد و در عین‌حال مدعی شد که در جلسه با مسئولان دولتی مشکلات کامیونداران پیگیری شده و آن‌ها وعده کرده‌اند که این مشکلات را برطرف کنند.

کامیونداران و رانندگان ایران در تابستان و پاییز ۱۳۹۷ یکی از طولانی‌ترین اعتصاب ها را سازماندهی کردند. در جریان این اعتصاب که در برخی مناطق بیش از یک ماه به طول انجامید ده‌ها راننده کامیون بازداشت و از سوی مقام‌های قضایی به اعدام تهدید شدند. در بهار همان سال نیز رانندگان کامیون اعتصاب کرده بودند.

اعتصاب کامیون‌داران چنانچه به صورت سراسری انجام شود می‌تواند همانند سال‌های گذشته چرخه انتقال کالا و سوخت در ایران را مختل کند.

در سال ۱۳۹۷ حکومت برای مقابله با اعتصاب رانندگان از خودروهای باربری نهادهای نظامی بهره برد.

اعتصاب‌های کارگری و صنفی در دو هفته اخیر افزایش چشمگیری داشته است. در روز شنبه پنجم آذر چهار هزار کارگر ذوب آهن اصفهان در محل کار اعتصاب و راهپیمایی کردند.

در روزهای گذشته نیز خبرهایی از اعتصاب کارگران در شرکت های کروز، داروگر، لوازم خانگی پارس و نیرو محرکه و بهمن دیزل منتشر شده بود.