منابع خبری ایران از برکناری حسین دقیقی، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح (ساتا) با حکم وزیر دفاع این کشور خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری فارس، روز گذشته حسین دقیقی، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح ایران (ساتا) با حکم احمد وحیدی، وزیر دفاع این کشور برکنار شد.

این خبرگزاری با اعلام این‌که مقامات رسمی هنوز چنین مطلبی را تائید نکرده‌اند به نقل از برخی منابع مطلع، این برکناری را از “نخستین پس‌لرزه‌های بازداشت سلطان بازار پتروشیمی” دانسته است.

بر اساس این گزارش برخی منابع دیگر، دلیل برکناری مدیرعامل ساتا را اختلاف نظر وی با وزیر دفاع ایران درباره واگذاری بخشی از سهام سرمایه‌گذاری غدیر ارزیابی کرده‌اند.

برخی منابع دلیل برکناری مدیرعامل ساتا را اختلاف نظر وی با وزیر دفاع ایران درباره واگذاری بخشی از سهام سرمایه‌گذاری غدیر ارزیابی کرده‌اند

فارس با بیان این‌که برخی از اعضای شبکه یادشده با نزدیک شدن به ساتا از اعتبار نیروهای مسلح در تعامل اقتصادی خود سوءاستفاده کرده‌اند تاکید کرده است: گفته می‌شود برخی اعضای شبکه نزدیک به «سلطان پتروشیمی» از اعتبار به دست آمده از منابع مالی کلان خود برای نزدیک شدن به نهادهای مختلف از جمله سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح سوءاستفاده کرده‌اند.

خبرگزاری فارس از “اطلاعات غلط و رایزنی و فریب” افراد اصلی این شبکه به کمیسیون‌های مختلف مجلس نهم خبرداده و اضافه کرده است:برخی از قوانین منطبق با منافع عده‌ای معدود و متضاد با منافع ملی با فریب برخی نمایندگان به تصویب مجلس شورای اسلامی می‌رسد که از آن جمله می‌توان به قیمت‌گذاری ارزان گاز خوراک پتروشیمی‌ها اشاره کرد.

این خبرگزاری روز گذشته با انتشار گزارشی اعلام کرد، به تازگی یکی از نهادهای امنیتی با حکم دستگاه قضا، یکی از مدیران ارشد تجارت محصولات پتروشیمی را به اتهام سوءاستفاده گسترده مالی بازداشت کرده است.

فارس فرد یادشده را “سلطان بازار تجارت محصولات پتروشیمی” در داخل و خارج از ایران معرفی کرده و با اشاره به مبلغ ۴۲۰ میلیون یورو معادل سه هزار میلیارد تومان افزود: مدیر یادشده ارز حاصل از صادرات محصولات به یک شرکت خارجی را به کشور بازنگردانده است.

شهریورماه سال جاری این خبرگزاری در گزارشی با اشاره به سوابق تخلفات گسترده برخی از مدیران شرکت بازرگانی پتروشیمی در مراجع قضایی، یکی از تخلفات گسترده این گروه را سوءاستفاده از تفاوت قیمت ارز مرجع و نرخ ارز در بازار اعلام کرده بود.

دی ماه سال ۱۳۹۰ نیز این خبرگزاری در این زمینه نوشت، یک شرکت متوسط پتروشیمی گازی از فروش ۶۴۰ میلیارد تومانی خود در سال گذشته قریب به ۳۶۰ میلیارد تومان یعنی تقریباً به اندازه هزینه راه‌اندازی مجتمع خود سود برده است.

به نوشته تارنمای اقتصادایران آنلاین صادرکنندگان محصولات پتروشیمی که بهای خوراک گاز و مایع خود را بر اساس قیمت ارز مرجع می‌پرداختند، ارز حاصل از صادرات خود را به قیمت آزاد در بازار به فروش می‌رساندند و سودهای “بادآورده‌ای” را نصیب خود می‌کردند. این در حالی بود که بخش عمده یعنی دست کم بیش از ۵۰ درصد قیمت تمام شده محصولات پتروشیمی را بهای خوراک آن‌ها تشکیل می‌دهد.

در همین زمینه:

بازداشت یکی از مدیران ارشد محصولات پتروشیمی به اتهام سوءاستفاده مالی