زهرا اشراقی، نوه آيت‌الله خمينی، بنيانگذار انقلاب اسلامی ايران گفته است اين کشور در شرايط کنونی در “لبه پرتگاه”‌قرار دارد.

به گزارش تارنمای بهارنيوز، اشراقی گفته است: “وضعيت کشور را همه می‌دانند، وضعيت بحرانی است، ما الان لبه پرتگاه هستيم.”

زهرا اشراقی، فرزند يکی از دختران آيت‌الله خمينی و همسر محمدرضا خاتمی، دبيرکل پيشين جبهه مشارکت ايران اسلامی است.

به گفته اين نوه آيت‌الله خمينی “[مقامات حکومت ايران] شايد فکر می‌کردند ما می‌توانيم مستقل کار کنيم و به دنيا نيازی نداريم، تعارف نبايد کرد همان‌طور که آن‌ها ممکن است به ما نياز داشته باشند، ما هم به آن‌ها نياز داريم.”

استقلال‌طلبی يکی از شعارهای انقلاب اسلامی ايران بوده که رهبران اين کشور همچنان بر روی آن پافشاری می‌کنند. به گفته مقامات اين کشور، ايران “بايد از هر جهت روی پای خود بايستد و از دنيا بی‌نياز باشد.”

همسر محمدرضا خاتمی همچنين افزايش تحريم‌ها عليه ايران را به دليل “کارها و شعارهای” محمود احمدی‌نژاد، رئيس‌جمهور ايران دانسته است.

زهرا اشراقی: اگر همين افراد با همين تفکر باشند، هيچ وقت مشکلی حل نخواهد شد. چون اين تفکر، تفکری نيست که بخواهد ايران پيشرفت بکند و صلح و آرامش باشد

شورای امنيت سازمان ملل و قدرت‌های غربی در چند سال گذشته با هدف وادار کردن ايران برای توقف برنامه هسته‌ای، بر دامنه تحريم‌ها عليه ايران افزوده‌اند. قدرت‌های بزرگ غربی معتقدند ايران زير پوشش برنامه هسته‌ای خود که آن را “صلح‌آميز” می‌خواند، در صدد دستيابی به سلاح هسته‌ای است اما ايران بارها اين اتهام را رد کرده است.

به گفته اشراقی، دليل آلودگی هوای تهران، تحريم بنزين است. وی گفته است: “دليل آلودگی هوای تهران، تحريم و بنزين بدی است که الان وجود دارد، اين آلودگی را بايد مرگ خاموش ناميد، وضعيت تهران به نظر من قرمز است.”

کارشناسان بنزين “غيراستاندارد” را که در مجتمع‌های پتروشيمی ايران توليد می‌شود به عنوان علت اصلی افزايش آلودگی در اين کشور به‌ويژه در تهران اعلام کرده‌اند.

ايران به دنبال اعمال تحريم‌ها و ناتوانی از واردات بنزين، چند سال پيش شماری از مجتمع‌های پتروشيمی را موظف کرد که بنزين توليد کنند. پيش از اين در ايران فقط پالايشگاه‌ها، بنزين توليد می‌کردند.

سه شرکت‌ سوئيسی ويتول، گلنکور و ترافيگورا که بخش عمده‌ای از بازار جهانی فرآورده‌های نفتی را در اختيار دارند، صدور بنزين به ايران را از سال ۱۳۸۹ متوقف کردند.

اين سه شرکت در مجموع، نيمی از بنزين صادراتی به ايران را تأمين می‌کردند.

کيفيت بنزين توليد مجتمع‌های پتروشيمی ايران از همان ابتدا مورد مناقشه بود. به گونه‌ای که شماری از نمايندگان مجلس پيشين ايران درباره “سرطان‌زا” بودن اين نوع بنزين هشدار می‌دادند.

هفته گذشته نيز محمدرضا تابش، يکی از نمايندگان مجلس ايران هشدار داد بنزينی که در اين کشور توليد می‌شود نسل کودکان ايرانی را “تباه می‌کند” و آن‌ها را تا ۱۰ سال آينده به “بيماری‌های صعب‌العلاج مانند سرطان” دچار می‌سازد.

افزايش شمار بيماران مبتلا به سرطان در ايران باعث بروز نگرانی‌هايی درباره وقوع پديده‌ای شده که از آن با نام “سونامی سرطان” ياد می‌شود.

زهرا اشراقی همچنين درباره آينده ايران گفته است: “اگر همين افراد با همين تفکر باشند، هيچ وقت مشکلی حل نخواهد شد. چون اين تفکر، تفکری نيست که بخواهد ايران پيشرفت بکند و صلح و آرامش باشد.”

وی تنها راه حل خروج ايران از “وضعيت بحرانی” کنونی را “پذيرش اصلاحات” می‌داند.

به گفته‌ زهرا اشراقی، البته در حال حاضر “نظرات هيچ‌کس مورد تأييد قرار نمی‌گيرد، به قول معروف فعلا مرغ يک پا دارد”.