زمانه مدیا در حال توسعه و طراحی دوباره پلتفرم خبری اصلیاش، radiozamaneh.com است. در این مجموعه یادداشتها درباره وبسایت آزمایشی future.radiozamaneh.com شما را با تصمیمگیریهای انجامشده در زمینه فنی و طراحی این فرآیند آشنا میکنیم. از شما دعوت میکنیم که پیشنهادها و نظرهای خودتان درباره وبسایت جدید را با ما به اشتراک بگذارید. نسخه بتای وبسایت جدید در آدرس future.radiozamaneh.com قابل دسترس است.
از روزنامه به مجله
چهره و حس radiozamaneh.com دیگر رو به پیری میرود. اما نخستین نشانهها درباره اینکه زمان توسعه دوباره فرا رسیده است، ماهیتی فنی نداشت و به طراحی هم مربوط نبود. نسختین نشانهها را گروه تحریریه زمانه، با بازاندیشی درباره ماهیت رادیو زمانه داد.
زمانه مدیا بر این باور است که نیروی رادیو زمانه نه در پوشش خبرهای فوری، بلکه در تحلیلهای چندجانبهاش از اخبار، و در پژوهشها و تحقیقهایش از اتفاقات پشت تیترهای خبری است. رادیو زمانه آینده مجلهای است با خصیصههای یک وبسایت خبری که تمرکزی استوار بر پسزمینه تیترها، و بر تحلیل و تحقیق درباره اخبار خواهد داشت.
مقالههای ویژه
وقتی از future.radiozamaneh.com بازدید میکنید، پنج مقاله ویژه زیر عنوان «زمینه و زمانه» ــ از جمله مقاله تیتر یک رادیو زمانه ــ با تصویرها و تیترهای بزرگشان توجه شما را جلب خواهند کرد. بهروزرسانی اخبار کوتاه، چه در نسخه دسکتاپ و چه در نسخه موبایل، زیر این مقالههای اصلی خواهند آمد و نسبت به پیش، توجه کمتری معطوف آنها میشود. در طول روز، اخبار کوتاه در یک پنجره خبرهای زنده روزانه منتشر میشوند و در صفحه یکسانی به ترتیب زمانی ردیف خواهند شد. این اخبار کوتاه دیگر به عنوان مطلبهای مجزا منتشر نخواهند شد. بنابراین، زمانه مدیا بخشی از فشارها را کم میکند تا بتواند به همه تحولات خرد و درشت برسد. این موضوع به گروه تحریریه امکان خواهد داد که تمرکز کمتری روی بازتاب خبرهای منتشرشده داشته باشند و در عوض تلاش بیشتری برای انتشار پژوهشهای پسزمینه و تحلیل خبرها انجام دهند.
پس از پنجره خبرهای زنده، گزارشهای خبری بلند در بخش «مجله روز» خواند آمد. این گزارشهای خبری تمرکز عمیقتری بر خبرهای روز دارند و اطلاعات پسزمینه بیشتری درباره تیترهای خبری مهم آن روز در اختیار میگذارند.
و پس از آن، بخشهای موضوعی زمانه خواهند آمد که نقطه قوت روزنامهنگاری رادیو زمانه هستند: مقالات و گزارشهای بلند از جمله در بخشهای سیاست، جامعه، حقوق، زنان، اقلیتها، دگرباش و نظر. در آینده، شما قادر خواهید بود که تجربه خواندنتان را با حذف کردن، افزودن و اولویتبندی بخشها بر اساس علاقهها و ترجیحهای خودتان تنظیم کنید.
بوم روزنامهنگاری
وقتی روی یک مقاله کلیک کنید، تجربه جدید خواندن رادیوزمانه را درخواهید یافت. طراحی جدید مقالهها برای راحتی شما همه عوامل منحرفکننده توجهتان از خواندن را کنار میزند، از تایپوگرافی درشتتر برای خواندن بهتر استفاده میکند و بومی زیبا برای نقشبستن مطالب بلند روزنامهنگاری زمانه در اختیار میگذارد. تمرکز جدید رادیو زمانه بر روزنامهنگاری تحقیقی، تحلیل و پژوهش الهامبخش این طراحی جدید است. این پلتفرم چارچوبی برای پیادهکردن تکنیکهای آزمونگرانه و جدید روایت داستان فراهم میآورد تا شما به راحتی همه توجهتان را متوجه مطالبی بکنید که از همه برایتان مهمتر هستند.
آگاهیم که سایت جدید، هم از نظر ساختار و هم در جزئیات، نیاز به کار دارد. گشودن آن، هم برای تست ترافیک است، هم بهرهوری از نظرات کاربران.
