شماری از کسانی که هفته گذشته در جريان سخنرانی علی لاريجانی، رئيس مجلس ايران به وی حمله کرده بودند با قرار وثيقه از زندان آزاد شده‌اند.

منصور حقيقت‌پور، رئيس کميته ويژه مجلس برای بررسی حوادث قم، امروز يکشنبه ۲۹ بهمن به خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: “جلساتی با رئيس شورای تأمين استان قم برگزار شد که طبق اطلاع ما، تعدادی از اخلالگران حادثه قم با قيد وثيقه آزاد شدند.”

وی افزود: “البته روزانه برخی افراد برای ارائه توضيحات احضار می‌شوند که طبيعتا با قيد وثيقه آزاد می‌شوند، ما فردا مجددا به قم می‌رويم و ملاقاتی با دستگيرشدگان خواهيم داشت.”

در روز ۲۲ بهمن حدود يک‌صد تن از حاميان محمود احمدی‌نژاد، رئيس‌جمهور ايران، که شماری از آن‌ها کفن بر تن کرده بودند با دادن شعارهايی همچون “لاريجانی، بصيرت، بصيرت”، “خواص بی‌بصيرت، مايه ننگ ملت” و حمله به علی لاريجانی مانع از ادامه سخنرانی او در قم شدند.

اين اعتراض که از نخستين دقايق سخنرانی لاريجانی شروع شده بود با پرتاب مهرهای نماز به سمت او ادامه يافت و برخی از معترضان کفش‌های خود را نيز به سوی او پرتاب کردند.

اسماعيل احمدی‌مقدم، فرمانده نيروی انتظامی ايران: افرادی که در اين مراسم دچار اشتباه و اخلال در نظم سخنرانی شدند، طبيعتا انسان‌های متدينی بودند که در لباس دفاع از دين و ولايت، دست به اقدامات ناخوشايند و بروز حوادث زدند

حقيقت‌پور گفت: “ما به دنبال آن هستيم که آيا تدابير مناسبی در آن روز اتخاذ شده است و يا اين‌که پيش‌بينی تهديدات وجود داشت يا خير؟ طبيعتا اين موارد را به بحث خواهيم گذاشت تا به نتيجه و جمع‌بندی دقيقی دست پيدا کنيم.”

حمله به سخنرانی لاريجانی، واکنش‌های زيادی را به دنبال داشت. نمايندگان مجلس و شماری از مراجع تقليد دينی اين حمله را محکوم کردند.

آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ايران نيز حمله به سخنرانی علی لاريجانی در قم را محکوم کرد و گفت با اين رفتارها مخالف است. اکبر هاشمی رفسنجانی، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نيز حمله به سخنرانی علی لاريجانی در قم را “اوج بداخلاقی” ناميد و گفت: “بايد با ريشه بداخلاقی‌ها برخورد شود.”

در مقابل اسماعيل احمدی‌مقدم، فرمانده نيروی انتظامی ايران گفته است: ” افرادی که در اين مراسم دچار اشتباه و اخلال در نظم سخنرانی شدند، طبيعتا انسان‌های متدينی بودند که در لباس دفاع از دين و ولايت، دست به اقدامات ناخوشايند و بروز حوادث زدند.”

به گفته وی “اين‌ها انسان‌هايی بودند که از روی غفلت دست به تکرار چنين کارهايی می‌زنند، در صورتی که نمی‌دانند کشور نياز به آرامش و عقلانيت دارد و همه بايد پشت سر رهبری و گوش به فرمان آن حرکت کنيم.”

پس از آزادی متهمان حمله به لاريجانی، تارنمای کلمه، نزديک به ميرحسين موسوی يکی از رهبران مخالفان حکومت ایران گفته است: “در حالی که روزنامه‌نگاران کشورمان بدون هيچ جرمی در بازداشت به سر می‌برند، اخلالگران و هتاکان به حرم حضرت معصومه آزاد شده‌اند.”

اشاره کلمه به بازداشت ۱۸ روزنامه‌نگار است که دو هفته پيش در تهران بازداشت شدند و به جز مطهره شفيعی، علی دهقان و فاطمه ساغرچی بقيه هنوز آزاد نشده‌اند.

اتهام اين روزنامه‌نگاران بر اساس اطلاعيه‌های وزارت اطلاعات ايران “همکاری با بی‌بی‌سی فارسی” است. بی‌بی‌سی همکاری خود با اين روزنامه‌نگاران را رد کرده است.