روز ۱۸ ژوئیه ۲۰۲۰، چهار سال پس از مرگ آداما ترائوره، جوان سیاهپوست فرانسوی در یک پاسگاه ژاندارمری در ول-دآوز فرانسه، هزاران نفر در همین شهر فرانسه به خیابان آمدند تا ضمن گرامیداشت یاد او، بار دیگر خواستار اجرای عدالت و مجازات پلیسهایی شوند که این جوان را به قتل رساندند.
این تظاهرات اعتراضی علیه خشونت پلیس و تبعیض و نابرابری به ابتکار «کمیته عدالت برای آداما» و گروهی از فعالان محیط زیستی برگزار شد، در شرایطی که پس از قتل جورج فلوید به دست یک افسر پلیس در آمریکا، فرانسه نیز در هفتههای گذشته شاهد تظاهرات و اعتراضات گسترده علیه نژادپرستی بوده است.
جمعی از فعالان چپ نیز با شرکت در این تظاهرات، پلاکاردهایی را در اعتراض به اعدام و تبعیض در ایران به نمایش گذاردند و شعارهایی در محکومیت نژادپرستی و تبعیض علیه مهاجران افغانستانی و کولبرهای کرد در ایران سردادند.
آنچه میبینید عکسهای «#کولکتیو_۹۸» از تظاهرات ۱۸ ژوئیه فرانسه است. «#کولکتیو_۹۸» یک گروه انترناسیونالیستی مستقل است که پس از اعتراضات آبان ۹۸ برای مبارزه علیه صور مختلف ستم، استثمار و تبعیض در ایران و ثبت و آرشیو آنها شکل گرفته است.
اعتراض نماینده ایرانیتبار پارلمان ترکیه به استرداد پناهندگان در خطر اعدام به ایران
ابراهیم کابوقلو، نماینده حزب سوسیال دموکرات ترکیه (CHP)، نسبت به استرداد سعید تمجیدی و محمدرجبی اعتراض کرد. او با انتقاد از دولت ترکیه، بازگرداندن پناهندگان سیاسی را، آن هم در زمانی که این افراد زیر تیغ اعدام هستند، محکوم کرد و از روسای سه قوه ترکیه خواست تا برای جلوگیری از اعدام این سه نفر اقدام کنند.
آقای کابوقلو در بخشی از سخنان خود گفت: «با توجه به این که دولت ترکیه میداند که حکم اعدام در ایران امری رایج است، نمیبایست سعید تمجیدی و محمد رجبی را که برای نجات جانشان به ترکیه گریخته بودند، به ایران بازمیگرداند.»
این افراد پس از فرار به ترکیه و درخواست پناهندگی، توسط پلیس دستگیر و به ایران بازگردانده شدند. واکنش این نماینده پارلمان ترکیه پس از آن صورت گرفت که شهروندان ایران در یک کارزار مجازی بیسابقه، بیش از ۱۰ میلیون بار نسبت به اعدام سعید تمجیدی، محمدرجبی و امیرحسین مرادی اعتراض کردند.
این افراد از معترضان آبان سال گذشته بودند که پس از افزایش قیمت بنزین و شرایط نابسامان اقتصادی، علیه حکومت اعتراض کردند. در حالی که واکنشها به حکم اعدام این سه جوان همچنان ادامه دارد، افکار عمومی ایران، همکاری دولت ترکیه با حکومت جمهوری اسلامی ایران برای استرداد مخالفان حکومت، و ناامن بودن خاک ترکیه برای پناهندگان سیاسی را مورد انتقاد قرار داده است.[۱]
به وضوح مشخص است که کارزار مجازی «اعدام نکنید» بازتاب بینالمللی وسیعی داشته است، به نحوی که حتی مقامهای سیاسی کشورهای دیگر ناچار شدند در برابر افکار عمومی واکنش نشان دهند.
روزنامه «ولت» آلمان مسئولیت جان این سه نفر را با رهبر جمهوری اسلامی ایران دانست.
«اشپیگل»، دیگر رسانه مهم آلمانیزبان، نیز با انتشار مقالهای به آمار بالای اعدامهای سیاسی در ایران واکنش نشان داد.
سازمان دیدهبان حقوق بشر و عفو بینالملل نیز این احکام را غیر عادلانه دانستند و استناد به اعترافات زیر شکنجه را محکوم کردند .
منبع : ایندیپندنت
اعتراض نماینده ایرانیتبار پارلمان ترکیه به استرداد پناهندگان در خطر اعدام به ایران / 21 July 2020