در سه ماهه نخست سال جاری ازدواج ۹ هزار و ۸۶۳ دختر و پسر کمتر از ۱۵ سال در ایران ثبت شده است.
روزنامه ابتکار در گزارشی نوشته است، آمارهای سازمان ثبت احوال ایران نشان میدهد در یک دوره سه ماهه سال جاری ازدواج ۱۲ هزار و ۸۸ دختر و پسر کمتر از ۲۰ سال به ثبت رسیده که ۹ هزار و ۸۶۳ زوج آنها کمتر از ۱۵ سال سن داشتهاند.
بر اساس اعلام سازمان ثبت احوال، در سال گذشته ۲۹ هزار و ۸۳۱ دختر و پسر کمتر از ۱۵ سال در ایران با یکدیگر ازدواج کرده بودند. این آمار نشان میدهد، پایینترین میزان ازدواج زودهنگام متعلق به شهر تهران و بیشترین آن مربوط به مناطق روستایی استانهای اصفهان و سیستان و بلوچستان بوده است.
فرشید یزدانی، عضو انجمن حمایت از حقوق کودکان دیماه سال جاری در این زمینه به خبرگزاری مهر گفته بود: “در سال ۱۳۸۹ خورشیدی ۴۲ هزار ازدواج کودک ۱۰ تا ۱۴ سال در ایران ثبت شده است.”
وی افزوده بود: “آخرین سرشماری انجام شده در سال ۸۹، نشان میدهد که ۳۴۲ هزار کودک زیر ۱۸ سال در کشور ازدواج کردهاند.”
بر پایه این گزارش از سال ۸۴ تا ۸۹ ازدواج و طلاق در میان کودکان حدود ۴۵ درصد افزایش یافته است
بر پایه این گزارش از سال ۸۴ تا ۸۹ ازدواج و طلاق در میان کودکان حدود ۴۵ درصد افزایش یافته است.
شهریور امسال احمد تویسرکانی، رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک ایران گفت در سال گذشته ۷۵ مورد ازدواج دختر و پسر با سن کمتر از ۱۰ سال در تهران ثبت شده است.
در همین حال، احمد قشمی، مدیرکل ثبت احوال استان تهران، دیماه آمار تویسرکانی را رد کرده و به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفته بود: “قطعاً آمار منتشرشده متعلق به استان تهران نبوده و در کشور به ثبت رسیده است.”
سازمان ثبت احوال اعلام کرده است در سال ۸۵ بیش از ۳۳ هزار و ۴۰۰ دختر زیر ۱۵ سال ازدواج کردند که این میزان در سال ۱۳۸۹ به ۴۳ هزار و ۴۵۰ مورد رسیده است.
به گفته کارشناسان، تعداد ازدواجهای کودکان به دلیل رسمهای سنتی در مناطق روستایی بیشتر از نقاط شهری است اما بر اساس آمارها با توجه به مهاجرت روستاییان به شهرها آمار ازدواج کودکان در نقاط شهری ۵۵ درصد و در روستاها ۴۵ درصد است.
سازمان ثبت احوال ایران میگوید علت افزایش آمار ازدواجهای زودهنگام در استانهای جنوبی و مرزی در چند سال اخیر، ثبت ازدواجهای شرعی در فاصله سالهای ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۰ بوده است که برای برخورداری از امکانات و تسهیلات اجتماعی نظیر دریافت یارانه، سهام عدالت، دریافت گذرنامه برای سفرهای زیارتی بوده است. فرشید یزدانی نیز مهمترین دلیل ازدواج کودکان ۱۰ تا ۱۵ سال را “فقر اقتصادی” میداند.
بر اساس قوانین ایران ثبت ازدواج دختران زیر سن ۱۳ سالگی و پسران زیر سن ۱۵ سالگی ممنوع است اما اگر سرپرست دختر یا پسر و دادگاه اجازه دهند، دختران و پسران در سنین پایین میتوانند ازدواج کنند.
شماری از مقامات ایران ازدواج زودهنگام دختران را راهی برای جلوگیری از “فساد” میدانند. این در حالی است که بنا به آمار ارائه شده از سوی صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، عوارض ناشی از بارداری و زایمان یکی از مهمترین علل مرگ دختران در سنین ۱۵ تا ۱۹ سال در سطح جهان است و سالانه منجر به ۷۰ هزار مرگ میشود.
نوزادان مادران کمتر از ۱۸ سال نیز ۶۰ درصد بیشتر از سایر نوزادان با خطر مرگ و بیماری روبهرو هستند.
بالا بردن سن ازدواج زنان در قوانین ایران یکی از خواستههای فعالان حقوق زنان در ایران است.
هموطن محترم،آیا شما از سیاست هم چیزی می فهمید و یا فقط در انعکاس خبر مشغول هستید؟
دوست گرامی اکثر قریب به اتفاق ازدواج ها در نواحی مرزی صورت می گیرند و مرز نشینان محترم هم اکثرأ سنی مذهب می باشند و آنان چنین آداب و رسومی را حق خود دانسته و از دولت مرکزی که شیعی مذهب است انتظار دارند که به خواست و رسوم آنان احترم کند.
مطمئنأ اگر دولت مرکزی مانع از ازدواج های اهل سنت شود،نتنها سنی ها با دولت شیعی درگیر می شوند،بلکه خود شما هم در بوق حقوق بشر آمریکایی می دمید و از دولت شیعی می خواهید که به حقوق اقلیت ها احترام بگذارد.اینطور نیست؟
جهت اطلاع شما عرض میکنم:تمام مرز نشینان محترم ما بجز در استان آذرآبادگان،سنی مذهب می باشند و دختران آنان از سنین ٩ سالگی نامزد و در سن ١٤ تا ١٦ سالگی ازدواج میکنند.ضمنا ازدواج این هموطنان با اقوام نزدیک و یا افراد قوم خود صورت میگیرد.
گذشته از این ما باید خوشحال باشیم که در این شرایط اقتصادی بد و بحران سیاسی موجود ،جوانان از اقشار و اقوام خاص، ازدواج می کنند.البته اگر حمایت خانواده نباشد و عروس خانم هم در حمایت از والدین داماد خدمتگذاری نکند،طبعأ چنین ازدواج های زود هنگام هم صورت نخواهد پذیرفت.
کاربر مهمان / 21 February 2013
به نظرم یکی از علتهای ازدواج های زود هنگام بسته بودن درون خانواده های مذهبی و عدم ارتباط پسرها و دخترها است و دیگر اینکه این قبیل ازدواج ها غالبا در بستر جامعه های سنتی و قبیلگی و عشیر گی است و مورد بعدی هم عدم درک نوجوانان از طرف والدین آن هاست .
کاربر مهمان / 21 February 2013