حسن روحانی در سخنرانی خود در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا وضعیت اقتصادی ایران را بهتر از آلمان توصیف کرد، اما حتی از بیان اینکه آیا رشد اقتصادی ایران مثبت است یا منفی درماند. دادههای مرکز آمار ایران نشان میدهد که اقتصاد ایران در حال انقباض است و وضعیت به هیچ وجه بهسامان نیست.
حسن روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا وضعیت اقتصادی ایران را بهتر از آلمان ارزیابی کرد. رئیسجمهوری ایران گفت:
« صبح امروز گفته شد، وضعیت اقتصادی آلمان منفی ۵٬۲ است که اقتصادشان کوچک شده و رشد اقتصادیشان منفی است. آلمان یک کشور پیشرفته است که تحریم نیست. حتما اقتصاد ما وضعیت بهتری از این رقم داشته.»
روحانی اما در بیان اینکه رشد ایران مثبت یا منفی بوده دچار لکنت شد و گفت: «رشد ما مثبت شده یا اگر منفی شد، وضعیت ما بهتر از وضعیت آلمان است.»
مرکز آمار و بانک ملی ایران حدود یک ماه پیش دادههای مربوط به رشد اقتصادی ایران را منتشر کردند. این دادهها که با یکدیگر مغایرت دارند، اینگونه نشان میدهند که رشد محصول ناخالص داخلی ایران با احتساب نفت در سه ماهه اول سال جاری عددی بین منفی ۲٬۸ تا منفی ۳٬۵ درصد است.
سازمان همکاری و توسعه اقتصادی نیز جمعه ۲ اکتبر/ ۱۱ مهر آمارهایی از وضعیت اقتصادهای برتر جهان ارائه داد که نشان میدهد اقتصاد آلمان در سهماهه دوم سال ۲۰۲۰ نسبت به سهماهه اول با انقباض ۹٬۷ درصدی و نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۱۹ با انقباض ۱۱٬۳ درصدی مواجه شده است.
سازمان همکاری و توسعه اقتصادی همزمان پیشبینی کرده است که رشد تولید ناخالص داخلی آلمان در سال ۲۰۲۰، نسبت به سال گذشته منفی ۵٬۴ باشد.
حسن روحانی با اتکا به این آمار ادعا میکند که وضعیت اقتصاد ایران بهتر از آلمان است.
اما هیچ کدام از اعداد و ارقام ارائه شده از سوی سازمان همکاری و توسعه اقتصادی با عدد اعلام شده از سوی روحانی منطبق نیست.
علاوه بر این، ادعای رئیسجمهوری ایران مبنی بر انقباض بیشتر اقتصاد آلمان در مقایسه با ایران صرفاً در صورت صحیح بودن آمار اعلام شده از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی و مرکز آمار قابل اعتنا است.
در عین حال، مقایسه میزان رشد اقتصادی نمیتواند به نتیجهای ختم شود که روحانی در پی آن است و نمیتوان بر این اساس گفت که شرایط اقتصادی آلمان بدتر از ایران است.
سازمان همکاری و توسعه اقتصادی پیشبینی میکند که آلمان در سال ۲۰۲۱ بار دیگر با رشد مثبت اقتصادی در حدود ۴٬۶ درصد بحران کرونا را پشت سر خواهد گذاشت. همچنین صندوق بینالمللی پول برای آلمان رشد ۵٬۴ درصدی در سال ۲۰۲۱ پیشبینی کرده است.
این در حالی است که ایران در دهه اخیر چهار سال را با رشد منفی سپری کرده و بنا بر پیشبینی صندوق بینالمللی پول رشد اقتصادی این کشور در سال ۲۰۲۰ منفی ۶ درصد خواهد بود. کارشناسان اقتصادی پیشبینی میکنند که رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۱ حدود ۲٬۴ تا ۳٬۱ درصد باشد.
در نهایت باید توجه داشت که درصد زیاد انقباض اقتصادهای برتر جهان به خاطر رونق اقتصادی این کشورها پیش از شیوع کرونا است. در مقایسه، ظرفیتهای تولیدی و خدماتی ایران در وضعیت تحریم به شدت رو به افول گذاشته و بسیاری از تولیدکنندگان را حتی پیش از شیوع بیماری کووید ۱۹ به آستانه ورشکستگی کشانده بود.
در جلسه روز شنبه ستاد ملی کرونا، رئیسجمهوری در عین حال اذعان کرد که برخی استانهای کشور درگیر موج سوم کرونا هستند، اما از موضع دولت برای گشایش مراکز عمومی و اقتصادی عقب ننشست. او به جای پذیرش مسئولیت در قبال وضعیت موجود، عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم را عامل به وجود آمدن این وضعیت دانست.
روحانی گفت راهکار دولت « فعلا بیشتر بر استفاده از ماسک است».
