مخالفان حکومت سوريه می‌گويند شمار قربانيان خشونت‌ها در اين کشور از ۳۷ هزار نفر فراتر رفته است.

به گزارش سی‌ان‌ان، مخالفان می‌گويند حمص و دمشق “مرگبارترين” مناطق سوريه هستند که شاهد بيشترین قربانيان در ۲۰ ماه اخير بوده‌اند و طی این مدت ۶۹۹۲ نفر در حمص و ۶۷۵۰ نفر در دمشق کشته شده‌اند. اين گروه می‌گويد تاکنون ۳۰۶۱ نفر از نيروهای هوادر دولت سوريه از جمله سربازان ارتش نيز کشته شده‌اند.

در همين حال وزارت خارجه روسيه ضمن انتقاد شديد از حمايت آمريکا، فرانسه و کشورهای عربی از مبارزات برای سرنگونی بشار اسد، رئيس‌جمهور سوريه اعلام کرده است اين حمايت‌ها باعث تقويت افراط‌گريان و تروريست‌ها خواهد شد.

فرانسه، بريتانيا، آمريکا، اتحاديه عرب و کشورهای عضو شورای همکاری خليج فارس هفته گذشته اعلام کردند “ائتلاف ملی نيروهای مخالف و انقلابی سوريه” را به عنوان نماينده مشروع مردم سوريه به رسميت می‌شناسند

 مخالفان سوریه: حمص و دمشق “مرگبارترين” مناطق سوريه هستند که شاهد بيشترین قربانيان در ۲۰ ماه اخير بوده‌اند و طی این مدت ۶۹۹۲ نفر در حمص و ۶۷۵۰ نفر در دمشق کشته شده‌اند  

هفته گذشته پس از روز‌ها مذاکرات فشرده، گروه‌های مخالف رژيم بشار اسد که در دوحه، پايتخت قطر، گردهم آمده بودند، موفق شدند تا ائتلافی جديد راه اندازی کنند و به توافق‌های تازه‌ای برای هماهنگی دست يابند.

شورای مخالفان موسوم به “ائتلاف ملی نيروهای مخالف و انقلاب سوريه” و رهبر منتخب آن، معاذ الخطيب، قرار است مقدمات تشکيل شورای دولت انتقالی را در هفته‌های آينده فراهم کند و  يک شورای نظامی تشکيل دهد تا از اين طريق بتواند گروه‌های مختلف نظامی را به يکديگر نزديک‌تر کند.

 ايده تشکيل دولت انتقالی برگرفته از تجربه شورای انتقالی ليبی است که در جريان قيام سال گذشته و در طول نبرد مخالفان با معمر قذافی رهبر اين کشور شکل گرفت.

جنگ در سوريه عمدتا بين شورشيان مسلمان و سنی‌مذهب در مقابل طرفداران بشار اسد، رئيس‌جمهور سوريه است که از فرقه علوی است. اين خشونت‌ها از مارس ۲۰۱۱ (اسفند ۱۳۸۹) آغاز شده و با وجود تلاش‌ها برای آتش‌بس بين نيروهای درگير٬ همچنان ادامه دارد