پس از دانمارک، نروژ نیز واکسیناسیون کرونا با واکسن بریتانیایی – سوئدی آسترازنکا / آکسفورد را به دلیل عوارض جانبی احتمالی فعلاً به حالت تعلیق درآورده است. مؤسسه بهداشت نروژ ضمن اعلام این خبر مدت زمان تعلیق را مشخص نکرد.

گیر بوکهلم، مدیر مؤسسه بهداشت نروژ در یک نشست خبری در اسلو گفت، پس از گزارش مرگ در دانمارک در ارتباط با لخته‌شدن خون در پی تزریق واکسن آسترازنکا / آکسفورد باید منتظر اطلاعات در مورد وجود ارتباط بین واکسن و این مورد بود.

هم دانمارک و هم نروژ اعلام کرده‌اند که هنوز وجود ارتباطی بین واکسن و این مورد قطعی نیست.

به‌دنبال گزارش‌هایی از عوارض جانبی جدی در افراد واکسینه‌شده، دانمارک به‌عنوان احتیاط استفاده از واکسن آسترازنکا / آکسفورد را به مدت ۱۴ روز متوقف کرد. اداره بهداشت دانمارک گفت، دلیل این امر گزارش موارد لخته شدن خون در افرادی است که علیه کوویدـ۱۹ واکسینه شده‌اند. اکنون باید این موارد دقیق‌تر بررسی شوند.

براساس گزارش‌های منتشرشده گفته می‌شود ایسلند نیز واکسیناسیون با واکسن آسترازنکا / آکسفورد را به‌طور موقت متوقف کرده است. اما سوئد اعلام کرده که برنامه‌ای برای چنین اقدامی ندارد.

چند روز پیش، اتریش نیز به‌عنوان احتیاط استفاده از این واکسن را متوقف کرده بود. دو پرستار که از واکسن آسترازنکا / آکسفورد تزریق کرده بودند، یکی به دلیل عوارض ناشی از اختلال انعقاد خون درگذشت و دیگری به آمبولی ریوی شدیدی مبتلا شد.

شرکت آسترازنکا اعلام کرد که از تصمیم دانمارک آگاه است اما «ایمنی واکسن به‌طور گسترده‌ای در آزمایش‌های بالینی مرحله سوم مورد مطالعه قرار گرفته است و داده‌های بررسی‌شده تأیید می‌کنند که واکسن به‌طور کلی خوب عمل می‌کند.»

در همین حال، آژانس دارویی اروپا (EMA) در این‌باره گفت خطر لخته‌شدن خون با واکسیناسیون کرونا افزایش نمی‌یابد و «هیچ نشانه‌ای از این‌که این عوارض در اثر تزریق واکسن ایجاد شده باشد وجود ندارد».

آژانس دارویی اروپا همچنین تأکید کرد که شمار حوادث ترومبوآمبولی (لخته خون در داخل عروق سالم) در افراد واکسینه‌شده بیشتر از جمعیت عمومی نیست.

وزارت بهداشت فدرال آلمان نیز اعلام کرده است که دلیلی برای توقف واکسیناسیون کرونا با واکسن آسترازنکا / آکسفورد در این کشور نمی‌بیند. سخنگوی این وزارتخانه گفت: «در حال حاضر هنوز هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد مرگ در دانمارک به واکسیناسیون کرونا مربوط باشد.»

انیستیتو پل ارلیش، مسئول واکسن‌ها در آلمان نیز گفته است به واکسن آسترازنکا / آکسفورد اطمینان دارد.