ایشون مزاح فرمودند شما جدی نگیرید
آرمان / 03 October 2020
این رئیس جمهور درجه یک ما از روی مناعت نفس که حمل بر خود ستائی نشه نگفته که برتری ما نسبت به المان تنها اقتصادی نیست بلکه ما از نظر سیاسی و اجتماعی و فرهنگی هم نسبت به المان برتری داریم!
از نظر سیاسی همین چند روز پیش رئیس قوه قضائیه اعلام کرد که چندتا از مجرمین امنیتی و توهین به رهبری و تشویش اذهان عمومی و اجتماع برای تبانی علیه امنیت ملی که جرائم روز مره خلافکارهاست رو در دادگاه ها به جرم سیاسی محاکمه میکنیم! و از نظر اجتماعی و فرهنگی امامان جمعه اصفهان و بجنورد در اخرین نماز جمعه گفته اند که محیط اجتماعی رو برای بد حجابان نا امن کنید!
اینها اگر برتری نیست پس جیست؟ تا وقتی دادگاه های انقلاب وجود دارد مخلان امنیت کشوری را کجای دنیا محاکمه سیاسی میکنند ؟ بد حجابی که از اسید پاشیهای دو سه سال پیش درس نگرفته سزایش چیست؟ جزئیاتی که برای نا امن کردن محیط برای بد حجابان قابل حدس است یکی اینکه مومنین خدا جو در خیبانهای پررفت و امد بعضی از بد حجابان را با دیلم به سینه اشان بکوبند و بدرخت بدوزند ” و در جاهای کم رفت امد با چاقو ترتیبشان را بدهند ” نه وقت و هزینه برای تهیه اسید بگذارند و در ضمن اثر خون فراوان در روح مردم بیشتر است!
همین الان که تعداد وفات یافتگان در اثر کرونا دو برابر شده در اثر ایمان خلل ناپذیر همین رئیس جمهور است که با قاطعیت در ایام عزا داری گفت که عزاداری برای امام حسین تعطیل بردار نیست ” درست است که کثیری از مردم مردند و ادامه هم دارد اما گاهی واجب است که برای گسترش فرهنگ اصیل اسلامی هزینه پرداخت کنیم! عزاداری امام حسین واجب شرعی نیست اما بنظر رهبر مسلح انقلاب از نماز هم واجبتر است ” البته بعضی وقتها!
امیر راست گفتار / 03 October 2020
روحانی پینوکیو در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا وضعیت اقتصادی ایران را بهتر از آلمان ارزیابی کرد!.
ظاهرا وی قبل ازسخنرانی تریاکی خوبی میکشد؟!
Nader / 04 October 2020
۲۰۰ میلیون کمک مسکن و ماشین۳۰۰ میلیونی با وام طولانی مدت و قرصهای وارداتی از چین برای نمایندگان مجلس !
در تمام دنیا نماینده مجلس فقط حقوق میگیرد واجازه در آمداضافی ندارد.
موج سوم کرونا در ایران، «مرگ یک شهروند «در هر ۷ دقیقه» و وضعیت نگرانکننده پایتخت خبر میدهند، محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس دهم از اختصاص «محرمانه» قرصهای وارداتی از چین برای مقامات جمهوری اسلامی خبر میدهد.
وی روز یکشنبه ششم مهر گفت: «در اواخر مجلس دهم ۲۰ هزارقرص فاویپیراویر به صورت محرمانه از چین وارد شد و تعداد زیادی خرج درمان مقامها شد!.»
او افزود: «قرار بود این قرصها در اختیار بیمارستانها برای کارآزمایی بالینی قرار بگیرد و مجوز ساخت داده شود اما متأسفانه مشخص نشد که سرنوشت آنها چه شد.»
«به نظر من در هیچ کشوری چنین اولویتبندیهایی وجود ندارد» اضافه کرد: «جای تعجب است که نمایندگان مردم و به خصوص نمایندگانی که شعارهای عدالتخواهیشان گوش فلک را کر کرده است، به این صورت بخواهند از مردم فاصله بگیرند.»
Farid / 04 October 2020
این مرد(ک) یا عقلشو از دست داده یا دست گوبلز و احمدی نژادو از پشت بسته از دروغگویی.
سید صادق / 04 October 2020
این بیشرف از روز اول هم نه عقل داشت و نه می دانست حرف راست یعنی چه.
این همونی بود که در آغاز مراسم نماز جمعه در تهران, پیشنهاد داده بود که باید مخالفان رژیم را در مراسم نماز جعمه حلق آویز کرد!
نقی / 04 October 2020
حسن روحانی شنبه ۱۲مهر: اقتصاد آلمان کوچکتر شده و رشد منفی ۵/۲ درصد داشته در صورتی که اقتصاد ما شرایط بهتری از این رقم خواهد داشت و رشد اقتصادی بدون نفت ما، تا پایان سال مثبت خواهد شد.
