فرانسه به آن عده از شهروندان افغانستان که در استخدام نظاميان اين کشور در افغانستان بودهاند و خود يا خانوادهشان در خطر هستند، پناهندگی میدهد.
افراد شامل اين برنامه از ابتدای ماه ژانويه ۲۰۱۳ پس از دريافت ويزای ويژه، عازم فرانسه خواهند شد.
خبرگزاری فرانسه به نقل از وزارت کشور فرانسه شمار اين افراد را که بهعنوان مترجم با نظاميان فرانسوی کار کرده و يا به نوعی در استخدام آنان بودهاند ۸۰ تن اعلام کرده اما روزنامه لوموند نوشته است فرانسوا اولاند، رئيس جمهور فرانسه دستور داده است تا شمار کسانی که شامل اين برنامه میشوند به دو برابرافزايش يابد.
طبق اين برنامه دولت فرانسه هزينه جابهجايی و ويزای اين افراد را خواهد پرداخت.
اين روزنامه در ادامه گفته است که از ماه سپتامبر سال جاری نظاميان فرانسوی و سفارت اين کشور در کابل تا ۷۰۰ درخواست پناهندگی را دريافت کردهاند که تاکنون به ۱۲۰ مورد رسيدگی شده است.
اين طرح در حالی از سوی فرانسه به اجرا گذاشته میشود که پيش از اين شماری از کشورها از جمله استراليا، زلاند نو (نيوزلند)، آمريکا و کانادا نيز برنامه مشابهی را آغاز کرده بودند.
فرانسه دو هفته پيش پس از ۱۱ سال به مأموريت رزمیاش در افغانستان پايان داد و ۲۰۰ سرباز خود را که جزو يک هنگ پيادهنظام بودند از افغانستان خارج ساخت
از سال ۲۰۰۱ که رژيم طالبان با حمله ائتلاف بينالمللی به رهبری آمريکا سقوط کرد و سپس مأموريت مبارزه با تروريسم به ناتو سپرده شد، هزاران تن از شهروندان افغانستان نيز به استخدام نظاميان و يا نهادهای کشورهای عضو ناتو در آمدند و يا با آنان همکار بودهاند.
بر پايه توافق دولت افغانستان و ناتو، مسئوليت تأمين امنيت مناطق مختلف اين کشور تا پايان سال ۲۰۱۴ به نيروهای امنيتی اين کشور سپرده خواهد و تا آن زمان نظاميان ناتو نيز بهطور تدريجی افغانستان را ترک خواهند کرد اما برخی از کشورها اين برنامه را پيش از موعد تعيين شده اجرا کردهاند.
فرانسه دو هفته پيش پس از ۱۱ سال به مأموريت رزمیاش در افغانستان پايان داد و ۲۰۰ سرباز خود را که جزو يک هنگ پيادهنظام بودند از افغانستان خارج ساخت.
پايان بخشيدن به مأموريت جنگی نظاميان فرانسوی پيش از موعد تعيين شده از سوی ناتو، از وعدههايی بود که فرانسوا اولاند در مبارزات انتخاباتیاش اعلام کرده بود.
فرانسه در ۱۱ سال حضور رزمیاش در افغانستان بيش از سه هزار و ۵۰۰ نظامی در شمال شرق اين کشور داشت.
بر اساس اطلاعات سايت icasualties که تلفات جنگ در افغانستان را منتشر میکند طی اين مدت ۸۶ تن از آنان کشته شدهاند.
در دیماه سال گذشته پس از آنکه يک مهاجم در لباس ارتش افغانستان بر روی نظاميان فرانسوی در منطقه تگاب ولايت کاپيسا آتش گشود و چهار نظامی اين کشور را کشت، فرانسه آموزش ارتش افغانستان و عمليات متشترک با آنان را به حالت تعليق درآورد.
با وصف این، گفته می شود که بیشتر از يک هزار و ۵۰۰ نظامی غیررزمی فرانسوی تا یک سال دیگر در افغانستان حضور خواهند داشت و پس از آن تنها چند صد تن از آنان در چارچوب موافقتنامه همکاری استراتژیک دو جانبه، برای آموزش نیروهای ارتش افغانستان باقی خواهند ماند.
افغانستان و فرانسه سال گذشته معاهده همکاریهای استراتژیک امضا کردند که بر پایه آن فرانسه متعهد شد همکاریهای نظامی، سیاسی و اقتصادیاش را با افغانستان افزایش دهد.