هرمان ناکارتس، رئيس هيئت اعزامی آژانس بينالمللی انرژی اتمی به تهران گفت نشست بعدی با جمهوری اسلامی که در روز چهارشنبه ۲۷ دیماه (۱۶ ژانويه ۲۰۱۳) برگزار میشود، باید به توافقی برای از سرگیری تحقیقات در مورد برنامه هستهای ایران منجر شود.
به گزارش رويترز، با اينکه در مذاکرات روز گذشته نمايندگان آژانس بينالمللی انرژی اتمی با مقامات ايرانی در تهران اين هيئت نتوانست همانطور که اعلام کرده بود از تأسيسات نظامی پارچين بازديد کند، با اين حال هرمان ناکارتس، رئيس اين هيئت و معاون مديرکل آژانس امروز جمعه ۲۴ آذرماه (۱۴ دسامبر) در فرودگاه وين گفت پيشرفتهايی در مذاکرات حاصل شده است.
ناکارتس گفت: “ما انتظار داريم در مذاکرات ۱۶ ژانويه بر روی رويکردی ساختاری به نتيجه برسيم و در گامهای بلند بعدی آن را بهمورد اجرا گذاريم.”
رئيس هيئت بلندپايه آژانس بينالمللی انرژی اتمی گفت دسترسی به سايت نظامی پارچين بخشی از اين رويکرد خواهد بود.
هيئت نمايندگی آژانس بينالمللی انرژی اتمی نتوانست روز گذشته همانطور که اعلام کرده بود از تأسيسات نظامی پارچين بازديد کند
بازديد کارشناسان آژانس از پارچين يکی از موضوعات مورد بحث است. تهران میگويد اگر مداليته بين ايران و آژانس نهايی شود، بازرسان میتوانند از پارچين بازديد کنند.
پارچين سايتی است که به اعتقاد آژانس بينالمللی انرژی اتمی احتمال دارد تحقيقاتی در رابطه با استفاده نظامی از انرژی هستهای در آن در جريان باشد. دولت ايران اين موضوع را رد کرده است.
سايت نظامی پارچين در جنوب شرقی تهران واقع شده است.
هفت عضو آژانس بينالمللی انرژی اتمی روز گذشته در ديدار خود از تهران با مسئولان برنامه هستهای ايران ملاقات و گفتوگو کردند.
علیاصغر سلطانيه، نماينده ايران در آژانس بينالمللی انرژی اتمی پس از مذاکرات آژانس و جمهوری اسلامی اين گفتوگوها را “سازنده و مثبت” خواند.
پيش از اين، دو طرف در بهمن و اسفند ۱۳۹۰ در تهران و ارديبهشت، خرداد و شهريور ۱۳۹۱ در وين با يکديگر مذاکره کردهاند.
پيشرفت در مذاکرات هستهای آژانس بينالمللی انرژی اتمی و ايران چشمانداز مثبتی برای مذاکرات آينده ايران و گروه ۵+۱، شامل آمريکا، چين، روسيه، بريتانيا، فرانسه و آلمان خواهد گشود.
قدرتهای بزرگ غربی معتقدند ايران زير پوشش برنامه هستهای خود که آن را “صلحآميز” میخواند، در صدد دستيابی به سلاح هستهای است اما ايران بارها اين اتهام را رد کرده است.