دکتر حسین راغفر اقتصاددان: حتی در دوران جنگ که تحریم هم بودیم شرایط ما اینقدر بد نبود! در واقع خود مسئولان ما اقتصاد کشور را نابود کردند! چنین جامعه ای اصلا امکان بقا ندارد!
اتحاد بازنشستگان
"چنین جامعه ای اصلا امکان بقا ندارد!" / 04 October 2020
درجمله روحانی اخوندی که گفته اقتصاد ما یعنی اقتصاد آارگان آخوندها و اقازاده ها و سران بسیج و سپاهی و میلیاردهای شان واین ربطی به اقتصاد و رفاه مردمی نداشته وندارد که بعنوان خش و خاشاک ها به رسمیت شناخته شده و میشنود وخواهند شد …کشتی کشتی بزین به ونزوئلا میفرستند و شمش طلا دریافت می کنند کدام حکومت دار المانی چنین درامدهای بادآورده داشته است؟ چرا مردم اقتصاد واجعه بارشان به اقتصاد وثروت های بادآورده اخوندها می چسبانند که انتظار هم دارند که اقشار اخوندهای عجم تباروعجم زاده و عجم پرست برایشان دلسوزی کنند؟ مگر این اقشار تمام چپاولگر و کلان ثروتمند کور وگر هستند که نمی دانند که برمردم چه روا میشود؟ پس چه شده است وچه ترقیب کننده آخوندها شده است که هرمهمل چندش آوری همچون گلوله های اسلحه های برروان مردم شلیک می کنند؟ دیگر مهمل پراکنی عبابردوش وارانه اخوند روضه خوان تک تومانی روحانی بجای رسیده است که ایران را با المان مقایسه می کند!! اقشاری درایران بوده وهستند که داروندارشان قربانی خرید مواد مخدر و لذت بردن از مصرف ان کردن آن که حتی پولی برای خرید نان و گوشتی ندارند ولی لاقل لذت لول شدن و خمار شدن را به آن ها ترجیح داده اند نباید گله مند ازمواد مخدر فروشان باشند…و مردمانی که ان انقلاب شان بوده است و انچه هزینه شهرت مندی شدن انقلابی بودن شان درکره زمین بوده است درحقیقت نباید ازهزینه ای که برای آن پرداخت میکرده و می کنند ازاخوندها که شهرت انقلالی بودن به آنها بخشیده اند گله مند باشند …هیچ مواد مخدر فروشی دلسوز خانوار معتاد نبوده ونیست !!!
حقیقتگو / 04 October 2020
جناب “حقیقتگو” صحبت از “آن” انقلاب کردن (وقایع ۴۰ سال پیش) دیگر بسیار تکراری, نخ نما و نامربوط شده است, و به هیچ وجه اولویتی برای دستور کار امروزی ما ندارد.
امروزه در جامعه ی ایران ما با “این” انقلاب (دیماه ۹۶, آبانماه ۹۸, دیماه ۹۸,…) و واقعیت انکار ناپذیر یک بحران ساختاری دیگر (کمابیش مانند بحران ساختاری ۱۳۵۵-۱۳۵۷) و چشم انداز تحولی انقلابی و ریشه ای دیگری در جامعه ی ایران روبرو می باشیم.
تلاش های ج.ا. در چهار نوبت در دهه های ۶۰, ۷۰, ۸۰ و ۹۰ در سرکوبی و ریشه کن کردن مبارزات مردمی و نهادهای خودجوش کنترل و اقتدار توده ای هیچگاه موثر نبوده و در هر دهه و هر بار مبارزات مردمی و نهادهای خودجوش آنان باز چون جوانه هایی ازلی و ابدی دوباره سر باز کرده اند.
و اینچنین است که می بینیم چگونه امروزه شوراهای کارگری در کارخانه های مختلف از خراسان تا خوزستان باز مطرح شده اند و دوباره در دستور کار کارگران برای تصاحب کارخانه هایی که در آن کار می کنند قرار دارند.
یا مشاهده می کنیم که چگونه سندیکاهای مستقل کارگری, با وجود فاشیستی ترین سطح سرکوب و استبداد, به وجود آمده اند و به حیات خویش ادامه میدهند.
میبینیم که نسل جوان از کوچکترین فرصت و بهانه (بردن در یک مسابقهء سادهء فوتبال) برای ابراز مخالفت و انزجار از رژیم استفاده میکند و با گاز اشک آور سرکوب می شود.
در حالیکه نسل جوان و مردم مبارز ایران خود را برای یک نبرد قطعی و سرنوشت ساز دیگر آماده می سازند, برخی از ناظران (جوانان ۵۰ سال پیش), هنوز که هنوز در گیر “آن” انقلابند, و سخت مشغول مصرف کردن قرص و دواهای روزانهء خویش.
اما در عین حال از “معتاد” بودن مردم ایران می نالند!!!
دخو / 05 October 2020