واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه در سازمان ملل ادعاهای غرب در مورد احتمال حمله روسیه به اوکراین را «هیستریک» خواند و اوکراین را به‌دلیل عدم پایبندی به توافق مینسک در سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ که قرار بود به درگیری بین کی‌یف و جدایی‌طلبان مورد حمایت روسیه پایان دهد، سرزنش کرد.

نبنزیا همچنین ضمن انتقاد از کشورهای غربی به‌خاطر ارسال سلاح به اوکراین گفت این سلاح‌ها علیه غیرنظامیان در شرق اوکراین به‌کار گرفته می‌شوند و به همین سبب هم ناقض توافق مینسک‌اند.  

نماینده روسیه در سازمان ملل با یک هشدار سخنانش در اجلاس شورای امنیت را به پایان برد:

 اگر شرکای غربی ما کی‌یف را همچنان وادار به تخریب توافق مینسک کنند – چنانکه کی‌یف این کار را هم اکنون به‌طور گسترده انجام می‌دهد – عاقبت بسیار بدی در انتظار اوکراین است و نه به این دلیل که کسی این کشور را نابود می‌‌کند، بلکه به این دلیل که خود به سمت نابودی و تباهی می‌روند و روسیه هم مطلقاً ربطی به این موضوع ندارد.»

ایالات متحده خواستار تشکیل اجلاس فوق‌العاده شورای امنیت برای بحث و گفت‌وگو درباره بحران اوکراین شده بود. آمریکا و بریتانیا تهدید کرده‌اند که چنانچه روسیه دست از تحرکات نظامی در مرزهای اوکراین برندارد، اولیگارش‌های حامی پوتین را تحت تحریم‌های اقتصادی قرار می‌دهند. روسیه تلاش کرده بود برگزاری اجلاس فوق‌العاده شورای امنیت درباره اوکراین را تا زمانی که ریاست شورا را در روز سه‌شنبه به‌عهده می‌گیرد، به تعویق بیندازد اما تنها چین با درخواست روسیه موافقت کرده بود. گابن، هند و کنیا به این درخواست رأی ممتنع دادند و آمریکا بیش از ۹ رأی لازم برای ادامه جلسه علنی در شورای امنیت را در اختیار داشت.

حلقه محاصره اوکراین تنگ‌تر می‌شود

لیندا توماس-گرینفیلد، نماینده ایالات متحده در سازمان ملل در طی سخنانی گفت در حالی که اجلاس شورای امنیت در حال برگزاری است روسیه در حال تقویت نیروهای نظامی خود در مرزهای اوکراین است. به گفته نماینده آمریکا به‌زودی شمار سربازان روس در بلاروس از ۳۰ هزار نفر فراتر می‌رود و در شرق اکراین هم روسیه صد هزار سرباز مستقر کرده است. توماس-گرینفیلد گفت:

«روسیه در حال حاضر از بیش از دو هزار واگن برای انتقال نیروها و تسلیحات از سراسر روسیه به مرز اوکراین استفاده کرده است. روسیه همچنین نزدیک به پنج هزار سرباز را با موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد، نیروهای ویژه و سامانه‌های ضد هوایی به بلاروس منتقل کرده است. ما شواهدی دیده‌ایم که نشان می‌دهد روسیه قصد دارد تا اوایل فوریه این حضور را به بیش از ۳۰ هزار سرباز در نزدیکی مرز بلاروس و اوکراین که با کی‌کیف فقط دو ساعت فاصله دارد گسترش دهد.»

در پایان جلسه فوق‌العاده شورای امنیت، سرگئی کیسلیاک، نماینده اوکراین، در سخنانی به تشریح استقرار نیروها و تجهیزات نظامی روسیه در اطراف مرزهای کشورش پرداخت. کیسلیاک گفت اکنون ۱۱۲ هزار سرباز روس در اطراف مرزهای اوکراین و کریمه مستقر و ۱۸ هزار نفر دیگر از طریق دریا در سواحل این کشور مستقر شده‌اند. او در ادامه گفت نیروهای روسیه به سلاح‌های پیشرفته از جمله به موشک‌های اسکندر، سامانه‌های ضد هوایی پانتسیر و جنگنده‌های پیشرفته سوخو-۳۵ مجهزند.

سرگئی کیسلیاک همچنین گفت که روسیه در حال تقویت شبه‌نظامیان جدایی‌طلب در شرق اوکراین است.

نماینده اوکراین گفت در رزمایش نیروی دریایی روسیه در دریای سیاه، ناوچه‌ها، رزم‌ناوها، کشتی‌های مسلح به موشک، کشتی‌های مین روب در مرز با اوکراین مستقر شده‌اند.

 شش ناو جنگی دیگر از ناوگان شمالی روسیه روز دوشنبه وارد دریای مدیترانه شده است. به گزارش روزنامه ایتالیایی لا رپوبلیکا، این کشتی‌ها ۶۰ تانک و بیش از ۱۵۰۰ سرباز را حمل می‌کنند. این کشتی‌های جنگی در حال حاضر در کانال سیسیلی تحت نظارت هوایی هواپیماهای ناتو در حال حرکت هستند.

آنآندری زاگورودنیوک، وزیر دفاع سابق اوکراین ادعا کرده است که اگر این کشتی‌ها وارد دریای سیاه شوند، احتمال حمله روسیه وجود دارد.

نبنزیا، نماینده روسیه در پاسخ تاکید کرد که رزمایش‌ها غیرعادی نبوده و این حق روسیه است که در داخل خاک خود تمرینات نظامی انجام دهد.

 والنتین ریباکوف، نماینده بلاروس در سازمان ملل گفت نیروهای روسیه برای تمرینات مشترک از ۱۰ تا ۲۰ فوریه در کشورش حضور دارند تا «تدابیر مشترکی» را برای ریشه‌کن کردن تهدید در مرزهای دو کشور متحد اتخاذ کنند.