کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) میگوید «به شدت از گزارشها و تصاویر تکاندهنده» ۹۲ پناهجویی که لباسهایشان را از تن آنها جدا کرده و در مرز زمینی یونان سرگردان بودند ناراحت و نگران است.
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در توییتر خود نوشت:
«ما چنین رفتار ظالمانه و تحقیرآمیزی را محکوم میکنیم و خواستار تحقیقات کامل در مورد این حادثه هستیم.»
رویترز گزارش داده بود این پناهجویان جمعه گذشته در نزدیکی رودخانه اوروس در مرز یونان و ترکیه، پیدا شدهاند. بر اساس اطلاعات پلیس یونان، این مردان با قایق پلاستیکی خود را از ترکیه به یونان رسانده بودند و آثار شکنجه هم بر بدن آنها نمایان بوده است. نوتیس میتاراکی، وزیر مهاجرت یونان، سپس شنبه ۱۵ اکتبر/۲۳ مهر تصویری از مردان برهنه را در توییتر منتشر کرد و اعلام کرد که مرزبانان یونانی ۹۲ پناهجوی سرگردان را در مرز یونان نجات دادهاند.
وزیر مهاجرت یونان در ادامه افزود از دولت ترکیه انتظار دارد موضوع ۹۲ پناهجوی برهنه و سرگردان در مرز یونان را بررسی و مرزهای خود با اتحادیه اروپا را کنترل کند. او رفتار ترکیه با این مهاجران را «مایه شرمساری تمدن» خواند.
پلیس یونان هویت این مردان را افشا نکرده است. معمولا پناهجویانی که از این مسیر خود را به یونان میرسانند از کشورهای افغانستان، سوریه، عراق، پاکستان و برخی کشورهای آفریقاییاند.
اسماعیل کاتاکلی، معاون وزیر کشور ترکیه دوشنبه ۱۷ اکتبر/۲۵ مهر دست داشتن کشورش در حادثه شکنجه و آزار پناهجویان رد کرد.
کاتاکلی در پاسخ به وزیر مهاجرت یونان در توییتر نوشت:
«از آنجایی که نتوانستید یک مورد از نقض حقوق بشر توسط ترکیه را پیدا کنید، فقط تصویری از مظالم خود را آشکار میکنید [به ترکیه نسبت میدهید] و چنین وانمود میکنید که آن مظالم را ترکیه انجام داده است.»
کاتاکلی در ادامه از یونان خواست از «تحریف» و «بیصداقتی» دست بردارد.
تاکیس تئودوریکاکوس، وزیر حفاظت از شهروندان یونان روز یکشنبه گفت پناهجویان میگویند آنها توسط پلیس نظامی ترکیه به یونان برده شدهاند.
او که با یک شبکه تلویزیونی یونان گفتوگو میکرد گفت:
«از طرف دولت ترکیه میتوان انتظار توضیحی مؤثر داشت»
تئودوریکاکوس گفت که آتن به زودی حصار ۴۰ کیلومتری در امتداد مرز خود با ترکیه گسترش خواهد داد تا از ورود پناهجویان از این طریق به کشور جلوگیری کند.
یونان از ترکیه خواسته است تا به توافق سال ۲۰۱۶ با اتحادیه اروپا احترام بگذارد. آنکارا در آن زمان موافقت کرده بود در ازای دریافت میلیاردها یورو کمک، مانع از ورود پناهجویان از ترکیه به اروپا شود.
ترکیه میگوید اقدامات خود را برای جلوگیری از قاچاق انسان تقویت کرده است.