فرستاده سازمان ملل متحد اعلام کرد چهار میلیون نفر از جمعیت افغانستان که اغلب آنها در مناطق روستایی زندگی میکنند برای ادامه کشت گندم و تهیه علوفه دام به کمکهای نقدی به ارزش ۳۶ میلیون دلار نیاز دارند. علاوه بر آن معلولان و برخی از سالخوردگان افغان نیز نیازمند کمکهای بینالمللیاند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، یک مقام سازمان ملل که به کابل اعزام شده است بامداد چهارشنبه ۱۵ سپتامبر/۲۴ شهریور در یک نشست خبری مجازی در جمع خبرنگاران اعلام کرد ۷۰ درصد شهروندان افغانستانی در مناطق روستایی زندگی میکنند. ۲۵ ایالت از ۳۴ ایالت افغانستان دچار خشکسالی شده و علاوه بر آن همهگیری ویروس کرونا نیز ادامه دارد.
رین پاولسن، مدیر دفتر تغذیه سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد در ادامه این نشست خبری یادآوری کرد که در مجموع چهار میلیون نفر از شهروندان افغانستانی که در مناطق روستایی زندگی میکنند با یک وضع اضطراری انسانی درگیر و به اقلام غذایی نیاز فوری دارند. به گفته این مقام فائو این شهروندان به غذای کافی دسترسی ندارند و از گرسنگی رنج میبرند. شمار مرگ و میرها در این مناطق نیز افزایش یافته است.
بسیاری از خانوادههایی که اکنون با پدیده گرسنگی درگیر شدهاند برای تغذیه به احشام خود نیاز دارند. اما به سبب خشکسالی، مراتع از بین رفتهاند و دامپروری دیگر میسر نیست. سه میلیون دام در این مناطق در حال تلف شدناند.
کشاورزی در افغانستان در معرض فروپاشی است
کنفرانس مجازی «وضعیت بشردوستانه در افغانستان» به ریاست آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل دوشنبه ۱۳سپتامبر /۲۲ شهریور در ژنو برگزار شد. مارتین گریفیتس، هماهنگ کننده سازمان ملل اعلام کرد در این اجلاس کشورهای حامی بهطور مشروط یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار به افغانستان کمک کردند. علاوه بر این، کشورهای حامی اعلام کردند از کشورهای همسایه که پذیرای پناهجویان افغانستانی باشند، حمایت میکنند. یک روز بعد از برگزاری اجلاس سازمان ملل، امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه دولت طالبان از جامعه بینالمللی خواسته که در ارسال کمکها به افغانستان یک رویکرد سیاسی در پیش نگیرند. بسیاری از بانکها در افغانستان از زمان اشغال مجدد کشور به دست طالبان تعطیلاند و پول به اندازه کافی وجود ندارد. پاولسن در ادامه نشست خبری فائو گفت:
«شهروندان افغانستانی بیش از نیمی از کالری مورد نیاز خود را از گندم تأمین میکنند. به همین سبب محصول گندم برای امنیت غذایی جمعیت افغانستان اهمیت بنیادین دارد. کشاورزان باید دست به کار شوند اما برای ادامه کشت و زرع به کمک مالی نیاز دارند.»
به گفته این مقام سازمان ملل، بیش از ۴۰۰ هزار نفر از شهروندان افغانستانی آواره شدهاند. بیشتر آوارگان تا پیش از این در مناطق روستایی زندگی میکردند. شمار این آوارگان رو به افزایش است و به همین دلیل نیز نظام کشاورزی در افغانستان در معرض فروپاشی قرار گرفته است.
در حال حاضر سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد به دو میلیون نفر از کشاورزان افغانستانی کمکهای مالی میکند. برای تداوم این کمکها در فصل زمستان فائو به ۳۶ میلیون دلار از ۶۶۰ میلیون دلار منابع مالی که برای کمک به افغانستان در اختیار سازمان ملل قرار گرفته نیاز مبرم دارد.
پیش از این سازمان ملل متحد هشدار داده بود که اقتصاد افغانستان در معرض فروپاشی مطلق قرار گرفته است.