بارانهای سیلآسا سبب طغیان رودهای غرب اروپا و جاری شدن سیل شد. برخی از روستاهای آباد در غرب آلمان و در بلژیک زیر آب رفتند، سیلاب خودروها را با خود برد و جان دستکم ۶۷ نفر از ساکنان این مناطق را گرفت. حدود ۱۳۰۰ نفر مفقود شدهاند.
به گزارش خبرگزاری آلمان دستکم ۵۸ نفر در آلمان جان خود را از دست دادند. برخی روستاهای غرب آلمان که در جوار شاخهای از رود راین قرار داشتند در محاصره سیل قرار گرفتند. نیروهای امدادگر با بالگرد به کمک سیلزدگان شتافتند که به بالای بام خانهها پناه برده بودند. سیل ویرانگر که در این مناطق بیسابقه بوده است برخی از خانهها را از جا کند و با خود برد.
شامگاه گذشته که آثار سیل ویرانگر به تدریج آشکار شد، این نگرانی وجود داشت که با توجه به تعداد بالای مفقودان شمار کشتهشدگان نیز فزونی بگیرد.
مقامات شهر آهر در یک نشست خبری اعلام کردند که تنها در این منطقه ۱۳۰۰ نفر مفقود شدهاند. تلفنهای همراه نیز در برخی از مناطق سیلزده از کار افتاده بودند.
خبرگزاری آلمان گزارش داده است که بیش از هزار نیروی امدادگر در شهر آهر در حال امدادرسانی به سیلزدگاناند.
هزاران نفر از سیلزدگان غرب آلمان شامگاه گذشته را در اقامتگاههای اضطراری به صبح رساندند. انتظار میرفت که بارندگیهای سیلآسا ادامه پیدا کند. به همین سبب برخی از روستاها تخلیه شدند.
مرکل: کلماتی مانند سیل بیانگر ابعاد فاجعه نیست
در بلژیک دستکم ۹ نفر در اثر جاری شدن سیل کشته شند. نخستوزیر بلژیک خواهان کمکهای بینالمللی شد.
در مناطقی از هلند، لوکزامبورگ و سوئیس و در فرانسه نیز بارانهای سیلآسا باریدن گرفته است. مقامات محلی هشدار دادهاند که ممکن است در این مناطق هم سیل جاری شود.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان که هنگام وقوع این حادثه برای دیدار و گفتوگو با جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا به واشنگتن سفر کرده است، در جمع خبرنگاران گفت عباراتی مانند «بارندگی شدید» و «سیل» بیانگر فاجعهای که اتفاق افتاده نیست. مرکل گفت:
«ما از تعداد دقیق کشتهشدکان بیاطلاعیم. همینقدر میدانیم که شمار آنها بسیار زیاد است.»
برخی از سیلزدگان در زیرزمین خانههایشان غافلگیر شدند و در آب خفه شدند. برخی از امدادگران و آتشنشانان در حین امدادرسانی به سیلزدگان جان خود را از دست دادند.
این حجم از بارندگی در غرب آلمان در صد سال گذشته بیسابقه بوده است. تنها یک روز قبل از وقوع سیل فاجعهبار، اتحادیه اروپا اعلام کرد قصد دارد برنامهای را به اجرا درآورد که به موحب آن در کمتر از ده سال حجم گازهای گلخانهای را ۵۵ درصد کاهش دهد و به سطح سال ۱۹۹۰ بازگرداند.
علاوه بر مناطقی در نوردهاین وستفالن، مناطقی در راینلند فالس هم دچار آبگرفتگی شده بود. در آهروایلر و در اویزکیرشن شدت سیلاب بهحدی بود که نیروهای ارتش آلمان نیز وارد عمل شدند. در اویزکیرشن ۴۵۰۰ نفر از ساکنان روستاها به مکانهای امن منتقل شدند. شهر صنعتی زولینگن هم با پیامدهای سیل درگیر بود.
کارشناسان هواشناسی میگویند پدیدهای که در روز چهارشنبه در آلمان مشاهده شد، در تاریخ هواشناسی در این کشور بیسابقه است. یک جبهه هوای سرد از مدیترانه به سمت اروپا حرکت کرد و یک جبهه هوای گرم از شرق اقیانوس اطلس سبب شد که این جبهه هوای سرد به سمت بلژیک و آلمان و هلند و سوئیس برود. این پدیدهای شناخته شده است. اما شدت آن بیسابقه بود. دانشمندان میگویند ظهور چنین پدیدهای از پیامدهای گرمایش زمین است. یک پژوهشگر هواشناسی در دانشگاه پستدام در مصاحبه با واشنگتن پست گفت:
«مدت و دامنه شدت چنین پدیدههایی در آینده افزایش مییابد. من میترسم در آینده شاهد پدیدههایی باشیم که حتی تصور آن را نکردهایم.»