تلاش نمایندگان مجلس و خبرگزاری وابسته به وزارت کار برای اعلام پایان اعتصاب در نیشکر هفت‌تپه بی‌نتیجه ماند. کارگران و معلمان در چند شهر هم در اعتراض به وضعیت معیشتی و مطالبات مزدی معوق تجمع کردند.

کارگران نیشکر هفت‌تپه دوم شهریور مقابل ساختمان فرمانداری شوش تجمع کردند و خواستار خلع ید فوری از بخش خصوصی شدند.

کارگران نیشکر هفت‌تپه یکشنبه دوم شهریور همانند روزهای گذشته مقابل ساختمان فرمانداری شوش تجمع کردند. کارگران معترض که پس از گذشت بیش از دو ماه از آغاز اعتراض‌هایشان دو ماه از دستمزد معوقه را دریافت کردند همچنان خواستار خلع ید از مالکان بخش خصوصی که به اتهام اخلال در نظام ارزی محاکمه می‌شوند، بازگشت به کار کارگران اخراجی، بازگشت مالکیت شرکت به دولت و اداره آن زیر نظر کارگران، و بازداشت امید اسدبیگی هستند، همچنان بر خواسته خود پافشاری می‌کنند.

شماری از نمایندگان مجلس و خبرگزاری‌های حکومتی اما در حالیکه کانال‌های تلگرامی نزدیک به کارگران از تداوم اعتراض در روزهای آینده تا رسیدن به خواسته‌های خود خبر داده بودند، «پایان اعتصاب» و «بازگشت به کار نیمی از کارگران» را گزارش کردند.

خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا) به نقل از کارگران گزارش کرد به دنبال وعده کارفرما مبنی بر پرداخت دو ماه از حقوق معوق، نیمی از کارگران به محل کار بازگشته‌اند. «هفت‌تپه_کانال مستقل کارگران» اما بازگشت به کار نیمی از کارگران را «خبرسازی» خواند و به نقل از کارگران نوشت: «اعتصاب تا خلع ید از بخش خصوصی ادامه دارد».

خبرگزاری دانشجو، وابسته به جامعه اسلامی دانشجویان و جریان موسوم به «دانشجویان عدالت‌خواه»، به نقل از نظام‌الدین موسوی، نماینده تهران که صبح امروز به همراه شمار دیگری از نمایندگان مجلس به شوش رفته بود، نوشت: «نمایندگان مجلس ابتدا، در جمع کارگران معترض شرکت هفت تپه مقابل فرمانداری شهرستان شوش حاضر شدند و پای درد و دل های آنان نشستند و به بیان برخی از جزئیات پیگیری‌های اخیر خود پیرامون حل مشکلات هفت تپه پرداختند و صحبت از خلع ید امید اسدبیگی، کارفرمای هفت تپه به میان آمد و به اعتراضات مسالمت آمیز کارگران شرکت بعد از ٧٠ روز، پایان داده شد».

کارگران نیشکر هفت‌تپه در مذاکرات پیشین با نمایندگان دولت و مجلس خواستار خلع ید فوری از اسدبیگی و رستمی شده‌اند.

۱۵ سال انتظار برای مطالبات معوق

در شیراز هم کارگران بازنشسته شرکت صنایع مخابراتی راه دور مقابل استانداری فارس تجمع کردند و خواستار پرداخت مطالبات مزدی خود که از ۱۴ سال قبل پس از تعطیلی این کارخانه بلاتکلیف مانده است، شدند.

ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه ماه قبل در سفر به استان فارس به کارگران قول داده بود که در فاصله یک ماه مشکل آنها را برطرف کند. کارگران بازنشسته صنایع مخابرات راه دور که شمار آنها ۱۳۰۰ تن گزارش شده است، بیش از ۳۵میلیارد تومان برآورد می‌شود.

کارگران معترض خواستار مزایده و فروش اموال شرکت‌ به منظور پرداخت مطالبات خود شده‌اند؛ اموالی که از زمان تعطیلی به هیئت حمایت از صنایع واگذار شده است.

تجمع کارگران اخراجی پالایشگاه بیدبلند

اتحادیه آزاد کارگران ایران هم از تجمع گروهی از کارگران قراردادی شرکت مپنا در پالایشگاه بیدبلند واقع در نزدیکی بهبهان در استان خوزستان خبر داد.

کارگران اخراجی پالایشگاه بیدبلند در اعتراض به اخراج خود تجمع کردند. دوم شهریور

براساس این گزارش این کارگران پس از پنج ماه «بدون دلیل از کار اخراج شدند» صبح یکشنبه مقابل دفتر فرمانداری و نماینده بهبهان در مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. بهبهان در استان خوزستان یکی از مناطق با نرخ بیکاری بالا است که در دو سال گذشته شاهد اعتراض‌های مردمی بوده است.

معلمان قراردادی مقابل مجلس تجمع کردند

در تهران هم یک روز پس از تجمع معلمان قراردادی در کرج، گروهی از این معلمان مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

معلمان قراردادی که به واسطه شرکت‌های تامین نیروی انسانی و با قراردادهای موقت اشتغال دارند، خواستار تبدیل قرارداد کاری و استخدام رسمی هستند.

طرح مهرآفرین در سال ۱۳۹۱ با دستور مستقیم رئیس جمهوری وقت به اجراء درآمد و در سال ۱۳۹۳ در دولت حسن روحانی لغو شد تا معلمان و آموزشیارانی که در این طرح جذب شده بودند بلاتکلیف بمانند.

وزارت آموزش و پرورش سال گذشته، در حالی که بخشنامه تبدیل وضعیت نیروهای پیمانی را ابلاغ و اجراء کرد، معلمان جذب شده در قالب طرح مهرآفرین را بلاتکلیف گذاشت.

در همین زمینه: