رزماری دی‌کارلو، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سیاسی و صلح‌، در نشست شورای امنیت گفت در این‌باره هیئت حقیقت‌یاب بقایای ۹ موشک بالستیک، شش موشک کروز و چندین پهپاد را مورد بررسی قرار داده است.

دی‌کارلو افزود تسلیحاتی که مورد بررسی قرار گرفتند در حملات مختلف حوثی‌های یمن به عربستان سعودی و امارات متحده عربی از سال ۲۰۲۰ مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

به‌گفته معاون دبیرکل سازمان ملل، هیئت حقیقت‌یاب به‌دعوت مقام‌های عربستان سعودی و امارات متحده عربی به این کشورها رفته و در آن‌جا بر روی بقایای تسلیحات به‌جا مانده تحقیقات خود را انجام دادند.

رزماری دی‌کارلو گفت:

«ما دریافتیم که این موشک‌ها و یا بخش‌هایی از آن‌ها منشأ ایرانی دارند. نتایج تحقیقات نشان داد که موشک‌های حوثی‌ها، ویژگی و طراحی مشابه موشک‌های ایران که از قبل آزمایش کرده‌ایم را دارند، بنابراین نتیجه گرفتیم که این موشک‌ها ساخت ایران است.»

او افزود:

«هیئت حقیقت‌یاب قادر به تعیین زمان ارسال موشک‌های بالستیک یا قطعات آن‌ها از ایران [به حوثی‌ها] نبود، به‌ویژه این مسئله که آیا ارسال آن‌ها پس از ۱۶ ژانویه ۲۰۱۶، زمانی که اقدامات محدودکننده مندرج در قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل لازم‌الاجرا شد، صورت گرفته است یا خیر.»

عربستان سعودی و ابوظبی، پایتخت امارات متحده عربی در سال‌های اخیر بارها مورد حملات موشکی و پهپادی حوثی‌های یمن که از سوی ایران حمایت می‌شوند، قرار گرفته‌اند.

به‌جز حملات مداوم موشکی و پهپادی به جنوب عربستان سعودی، شورشیان یمنی در ۱۷ ژانویه سال جاری (۲۷ دی ۱۴۰۰) به ابوظبی با پهپاد و موشک حمله کردند. در این حمله سه نفر کشته شدند. پس از آن چندین حمله مشابه نیز به امارات انجام شد.

سازمان ملل در پنج سال گذشته بارها موشک‌های شلیک‌شده از سوی حوثی‌ها را ساخت ایران اعلام کرده بود.

ایالات متحده آمریکا نیز بارها حکومت ایران را به داشتن نقش مستقیم در حملات حوثی‌ها متهم کرده و گفته است جمهوری اسلامی این حملات را با تجهیز تسلیحاتی غیرقانونی حوثی‌ها ممکن ساخته است.

حوثی‌های در اواخر سال ۲۰۱۴ دولت یمن را از صنعا پایتخت یمن بیرون راندند و در پی آن ائتلافی از چند کشور عربی به رهبری عربستان سعودی در دفاع از دولت یمن که مورد حمایت مجامع بین‌المللی است علیه حوثی‌ها وارد جنگ شدند.

طرف‌های درگیر در یمن در حال حاضر در آتش‌بس به‌سر می‌برند. سازمان ملل آخرین بار در ۱۲ خرداد / ۲ ژوئن اعلام کرد که آتش‌بس سراسری برای دو ماه دیگر تمدید شده است.

ایران و عربستان سعودی نیز به‌مذاکرات خود برای حل بحران یمن در بغداد ادامه می‌دهند. این مذاکرات که محتوای آن روشن نیست هنوز به نتیجه‌ای نرسیده است.