سلام ساییتون بسیار جالب و جذاب شده ، و از نظر طراحی بسیار شیک و مدرن شده از فونت بد قبلی فاصله گرفته که بسیار ریز و بد و خوندن مطالب خسته کننده بود
اما چند ایراد و ایده برای بهتر شده سایت
1- در سایت جدید من دیدم قسمت نظرات حذف شده چرا ؟ امیدوارم شما هم سیاستهای حذف صدای مخاطب مثل رادیو فردا و اینترنشنال نگرید ! چون یکی از نقاط مثبت سایت قبلی شما نظر مخاطب بود
2- اضافه کردن بخش دید در شب ! یا حال شب ! اگه به سایت soft 98 رفته باشید با زدن یک دکمه سایت به حالت تیره میره و براحتی و بدون اذیت کردن نور میشه شب ها هم سایت مطالعه کرد ، البته یوتیوب این حالت داره ! من توی سایتهای خبری این حالت ندیدم اما چرا نباید حالت خوبه دید در شب سایت های خبری اذیت کنن ! برای اینکه در تاریکی هم بشه مطالب خوند
3- اضافه کردن بخش مطالب پربینده و پر بحث برانگیز در پایین سایت !
دو پیشنهاد دیگم دارم که انجام دادن بستگی به سلیقه شما داره
1- اضافه کردن یک قسمت برای نظرسنجی سریع مثل سایت صدای امریکا
2- اگر سایت الجزیره aljazeera/ رو دیده باشید یک قسمت تولبار اون بالاش داره که وقتی پایین میاد ، اونم باهش پایین میاد و دیگه لازم نیست برای رفتن به بخش دیگه به بالای صفحه مراجعه کرد و از همون جا بخش های مختلف مرور کرد
و اخرین پیشنهاد اینکه بجای رنگ خاکستری پیش زمینه رنگهای مختلف دیگه رو امتحان کنید مثلا ابی کمرنگ ، مشکی یا … ونظر مخاطبن بپرسید یا ببنید با کدوم طراحی زیبا تر میشه
سجاد / 11 August 2020
سایتتتون عالی شده فقط اگه ممکنه حالت تاریک Dark Mode بهش اضافه کنید
همچنین قسمت نظرات کاربران مثل سایت قبلی باشه
و همچنین در گوشه سمت چپتون مطالب پرببینده هست ولی در سایت جدید نه
اگه ممکنه مثل سایت بی بی سی در پایین سایت اون قرار بدین
موفق باشید
وحید / 13 August 2020
البته طراحی شکیلی دارد ولی اینکه زمانه به صورت مجله ارائه شود کاملا مخالفم. همین شکل فعلی زمانه بسیار مناسب و مفید است. ترکیبی از آخرین خبرها و تفسیر اخبار و تحلیلهای متنوع. احتمالا زمانه در صورت
حذف بخش خبری، مخاطبان بسیاری را از دست خواهد داد.
در ایران نشانه هایی دیده میشود که داریم به نوعی کرهء شمالی تبدیل میشویم یعنی تحدید و سانسور مطلق خبری.
در اعتراضات آبان ۹۸ دیدیم که یکی از اولین اقدامات سرکوبگرانه قطع کامل اینترنت بود؛
و چون حکومت بازخورد مطلوبی گرفت این تاکتیک را در اولویت قرار داده. چنانچه در اعتراضات چند ماه قبل خوزستان، اول از همه اینترنت خوزستان و برخی نواحی مجاور را کاملا مسدود نمود.
لذا شاید مجبور شویم دوباره به دهه شصت برگردیم که راه اصلی ارتباط با جهان رادیوهای موج کوتاه بود. شاید رادیو زمانه نیز باید آمادهء بازگشت به دوران تاسیس خود شود و از امواج رادیویی برای اطلاع رسانی استفاده کند.
در همین شرایط فعلی هم اینترنت ایران به وضعی درآمده که عامدانه یا در اثر سوء مدیریت مکررا دچار اختلال و اُفت سرعت میشود. لذا پیشنهاد بنده برای زمانه این است که مانند زمان ورود اینترنت به ایران (دوران دیال آپ)
یک low version هم اضافه کنید.
در آن دوران هنگام ورود به بسیاری سایتها در همان صفحهء اول با دو گزینهء low و های ورژن مواجه میشدیم که بسته به سرعت اینترنت و نوع دستگاه میتوانستیم خودمان هر کدام را انتخاب و وارد شویم. به نظر بنده در شرایط فعلی وجود یک سایت خبریِ سبک یا همان لو ورژن کمک زیادی به کاربران خواهد کرد. سایتی که حتی در صورت
پایین آوردن تعمدی سرعت و پهنای باند باز هم بالا بیاید و اطلاع رسانی کند.
Kevin Kain / 25 August 2020