در ادامه چهل و ششمین نشست سالانه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سخنرانی خود «وضعیت بیماری کووید-۱۹ و لطمهای که به گسترش دموکراسی در جهان وارد آورده» و همچنین «نقض گسترده حقوق بشر در چین و روسیه» را مورد توجه قرار داد.
به گفته حسن نایب هاشم، پزشک و مدافع حقوق بشر، تأکید بورل بر فعالیت بیشتر در موضوع حقوقبشر در سراسر جهان بوده است:
«مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نشست سالانه شورای حقوق بشر بدون اشاره به نقش جمهوری اسلامی ایران در نقض گسترده حقوق بشر، درباره دولتهای ناقض حقوق انسانی شهروندان گفت کسانی که بیش از همه ناقض حقوق بشر هستند در معرض برخورد اتحادیه اروپا قرار خواهند گرفت.»
حسن نایب هاشم به زمانه میگوید قرار است نشست شورای حقوق بشر در سه جلسه عادی برگزار شود.
به گفته او به دلیل شیوع کرونا، نشست امسال شورای حقوق بشر به صورت آنلاین برگزار میشود و به همین علت احتمالا امسال نمایندگان بیشتری از کشورهای مختلف در جلسات این شورا حضور خواهند داشت.
اما رئیس سیاست خارجه اتحادیه اروپا در سخنرانی خود در چهل و ششمین نشست شورای حقوق بشر از چین خواست اجازه دهد میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل از منطقه سینکیانگ بازدید کند. این سیاستمدار اروپایی خواستار انجام تحقیقات مستقل و بیطرفانه در مورد اتهام بدرفتاری با مسلمانان اویغور ایالت سینکیانگ و مردم تبت شد.
جوزپ بورل در این سخنرانی همچنین حمله به معترضان به سیاستهای دولت در روسیه را مورد انتقاد قرار داد و سرکوب تجمعات مسالمت آمیز خیابانی مخالفان پوتین، رئیس جمهوری روسیه را «غیرقابل قبول» توصیف کرد.
«روی کار آمدن مجدد دولت مدنی و قانونی در میانمار» از دیگر موضوعات مورد تأکید بورل در سخنرانیاش بود.
نایب هاشم درباره این سخنرانی به زمانه میگوید:
«آقای بورل حدود هفت دقیقه سخنرانی کرد. با وضعیت بیماری کووید ۱۹ و لطمهای که به گسترش دموکراسی در جهان وارد آورده، آغاز کرد و در ادامه گفت ارزشهای اروپایی نیز مثل ارزشهای جهانی، دموکراسی و حقوقبشر است و شیوع کرونا تأثیرات زیادی بر این ارزشها گذاشته است.»
این فعال حقوق بشر در ادامه با اشاره به محورهای مورد تأکید جوزپ بورل میگوید:
«بنا بر اعلام بورل، دولتها نسبت به گذشته بیشتر دادهها و اطلاعات مربوط به پاندمی را دستکاری میکنند، معترضان صلحطلب را بیشتر مورد حمله قرار میدهند، حقوق زنان را پایمال میکنند و دادگاه بینالمللی جنایی را تحت فشار قرار دادهاند.»
نشست سالانه شورای حقوق بشر با موضوع راهکارهای مقابله با نقض حقوق بشر در مقر سازمان ملل متحد در ژنو در حال برگزاری است.
قرار است در ادامه برگزاری این اجلاس در روزهای آینده، جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، گزارش شفاهی خود را درباره روند بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران ارائه دهد.
جاوید رحمان در تازهترین گزارش خود با اشاره به استفاده گسترده از مجازات اعدام در ایران، از مقامهای جمهوری اسلامی خواسته است تا ضمن متوقف کردن کامل این مجازات، تحت هر شرایطی از اعدام «کودک-مجرمان» خودداری کنند.
این گزارش ۲۳ صفحهای، مجموعه گزارشهای منتشر شده درباره موارد نقض حقوق بشر از ژانویه تا دسامبر سال ۲۰۲۰ را در بر میگیرد.
در همین زمینه