کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس ايران در گزارش نهايی خود درباره مرگ ستار بهشتی از قوه قضائيه خواست تا پرونده اين وبلاگنويس را بهطور “ويژه” بررسی کند و با شناسايی عاملان مرگ وی با آنها برخورد قضايی کند.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) اين گزارش امروز يکشنبه، ۱۷ دیماه با حذف بخشهايی که گفته میشود مربوط به تشريح علت مرگ ستار بهشتی بود، در جلسه علنی مجلس ايران خوانده شد.
گزارش کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس ايران به نقل از پزشکی قانونی میگويد: “در حال حاضر با توجه به بررسیهای انجام شده و با اطلاعات موجود، تعيين علت قطعی فوت از لحاظ پزشکی مقدور نبوده اما نظر به اينکه در معاينه جسد و بررسیهای تکميلی هيچگونه دليل و شاهدی از بيماری منجر به فوت احراز نشده است، محتملترين علت منجر به فوت میتواند پديده شوک باشد که در صورت احراز ايراد ضرب يا ضربات به نقاط حساس بدن يا فشارهای شديد روانی اين عامل، میتواند عامل شوک مذکور باشد.”
ستار بهشتی، کارگر وبلاگنويسی بود که ظهر روز ۹ آبان امسال در منزلش در رباط کريم تهران بازداشت شد و ۱۳ آبان در مقر پليس توليد و تبادل اطلاعات تهران (فتا) درگذشت.
در همين حال محمدرضا تابش، نماينده مجلس در حاشيه جلسه علنی امروز مجلس دو گزارش چاپ شده مجلس درباره مرگ ستار بهشتی را به خبرنگاران نشان داد و گفت: “گزارش اوليه دو دیماه و گزارش دوم ۱۳ دی منتشر شده که در آن بخشهايی از گزارش حذف شده که عمدتا مربوط به تشريح علت مرگ ستار بهشتی است.”
محمدرضا تابش، نماينده مجلس: بخشهايی از گزارش حذف شده که عمدتا مربوط به تشريح علت مرگ ستار بهشتی است
وی گفت: “مجلس مصلحت نديده گزارش اوليه در صحن قرائت شود و اگرچه اين گزارش محرمانه نيست اما نمیتوانم آن را در اختيار خبرنگاران قرار دهم.”
علی لاريجانی رئيس مجلس امروز در جلسه مجلس به نقل از حسين نقویحسينی، سخنگوی کميسيون امنيت ملی گفت چيزی در گزارش حذف نشده است.
علی مطهری، نماينده تهران در مجلس نيز با اشاره به ملاقات خانواده ستار بهشتی با خود، گفت: “بر اساس اظهارات خانواده وی و تحقيقهای انجام شده توسط اينجانب، شخصا به اين نتيجه رسيدم که بازداشت ستار بهشتی با حکم قضايی نبوده است.”
يک هفته پيش منصور حقيقتپور يکی از اعضای کميسيون امنيت ملی مجلس ايران گفته بود که در گزارش اين کميسيون علت مرگ ستار بهشتی “شوک ناشی از دستگيری و سنکوپ” اعلام شده است.
به گفته حقيقتپور “مشخص شده که عناصری از پليس فتا در انجام مأموريت خود تخلف کردهاند و اقدامات غيرقانونی در مورد ضربوشتم ستار بهشتی انجام دادهاند.”
ستار بهشتی به اتهام “فعاليت تبليغی عليه نظام جمهوری اسلامی ايران، توهين به ارزشهای نظام و اجتماع و تبانی به قصد انجام عليه امنيت کشور” بازداشت شده بود.
در گزارش کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران آمده است که اين وبلاگنويس ساعت ۱۶ روز ۱۰ آبان به زندان اوين تحويل داده شده است.
کميسيون امنيت ملی مجلس ايران در اين گزارش اعلام کرده است پليس فتای تهران روز ۱۰ آبان از دادسرای فرهنگ و رسانه درخواست کرده است تا ستار بهشتی را برای بازجويی ۱۰ روزه به بازداشتگاه پليس آگاهی تهران منتقل کند.
بر پايه اين گزارش، مأموران پليس، ستار بهشتی را پيش از ظهر ۱۱ آبان از زندان اوين تحويل میگيرند و به جای انتقال به بازداشتگاه پليس آگاهی، به طور “غير قانونی” وی را به مقر پليس فتا منتقل کردهاند تا اينکه ساعت ۱۴ و شش دقيقه روز ۱۳ آبان، مرگ اين وبلاگنويس در مقر پلیس فتا، توسط اورژانس تهران تأييد میشود.
اين گزارش وجود آثار کبودی را در برخی از نقاط ستار بهشتی تأييد کرده و گفته است در حال حاضر سه نفر از مأموران پليس فتای تهران در بازداشت هستند.
گزارش کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی محلس ايران در حالی امروز در مجلس خوانده شد که به گفته مهدی دواتگری، نماينده مجلس “يک پاراگراف از اين گزارش حذف شده است.” این نماینده مجلس نگفته است که پاراگراف حذف شده درباره چه موضوعی بوده است.
مرگ ستار بهشتی بازتاب گستردهای در جهان يافت و شمار زيادی از سازمانهای بينالمللی مدافع حقوق بشر و دولتهای غربی با اعتراض به مرگ اين وبلاگنويس در اثر شکنجه٬ خواهان رسيدگی به اين موضوع شدند.
پس از رسانهای شدن خبر مرگ ستار بهشتی و واکنش نمایندگان مجلس به آن، اسماعیل احمدیمقدم، فرمانده نیروی انتظامی ایران ۱۱ آذر ماه گذشته، سرهنگ محمدحسن شکریان٬ رئیس پلیس فتای تهران را به علت “قصور و ضعف” در نظارت کافی بر عملکرد پرسنل تحت امر و روند رسیدگی پرونده ستار بهشتی از سمت خود برکنار کرد.
اخيرا کليپ هاي در وب سايت ها نصب شده که .شکنجه وحشيانه بازداشت شدگان دست از پشت بسته و توسط نیروهای امنیتی در بیابان رارا نشان ميدهد. اين قوم فاسد زنجير پاره کرده و به جان مردم بي سلاح ايران افتاده اند
کاربر مهمان / 07 January 2013
مردم بزودي همه عاملان را بسزا ميرسانند.
کاربر مهمان / 07 January 2013