یائیر لاپید، نخست‌وزیر اسرائیل، سه‌شنبه ۵ ژوئیه/۱۴ تیر با امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه دیدار و گفت‌وگو می‌کند.

سفر لاپید به فرانسه، اولین دیدار او در خارج از کشور از زمان تصدی پست نخست وزیری در هفته گذشته است. این دیدار، در شرایطی که اسرائیل خود را برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی آماده می‌کند فرصتی برای رایزنی‌های دیپلماتیک فراهم آورده است.   

فرانسه یکی از قدرت‌های جهانی است که در مذاکرات احیای برجام حضور دارد. این کشور همچنین به دلیل سوابق استعماری‌اش در لبنان از نفوذ و اعتبار برخوردار است.  شنبه گذشته ارتش اسرائیل سه پهپاد حزب‌الله را که به سمت یکی از سکوهای گازی مدیترانه در پرواز بود رهگیری و سرنگون کرد.

یک مقام اسرائیلی به رویترز گفت لاپید روز سه‌شنبه در دیدار و گفت‌وگو با مکرون از فرانسه می‌خواهد موضع سرسختانه‌تری در مذاکرات احیای برجام اتخاذ کند.

نخست‌وزیر اسرائیل همچنین به مکرون هشدار می‌دهد که حزب‌الله که تحت حمایت ایران است «با آتش بازی می‌کند».

یک مقام ارشد اسرائیلی که نام او اعلام نشده به رویترز گفت:

«فرانسوی‌ها در موضوع ایران بسیار بسیار فعال هستند. برای ما مهم است که مواضع خود را مطرح کنیم. اسرائیل با بازگشت به توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ مخالف است. در عین حال، ما مخالف توافق نیستیم. ما به دنبال یک توافق بسیار قوی هستیم.»

اسرائیل از طریق رایزنی‌های دیپلماتیک با طرف غربی عملا به طرف سوم مذاکرات هسته‌ای تبدبل شده است. پایتخت‌های غربی به نگرانی‌های این کشور در مورد ایران توجه کرده‌اند و نگران‌اند که اگر دیپلماسی به بن‌بست برسد ممکن است اسرائیل علیه ایران اقدام نظامی پیشگیرانه انجام دهد.

 مقام ارشد اسرائیلی خواستار «فشار هماهنگ» قدرت‌های غربی بر ایران شد.

اسرائیل عملاً  در لبنان جبهه‌ای هم با ایران گشوده است. این مقام ارشد اسرائیلی با اشاره به وقایع شنبه گذشته، این گروه را به «بازی با آتش» متهم کرد.

این مقام از توضیح بیشتر در مورد این هشدارها خودداری کرد، اما گفت لاپید «مطالب جدیدی» را درباره اینکه چگونه حزب‌الله با فعالیت‌هایش لبنان را به خطر می‌اندازد با مکرون در میان خواهد گذاشت.

حزب الله و اسرائیل در سال ۲۰۰۶ در مرز لبنان با هم وارد جنگ شدند. اما از آن زمان تاکنون تا حد زیادی در وضعیتی پایدار قرار دارند.

مقام اسرائیلی گفت میدان گازی مورد مناقشه بین اسرائیل و لبنان در مدیترانه در نزدیکی سواحل لبنان نه تنها برای اسرائیل، بلکه در نهایت برای اتحادیه اروپا نیز گاز تولید خواهد کرد و از تلاش کشورهای اتحادیه اروپا برای جایگزینی روسیه به عنوان تامین کننده انرژی از زمان حمله به اوکراین بهره می‌برد.