جنگلهای بلوط آفتزده در شهرستان باشت، منطقه دشمن زیاری، بخش چاروسا و شهرستان لنده قرار دارند. در مجموع ۶۰ هزار هکتار از جنگلهای بلوط زاگرس علاوه بر خشکسالی، تحت تاثیر کرم جوانه خوار و پروانه سفید برگخوار در این فصل از سال خزانزده به نظر میرسند.
جنگلهای زاگرس با وسعت بیش از پنج میلیون هکتار یکی از مهمترین رویشگاههای ایران است. در سالهای گذشته جنگلهای بلوط زاگرس با عواملی چون تغییر کاربری اراضی، قطع درختان، آتشسوزیهای عمدی و غیر عمدی، انواع آفتها در معرض نابودی قرار گرفته است.
پیشتر نیز کارشناسان محیط زیست نسبت به وقوع یک فاجعه زیستمحیطی در جنگلهای زاگرس هشدار دادهاند.
این جنگلهای بلوط که میراث طبیعی کشور است مثل دیگر منابع طبیعی که بود و نبودشان برای حاکمان فعلی هیچ توفیری ندارند، قاعدتاً یکی از مهمترین عوامل زنده نگه داشتن خاک ، اقلیم منطقه و موجودات زنده در اکوسیستم خود هستند.
متاسفانه در این چهل و اندی سال که از گسترده شدن چتر سیاهی و تیره روزی بر کشورمان میگذرد، نه فقط مردم کشور متحمل خسارات گوناگون شده اند بلکه طبیعت زیبای کشور نیز در هر گوشه از آن که نظاره گر باشیم ضرباتی هولناک بر تمام جوانب آن وارد آورده اند که ترمیم و جبران این ویرانی ها، شاید سالیان سال به درازا انجامد
و نهایتاً اینکه، از حکومتی که برای ابتداییترین حقوق انسانها هیچگونه ارزش و احترامی قائل نیست، نمیتوان انتظار داشته باشیم حداقل ها را برای طبیعت کشور مراعات نماید..!
پس تنها راه نجات تمام معضلات مشکلات و همه بدبختیهای این مملکت فقط یک چیــز است و آن نابودی و به دَرَک واصل کردن ج.ا
سعید آبدار / 25 July 2022