۱۹ دانش‌آموز در تهران بر اثر نشت گاز منوکسيدکربن از لوله بخاری مسموم شدند.

 

خبرگزاری مهر که اين خبر را عصر روز شنبه ۹ دی منتشر کرده، خبر داده است اين اتفاق روز جمعه هشتم دی ۱۳۹۱ رخ داده و دانش‌آموزان مسموم شده در بيمارستان بستری شده‌اند.

بر پايه اين گزارش اين ۱۹ دانش‌‌آموز که در يک اردوی “فرهنگی” به سر می‌‌بردند، در يک مسجد در تهران دچار گازگرفتگی شده‌اند. مهر می‌گويد اين دانش‌آموزان از مرگ نجات يافته‌اند.

خبرگزاری فارس نيز گزارش داده است پنج‌شنبه هفته گذشته ششم دی  ۱۷ دانش‌آموز يک مدرسه راهنمايی دخترانه در خوی دچار گازگرفتگی شدند

اين ۱۹ دانش‌‌آموز که در يک اردوی “فرهنگی” به سر می‌‌بردند، در يک مسجد در تهران دچار گازگرفتگی شدند و پس از بستری شدن در بیمارستان از مرگ نجات يافتند 

اسفند سال گذشته نيز ۱۵۰ دانش‌آموز در حين برگزاری مراسم “جشن تکليف” در تهران دچار گازگرفتگی شدند.

يکی از انتقاداتی که درباره آموزش و پرورش ايران مطرح می شود، وضعيت “نامناسب” سيستم‌های گرمايشی در مدارس ايران است.

اين سيستم‌های گرمايشی که در برخی مدارس به صورت بخاری نفتی است تاکنون باعث آتش‌سوزی و مرگ چندين دانش‌آموز شده است.

از جمله در يکی از آخرين موارد ۱۵ آذرماه سال جاری بر اثر آتش گرفتن بخاری نفتی در مدرسه ابتدايی شين‌آباد در استان آذربايجان غربی، ۳۷ دانش‌آموز دچار سوختگی شدند که دو نفر از آن‌ها جان خود را از دست دادند.

محمدمهدی زاهدی، رييس کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس ایران روز گذشته به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفت: “واقعیت امر این است که در این حادثه معلم قصوری را مرتکب شد زیرا اگر معلم در‌‌ همان نخستین لحظه دانش‌آموزان را از کلاس به بیرون هدایت می‌کرد این اتفاق رخ نمی‌داد.
 

وی در پاسخ به این سوال که “فکر نمی‌کنید انداختن تقصیر به گردن معلم پاک کردن صورت مساله است”، افزود: “نه این‌طور نیست، زیرا بخاری استاندارد بود و علاوه بر این شبیه به این حادثه در خانه‌ها نیز اتفاق می‌افتد به طوری که شاهد هستیم در مناطق مختلف کشور هموطنان جانشان را بر اثر گازگرفتگی با بخاری از دست می‌دهند.”

به گفته زاهدی بر اساس قوانین ایران، گازکشی مکان‌های عمومی از جمله مدارس ممنوع است.

در پی آتش‌سوزی مدرسه شين‌آباد، ۸۰ فعال مدنی و سياسی کُرد با انتشار بيانيه‌ای خواهان استعفا يا برکناری حميدرضا حاجی بابايی، وزير آموزش و پرورش ايران شدند.

اين فعالان در بيانيه خود نوشتند وزير آموزش و پرورش ايران به دليل “حوادث بی‌شمار” برای دانش‌آموزان در مدارس و اردوهای دانش‌آموزی بايد “فورا” استعفا کند يا توسط مجلس استيضاح شود.

 انجمن حمايت از حقوق کودکان نيز با انتشار نامه‌ای سرگشاده خطاب به حميدرضا حاجی‌بابايی نوشت: “هر چه زود‌تر استعفا دهيد و بيش از اين بر ماندن اصرار نورزيد.”