به گفته مسئول ويژه پيگيری پرونده مرگ ستار بهشتی، بنابر تأييد کارشناسان پزشکی قانونی اين وبلاگ‌نويس بر اثر “وارد شدن صدمات به بدنش” فوت کرده است.

تارنمای روزنامه ايران امروز چهارشنبه ششم دی‌ماه به نقل از مهدی دواتگری، عضو کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس نهم که اخيراً مسئوليت ويژه پيگيری پرونده مرگ ستار بهشتی را عهده‌‌دار شده است نوشت، کارشناسان پزشکی قانونی تأييد کرده‌اند اين زندانی سياسی “براثر شوک‌های فيزيکی و روانی و وارد شدن صدمات به بدنش فوت کرده است.”

ستار بهشتی کارگری بود که در مورد نقض حقوق بشر در ايران وبلاگ می‌نوشت. وی ۹ آبان‌ماه سال جاری در منزلش در رباط کريم در نزديکی تهران بازداشت شد. در روز ۱۶ آبان مقامات با خانواده او تماس گرفته و آن‌ها را از مرگش در زمان بازداشت مطلع کردند.

مهدی دواتگری با اعلام اين‌که “به‌طور قطع مرگ ستار بهشتی ناشی از شوک‌های فيزيکی و روانی بوده است”،  افزود: “اين کارشناسان به هيچ عنوان درباره عمد و غيرعمد بودن اين موضوع اظهار نظری نکرده‌اند و تصميم‌گيری در اين رابطه را برعهده قوه قضائيه گذاشته‌اند.”

مهدی دواتگری: نخستين تحقيقات بيانگر آن است که ضربات وارد شده به آن مرحوم در بازداشتگاه نوعاً کشنده نبوده اما در عين حال فشارهای روحی و روانی نيز بر مرگ متوفی بی‌تأثير نبوده است

اين نماينده مجلس تأکيد کرد: “نخستين تحقيقات بيانگر آن است که ضربات وارد شده به آن مرحوم در بازداشتگاه نوعاً کشنده نبوده اما در عين حال فشارهای روحی و روانی نيز بر مرگ متوفی بی‌تأثير نبوده است.”

به گفته وی، “با وجود اين‌که سه متهم پرونده (مأموران پليس)  به جرم خود اعتراف کرده‌اند اما تحقيقات همچنان ادامه دارد.”

دواتگری با اشاره به بازديد از محل نگهداری ستار بهشتی توضيح داد: “در همين راستا گزارش جامعی تهيه و به کميسيون امنيت ملی ارائه شده است.”

خبرگزاری فارس، دو روز پيش به نقل از عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران در مورد علت مرگ ستار بهشتی نوشت، کميسيون ۱۱ نفره‌ای تشکيل شد و تشخيص داد که محتمل‌ترين علت مرگ می‌تواند ناشی از پيامدهای ضربه يا ضربات و يا شوک روانی باشد.

مرگ ستار بهشتی بازتاب گسترده‌ای در جهان يافت و شمار زيادی از سازمان‌های بين‌المللی مدافع حقوق بشر و دولت‌های غربی با اعتراض به مرگ اين وبلاگ‌نويس در اثر شکنجه٬ خواهان رسيدگی به اين موضوع  شدند.

پس از رسانه‌ای شدن خبر مرگ ستار بهشتی و واکنش نمايندگان مجلس به آن، اسماعيل احمدی‌مقدم، فرمانده نيروی انتظامی ايران ۱۱ آذر ماه گذشته، سرهنگ محمدحسن شکريان٬ رئيس پليس فتای تهران را به علت “قصور و ضعف در نظارت کافی بر عملکرد پرسنل تحت امر و روند رسيدگی پرونده ستار بهشتی” از سمت خود برکنار کرد.