دادگاه ویژه جنایت‌های جنگی لاهه ویژه کوزوو از بازداشت هاشم تاچی، رئیس جمهوری کوزوو که روز گذشته، ۵ نوامبر / ۱۵ آبان از سمت خود استعفا داده بود، خبر داد.

از راست به چپ: نخست‌وزیر راموش هارادینای، رئیس‌جمهوری هاشم تاچی، و رئیس پارلمان کادری وسلی که همگی از فرماندهان شبه‌نظامی جنگ استقلال کوزوو بوده‌اند. عکس از آرشیو

خبرگزاری فرانسه جمعه ۶ نوامبر / ۱۶ آبان گزارش داد که دادگاه ویژه لاهه درباره جنایت‌های جنگی در کوزوو اعلام کرد هاشم تاچی، رئیس جمهوری کوزوو بازداشت شده است.

این دادگاه در بیانیه‌ای اعلام کرد هاشم تاچی، رئیس سیاسی سابق شورشیان استقلال‌طلب کوزوو و دو متهم دیگر به مرکز بازداشت دادگاه در شهر لاهه هلند انتقال یافته‌اند.

بنا به این گزارش هاشم تاچی شامگاه پنج‌شنبه به مقر «اولکس» نمایندگی دادگستری اتحادیه اروپا رفت تا ترتیب انتقال او به دادگاه لاهه را بدهند و در همان‌جا بازداشت شد.

هاشم تاچی روز پنج‌شنبه در پریشتینا، پایتخت کوزوو استعفای خود از سمت ریاست جمهوری را اعلام کرد. او اما در یک نشست خبری گفت:

«من به‌عنوان رئیس‌جمهوری در دادگاه حاضر نخواهم شد و برای حفظ یکپارچگی کشور و احترام به همکاری با جامعه بین‌المللی امروز استعفا می‌دهم.»

دادگاه ویژه جنگ‌های استقلال‌طلبانه کوزوو در سال‌های ۱۹۹۸ تا ۱۹۹۹ علیه اقلیت صرب، مستقر در لاهه هلند ۲۴ ژوئن / ۴ تیر علیه هاشم تاچی اقامه دعوی کرد.

دادستانی لاهه، تاچی و کادری وسلی، رئیس سابق پارلمان کوزوو و هشت نفر دیگر را از جمله متهم به قتل بیش از ۱۰۰ نفر کرد. تاچی در آن زمان رهبر ارتش آزادی‌بخش کوزوو بود.

کیفرخواست موقت ماه ژوئن این افراد را همچنین به آزار و شکنجه متهم کرد. بر اساس کیفرخواست، صدها آلبانیایی ساکن کوزوو، صرب‌، کولی و اعضای سایر اقوام و همچنین مخالفان سیاسی در میان قربانیان آن‌ها بودند.

دادگاه ویژه کوزوو در لاهه هلند در سال ۲۰۱۵ آغاز به‌کار کرد. مسئولیت این دادگاه رسیدگی به جنایت‌های جنگی و دیگر جنایت‌ها در سال‌های ۱۹۹۸ تا ۱۹۹۹ است. در این دوره، شدیدترین درگیری‌ها بین ارتش آزادی‌بخش کوزوو و سربازان صرب رخ داد. مداخله پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در سال ۱۹۹۹ منجر به عقب‌نشینی صرب‌ها شد. جنگ‌ استقلال کوزوو بیش از ۱۰ هزار کشته برجای گذاشت.

تاچی همچنین از سال‌ ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ نخست‌وزیر کوزوو بود. او که از سال ۲۰۱۶ تا کنون رئیس‌جمهوری این کشور است، بارها مشروعیت دادگاه ویژه لاهه را مورد تردید قرار داده و با آن مقابله کرده است.

بیشتر بخوانید: