ايرانيان گروگان گرفته شده در سوريه با مبادله دو هزار و ۱۳۰ نفر از مخالفان حکومت بشار اسد، پس از پنج ماه آزاد شدند.

منابع خبری امروز چهارشنبه ۲۰ دی‌ماه از آزادی ۴۸ ايرانی که اوايل مرداد سال جاری به دست مخالفان حکومت بشار اسد در سوريه گروگان گرفته شده بودند، خبر دادند.

خبرگزاری جمهوری اسلامی ايران (ايرنا) نوشت يک منبع آگاه در سفارت ايران در دمشق، آزادی ۴۸ گروگان ايرانی را در اين کشور تأييد کرده است.

روزنامه وطن، چاپ ترکيه نوشت آزادی اين افراد “با ميانجی‌گری ترکيه و قطر” صورت گرفته است.

بولنت ييلديريم، رئيس امدادرسانی ترکيه که در سوريه به‌سر می‌برد گفت اين ۴۸ ايرانی “در مقابل دو هزار و ۱۳۰ نفر در سوريه که در ميان آن‌ها اتباع ترک حضور دارند و ۷۳ نفر از آنان زن هستند”، آزاد شده‌اند.

به‌گفته وی اين تبادل اسرا از مدت‌ها پيش مورد پيگيری و بررسی طرف‌ها قرار گرفته بود.

ايران آبان‌ماه سال جاری اعلام کرده بود که کشورهای ترکيه و قطر در حال رايزنی با مخالفان حکومت سوريه هستند تا ۴۸ گروگان ايرانی را آزاد کنند.

ايران آبان‌ماه سال جاری اعلام کرده بود که کشورهای ترکيه و قطر در حال رايزنی با مخالفان حکومت سوريه هستند تا ۴۸ گروگان ايرانی را آزاد کنند

مقامات ايران اين ۴۸ نفر را زائرانی عنوان می‌کنند که روز شنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۱ در مسير مقبره حضرت زينب، فرزند علی بن ابی‌طالب، نخستين امام مسلمانان شيعه، در حومه شهر دمشق، در جاده فرودگاه ربوده شدند.

روز يکشنبه ۱۵ مردادماه فيلمی از اين افراد ربوده شده پخش شد که در آن دو نظامی که به‌نظر می‌رسيد از افسران ارتش آزاد سوريه باشند در برابر ۴۸ ايرانی ربوده‌شده قرار داشتند و بازداشت‌شدگان را “شبيحه ايرانی” ناميدند.

“شبيحه” به نيروهای لباس‌شخصی طرفدار حکومت بشار اسد گفته می‌شود که در سرکوب‌های مخالفان توسط حکومت اين کشور شرکت گسترده‌ای دارند.

به گفته اين نظاميان، گروهی از ايرانيان ربوده‌شده از افسران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ايران بودند و در فيلم نيز کارت‌های شناسايی چند تن از اين افراد نشان داده شد.

علی‌اکبر صالحی، وزير امور خارجه ايران نيز يک بار گفت در ميان افراد دستگيرشده بازنشستگان سپاه پاسداران هم هستند.

مردادماه امسال ايران با ارسال نامه‌ای به بان کی‌ مون، دبيرکل سازمان ملل متحد خواهان دخالت اين نهاد بين‌المللی برای آزادی ايرانيان ربوده‌شده در سوريه شد.

جمهوری اسلامی ايران همچنين در يادداشت خود به دولت آمريکا مسئوليت تأمين امنيت جان ۴۸ ايرانی ربوده شده در دمشق را متوجه ايالات متحده دانسته بود.

جمهوری اسلامی ايران نزديک‌ترين دوست حکومت بشار اسد در منطقه به‌شمار می‌رود.