آژانسهای سازمان ملل هشدار دادهاند که خشونت در شمال اتیوپی موجب خواهد شد که حدود ۲۰۰ هزار نفر از ساکنان این منطقه در ماههای آینده آواره شوند و به سودان پناه ببرند. آوراگان در سودان نیاز فوری به غذا، سرپناه و دارو دارند.
به گزارش روزنامه «گاردین»، تعداد آوارگانی که از مرز گذشته و به سودان پناه برداند همین حالا از پیشبینیها و ظرفیت پذیرش آوارگان بیشتر است. یک مقام آژانس پناهندگان سازمان ملل گفت ۱۱ هزار تن بیش از ظرفیت کشور میزبان وارد شده اند.
اکسل بیشاپ توضیح داد: «با سایر آژانسها برنامه پاسخگویی به حدود ۲۰ هزار تن را داشتیم اما در حال حاضر ۳۱ هزار نفر دریافت کرده ایم… پیشبینی بعدی ۲۰۰ هزار تن است.»
بیش از دو هفته از درگیریهای نظامی میان نیروهای دولت فدرال اتیوپی و جبهه آزادیبخش تیگرای (TPLF) میگذرد. آبی احمد، نخستوزیر اتیوپی و برنده جایزه صلح نوبل در ۴ نوامبر / ۱۴ آبان دستور حملات هوایی و زمینی به ایالت تیگرای را به دلیل سرپیچی رهبران این ایالت از اقتدار خود صادر کرد.
در این درگیریها صدها و شاید هزاران نفر کشته شدند.
همچنین ادامه خشونتها بیش از دو میلیون کودک را نیازمند امدادهای فوری کرده و هزاران کودک دیگر را نیز در اردوگاههای پناهندگی در معرض خطر قرار داده است.
نگرانی عمده آژانسهای سازمان ملل شیوع بیماریهای واگیردار در اردوگاهها است که حدود نصف جمعیت آنها را کودکان تشکیل میدهند.
اوایل این ماه دولت اتیوپی شش ماه وضعیت اضطراری در تیگرای اعلام کرد. قطعی سراسری راههای مخابراتی و خطوط برق و محدودیت سوخت و پول نقد همگی با هم کمکرسانی به این منطقه را با دشواریهای زیادی مواجه ساخته است.
کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهجویان (UNHCR) میگوید وضعیت کسانی که در اردوگاههای آوارگان هستند بهتر نیست. اردوگاهها پرازدحام هستند، شرایط بهداشتی نامناسبی دارند و دسترسی به غذا و آب پاکیزه در آنجا محدود است.
ایالت تیگرای پنج میلیون نفر جمعیت دارد. شعلهور شدن جنگ در تیگرای میتواند گشایش اقتصادی اخیر در اتیوپی را به خطر بیندازد، اختلافهای قومی را در دومین کشور پُرجمعیت آفریقا دامن بزند و شهرت آبی احمد ۴۴ ساله را که نوبل صلح را برای پیشبرد صلح با اریتره بهدست آورد، لکهدار کند.
دولت اتیوپی جمعه ۲۰ نوامبر اعلام کرد که در ادامه پیشرویهای نظامی به سمت پایتخت تیگرای موفق شده دو شهر آدوا و اکسوم را تصرف کند
چندی پیش درگزارشی از رادیو زمانه مبنی بر حمله ور شدن داعشی ها به روستائی درموزامبیک بود که داعشی ها اقشاری ازمردم این روستا را قطع عام کردند و خانه هایشان را آزاد زدند ومابقی را وادار به ترک روستا کردند باید دلیلی که داعشی ها چنین کردند را جویا شد و دلیلش آن است که درحوالی این روستا شرکت فرانسوی نفت و گاز استخراج می کند و یکی ازمهمترین مناطقی است که سنگ های زینتی و یا غوت های گران بها یافت میشود که به دستور اربابان که چشم به تخلیه روستا و استخراج گنج ها درمناطق دوخته اند داعش را برآن کردند که روستا نشینان را فراری دهند …حالا همین مورد در اتیوپی صدق میکند که منابع نفتی تازه کشف شده دقیقا” در تصاحب مخالفانی که نظامیون اتپوپی درصدد بیرون راندن انها هستند….ترکیه هم اگر امکان بیرون راندن مردمان کرد ازمناطق کردستان عراق را داشت که منابع نفتی کردستان عراق را تصاحب کند بدون شک همان شیوه نظامیون اتپوپی را درپش میگرفت !! وقتی اقشار ضدمردمی بتوانند ثروت های بادآورده نفتی ازآن خودشان کنند جان مردمان اهمیتی برایشان اهمیتی نداشته وندارد..
حقیقتگو / 21 November 2020