تهران از ابتدای سال تاکنون ۳۲ روز هوای آلوده داشته است و ۹۲ روز هوای قابل قبول. مدیرعامل ستاد مرکزی معاینه فنی شهر تهران میگوید عامل ۴۰ درصد از آلودگی هوای تهران خودروهای فرسوده است.
براساس آخرین آماری که در ایران منتشر شده است، تهران از ابتدای سال ۱۵ روز هوای پاک، ۹۲ روز هوای قابل قبول، ۳۰ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس جامعه و دو روز هوای ناسالم برای همه افراد داشته است.
در مدت مشابه سال قبل، تهران ۲۵ روز هوای پاک، ۹۰ روز هوای قابل قبول، ۲۳ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس جامعه و یک روز هوای ناسالم برای همه افراد جامعه داشت.
بهنظر میرسد کاهش ناچیز آلودگی هوا در تهران به شیوع کرونا و کمتر شدن عبور و مرور وسایل نقلیه مربوط باشد.
در حال حاضر کیفیت هوای تهران قابل قبول گزارش شده است که البته همزمان با افزایش دما و افزایش غلظت اُزُن هوای تهران برای گروههای حساس جامعه در طول روز آلوده میشود.
در همین حال، حسین مقدم مدیرعامل ستاد مرکزی معاینه فنی شهر تهران اعلام کرد که بر اساس مطالعات سه سالهای که انجام شده است، ۴۰ درصد آلودگی شهر تهران مربوط به خودروهای فرسوده است که هنوز راه حلی برای آن پیدا نشده است.
مقدم در اینباره گفت:
«بهنظر میرسد کنترل مستمر خودروها و کوتاه کردن دوره معاینه فنی خودروهای فرسوده، میتواند بخش کوچکی از این مشکلات را حل کند؛ اما در سال گذشته تنها ۷ درصد خودروهای فرسوده به مراکز معاینه فنی تهران مراجعه کردند.»
بهگفته مدیرعامل ستاد مرکزی معاینه فنی شهر تهران، معاینه فنی چندان فرآیندهای سخت و پیچیدهای ندارد و در آن حداقلهای آلایندگی و استانداردها چک میشوند.
بر اساس مطالعاتی که تا کنون صورت گرفته و بر مبنای تحلیل دادههای موجود، شواهد قانع کنندهای وجود دارد که نشان میدهد آلودگی هوا به شکل چشمگیری تعداد موارد آلودگی به ویروس کرونا، مراجعه به بیمارستان و مرگ را افزایش میدهد.
به طور متوسط میزان ابتلای افرادی که طی دوره زمانی طولانی در معرض ذرات آلوده در هوا و ریزآلایندهها قرار گرفتهاند ۱۰ درصد و تعداد موارد مرگ این دسته ۱۵ درصد افزایش می یابد.
این مطالعه همچنین نشان میدهد که بیش از ۲۰ عامل دیگر در میزان ابتلا و مرگ ناشی از کرونا تاثیر دارد.
بیشتر بخوانید: