حمله جمعه ۸ مرداد / ۳۰ ژوئیه به کشتی «مرسر استریت» هنوز خبرساز است. در جدید‌ترین اتفاق، وبسایت نورنیوز، وابسته به علی شمخانی نوشته است که مقام‌های بریتانیا به تهران پیام داده‌اند که قصد اقدام نظامی علیه ایران ندارند:

«یک منبع مطلع به نور نیوز گفت اخیراً انگلیس با واسطه‌تراشی پیغامی را به ایران منتقل نموده و طی آن تأکید کرده است که قصدی برای بالا بردن تنش و درگیری و اقدام نظامی بر علیه ایران ندارد.»

نور نیوز نوشته که در پیام بریتانیا بر این نکته تأکید شده است که این کشور در هماهنگی با آمریکا «از مسیر اقدامات دیپلماتیک و ائتلاف‌سازی علیه ایران موضوع را پیگیری می‌کند».

روز شنبه ۱۶ مرداد، امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران در مصاحبه‌ای دست داشتن این نیرو در حمله به کشتی مرسر استریت را رد کرد و البته گفت که آن‌ها آماده‌اند تا با حمله احتمالی طرف‌های خارجی مقابله کنند.

کشتی مرسر استریت که تحت مدیریت یک شرکت اسرائیلی بود در آب‌های دریای عمان با دو پهپاد انتحاری هدف قرار گرفت. در این حمله دو نفر که یکی بریتانیایی و یکی رومانیایی است کشته شدند.

روز جمعه ۱۵ مرداد، فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام نتیجه تحقیقات کارشناسی درباره این رویداد را منتشر کرد و گفت که حمله به این کشتی با پهپادهای ساخت ایران انجام شده است. آن‌ها گفتند که بقایای این پهپاد مشابه بقیای پهپادهای انتحاری دیگری است که در حملات مشابه در منطقه صورت گرفته است.

بریتانیا، آمریکا، اسرائیل و رومانی گفته‌اند که ایران را مسئول این حمله می‌دانند. آمریکا و بریتانیا هم با متحدان و شرکای منطقه‌ایشان در حال مذاکره برای دادن پاسخی مشترک و هماهنگ به ایران هستند.

اسرائیل مستقل از سه کشور دیگر گفته که جواب این اقدام ایران را به صورت نظامی خواهد داد.

با بالاگرفتن تنش‌های لفظی میان جمهوری اسلامی با اسرائیل، آمریکا و بریتانیا، حملات راکتی از جنوب لبنان به مناطق مرزی اسرائیل هم شدت گرفته است. در هفته گذشته چندین درگیری نظامی محدود در این منطقه پرتنش اتفاق افتاد. اسرائیل برای نخستین بار پس از جنگ سال ۲۰۰۶ به حریم هوایی لبنان وارد شد و مواضعی در جنوب این کشور را بمباران کرد و حزب‌الله هم چندین موشک به سمت مزارع اسرائیلی پرتاب کرد.

به‌نظر می‌رسد جمهوری اسلامی در تلاش است این پیام را منتقل کند که مصمم به پاسخ متقابل به اقدام آمریکا، اسرائیل و بریتانیا است و فعلاً نمایشی محدود از آن را در مرزهای لبنان به اجرا گذاشته است.

در خبر نور نیوز هم به این موضوع اشاره شده بود که ایران این پیام را منتقل کرده که از پاسخ متقابل چشم نخواهد پوشید. در این خبر به صراحت اعلام شده که توقیف کشتی استنا ایمپرو هم پاسخی به توقیف نفتکش گریس ۱ در جبل‌اطارق بوده است:

«ماجرای توقیف نفتکش انگلیسی «استنا ایمپرو» در تنگه هرمز که پاسخی به توقیف کشتی گریس ۱ در جبل الطارق بود، لندن را متوجه این واقعیت کرد که عبور از خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران هزینه‌های جدی به همراه خواهد داشت.»

 این دو رویداد در تابستان سال ۱۳۹۹ رخ داد. نهایتاً هر دو نفتکش آزاد شدند. نفتکش ایرانی حامل نفت ایران به مقصد لاذقیه سوریه بود که در دریای مدیترانه توقیف شد. سپاه هم چند روز بعد یک کشتی بریتانیایی را به دلیل نقض مقررات دریایی توقیف کرد.