ادوارد اسنودن، کارمند پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا و افشاگر برنامه‌های اطلاعاتی دولت آمریکا که تحت تعقیب واشنگتن قرار دارد، اعلام کرد که پس از اخذ مجوز اقامت دائم در روسیه، درخواست تابعیت این کشور را داده است.

تصاویر ادوارد اسنودن در دست تظاهرکنندگان مدافع او ـ عکس از آرشیو

به‌گزارش خبرگزاری فرانسه، ادوارد اسنودن ۳۷ ساله دوشنبه ۲ نوامبر / ۱۲ آبان در توییتر خود ضمن اعلام این خبر نوشت درخواست کرده است که تابعیت آمریکایی خود را حفظ کند چون با تغییر اخیر در قانون شهروندی و مهاجرت روسیه این امر امکان‌پذیر است. این درخواست چند روز پس از آن‌که لیندسی میلز، همسر اسنودن اعلام کرد که باردار است صورت می‌گیرد.

اسنودن در توییتر نوشت:

«پس از سال‌ها جدایی از پدر و مادرمان، من و همسرم هیچ تمایلی به جدا بودن از پسرمان نداریم. به همین دلیل هم در این دوره همه‌گیری [کرونا] و بسته بودن مرزها، برای تابعیت دوگانه آمریکا – روسیه اقدام می‌کنیم.»

اسنودن همچنین توضیح داد که او و همسرش می خواهند «آمریکایی بمانند» و فرزندشان را مطابق «تمام ارزش‌های آمریکایی که دوست دارند، از جمله آزادی بیان» تربیت کنند.

آناتولی کوچِرِنا، وکیل ادوارد اسنودن، ۲۲ اکتبر / یکم آبان گفته بود که به لطف تغییرات جدید در قانون مهاجرت روسیه اجازه اقامت موکلش ​​برای مدت نامحدود تمدید شده است.

ادوارد اسنودن ابتدا در روسیه از حق پناهندگی یک ساله و سپس از اجازه اقامت سه ساله برخوردار بود که در سال ۲۰۱۷ تمدید شد.

اسنودن متخصص امور رایانه‌ای است و در سال ۲۰۱۳ هزاران سند را که نمایانگر دامنه فعالیت‌های جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا بود منتشر و افشا کرد. این افشاگری‌ها تنش‌های بسیار شدیدی را بین ایالات متحده آمریکا و متحدانش ایجاد کرد.

اسنودن از همان سال در روسیه و در تبعید زندگی می‌کند و آمریکا خواهان استرداد اوست. تصمیم مقامات روسی برای اعطای اجازه اقامت به اسنودن خشم واشنگتن را در آن زمان برانگیخت.

در ماه اوت (مرداد) گذشته، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که اطلاعات دقیقی از پرونده و اتهامات اسنودن ندارد اما بار دیگر «نگاهی به پرونده او» خواهد انداخت. ترامپ در گفت‌وگو با «نیویورک ‌پست» از احتمال بخشش اسنودن سخن گفته و افزوده بود بسیاری در آمریکا بر این باورند که با اسنودن برخورد عادلانه‌ای صورت نگرفته است.

ترامپ چند سال پیش اسنودن را «خائن» و «جاسوس» خوانده و خواستار مجازات و حتی اعدام او شده بود.

ادوارد اسنودن در صورت بازگشت به آمریکا به اتهام افشای اسرار حکومتی، جاسوسی و به خطر انداختن امنیت ملی می‌تواند به ۳۰ سال زندان محکوم شود.

دولت آمریکا پیش از این، زمانی که اسنودن در حال ترانزیت از مسکو به کشور دیگری بود گذرنامه او را باطل کرده بود. پس از این اقدام بود که روسیه به اسنودن پناهندگی سیاسی داد.

بیشتر بخوانید: