ستاد حقوق بشر قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران با صدور بیانیهای اعلام کرد که دستگاه قضایی جانباختن ستار بهشتی، وبلاگنویس را پیگیری خواهد کرد.
در این بیانیه که روز یکشنبه، ۲۱ آبان ماه ۱۳۹۱ (۱۱ نوامبر ۲۰۱۲) در پایگاه اطلاعرسانی ستاد حقوق بشر منتشر شده آمده است: “پیرو گزارش های دریافتی درمورد فوت آقای ستار بهشتی در زمان تحقیق از وی در اداره پلیس، این مسئله را با جدیت کامل پیگیری کرده و خوشبختانه با دستور قاطع و ویژه آیتالله آملی لاریجانی ریاست محترم قوه قضائیه، تمام ابعاد قضیه تحت بررسی دقیق قرار گرفته است که نتایج این تحقیقات به زودی از سوی سخنگوی قوه قضائیه و سایر مسئولان ذیربط به اطلاع عموم مردم خواهد رسید.”
ستار بهشتی، وبلاگنويسی است که در پی شکنجه توسط بازجويان پليس فضای توليد و تبادل اطلاعات نيروی انتظامی ايران (فتا) به “قتل” رسيده است. وی پيش از مرگ در نامهای به موضوع “شکنجه شدنش” اشاره کرده بود. اين وبلاگنويس روز سهشنبه ۹ آبان توسط پليس فتا بازداشت شد و پس از دو روز بازجويی، پنجشنبه ۱۱ آبان به بند ۳۵۰ زندان اوين منتقل شد.
ستاد حقوق بشر قوه قضاییه: “پیرو گزارش های دریافتی درمورد فوت آقای ستار بهشتی در زمان تحقیق از وی در اداره پلیس، این مسئله را با جدیت کامل پیگیری کرده و خوشبختانه با دستور قاطع و ویژه حضرت آیت الله آملی لاریجانی ریاست محترم قوه قضائیه، تمام ابعاد قضیه تحت بررسی دقیق قرار گرفته است که نتایج این تحقیقات به زودی از سوی سخنگوی قوه قضائیه و سایر مسئولان ذیربط به اطلاع عموم مردم خواهد رسید.”
ستاد حقوق بشر در این بیانیه اعلام کرده است: “هر فردی که قصورا یا تقصیرا در این واقعه دخالت داشته، سریع، قاطع و بدون اغماض از سوی دستگاه قضایی مورد پیگرد قرار خواهد گرفت .”
این ستاد ابراز امیدواری کرده است که “پیگیری سریع و قاطع این پرونده نمونه روشنی از عزم جدی تشکیلات قضایی برای برخورد با هرگونه تخلفی از اجرای قانون و رعایت حقوق شهروندان باشد. “
این بیانیه در حالی صادر شده که خانواده ستار بهشتی در روزهای گذشته تحت فشار امنیتی قرار داشتهاند و به دلیل اطلاعرسانی درباره وضعیت کشته شدن ستار بهشتی تهدید به بازداشت شدهاند.
در بخشی دیگری از بیانیه ستاد حقوق بشر آمده است: “در جمهوری اسلامی ایران حقوق همه شهروندان، حتی متهمین و دستگیر شدگان، طبق قوانین حاکم بویژه مقررات قانون احترام به آزادی های مشروع و حفظ حقوق شهروندی مصوب سال ۱۳۸۳ و دستور العمل اجرایی آن، محفوظ بوده و خواهد بود. “
ستار بهشتی نخستین فردی نیست که در زندانهای ایران جان خود را از دست میدهد. پیش از این نیز افرادی همچون زهرا کاظمی٬ زهرا بنییعقوب٬ اکبر محمدی٬ اﻣﯿﺮ ﺟﻮاديﻓﺮ، ﻣﺤﺴﻦ روحاﻻﻣﯿﻨﯽ و ﻣﺤﻤﺪ ﮐﺎﻣﺮاﻧﯽ در طی مدت بازداشت جان خود را از دست دادهاند.
فدراسيون بينالمللی جامعههای حقوق بشر و جامعه دفاع از حقوق بشر در ايران در بیانیهای که روز گذشته٬ بیستم آبان ماه صادر کرد گفت که در چند سال گذشته، تعداد قابل توجهی از زندانیان عقیدتی، شامل اعضای اقلیتهای قومی کرد، عرب و بلوچ، جان خود را در زندانهای مختلف از جمله اوین، رجایی شهر، ارومیه، اهواز و زاهدان در زیر شکنجه یا در شرایط به شدت مشکوک از دست دادهاند که مشخصات در حدود ۲۰نفر از این قربانیان در گزارش مشترک فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر و جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران در سال گذشته منتشر شد.
تشکیل کمیته ویژه مجلس برای بررسی کشته شدن ستار بهشتی
از سوی دیگر شماری از نمایندگان مجلس در نطق پیش از دستور امروز مجلس شورای اسلامی خواستار پیگیری کشته شدن این وبلاگنویس زندانی شدند و محمد حسن٬ ابوترابی فرد، نایب رئیس مجلس اعلام کرد که کمیته ویژهای برای بررسی این مسئله در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تشکیل شده است.
احمد توکلی: “چرا وزارت خارجه و دستگاه قضایی در خصوص این وبلاگنویس توضیح نمیدهند، چرا که در زندان مرگی اتفاق افتاده و باید مسئولان پاسخ دهند و پاسخشان نیز باید قانعکننده باشد. من به کمیسیون امنیت ملی مجلس توصیه میکنم که فعال شود و حقیقت را کشف کند”
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، احمد توکلی، نماینده تهران در مجلس در نطق پیش از دستور امروز در رابطه با ستار بهشتی گفت: “چرا وزارت خارجه و دستگاه قضایی در خصوص این وبلاگنویس توضیح نمیدهند، چرا که در زندان مرگی اتفاق افتاده و باید مسئولان پاسخ دهند و پاسخشان نیز باید قانعکننده باشد. من به کمیسیون امنیت ملی مجلس توصیه میکنم که فعال شود و حقیقت را کشف کند.”
ستار بهشتی پيش از اين نيز در جريان رويدادهای دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری در ايران چندين بار از تظاهرات اعتراضی مردم و حضور مأموران فيلمبرداری کرده و آن را در اختيار رسانهها قرار داده بود. وی همچنين در سال ١٣٨٢ در ارتباط با اعتراضات دانشجویی دستگیر و مدتی را در بازداشت بهسر برده بود.
۴۱ زندانی سیاسی بند ۳۵۰ اوین طی نامهای شهادت دادند که در زمان حضور ستار بهشتی٬ در این بند “آثار شکنجه و ضرب و شتم” را بدن وی مشاهده کردهاند.
احمد توکلی با بیان اینکه رسانههای خارجی و دولتهای غربی بر سر این مسئله “غوغا به پا کردهاند”، افزود: “حالا یک وبلاگنویس حرفهای نامربوط زده باشد و فراخوانی را هم داده باشد، سوال این است که چقدر عملی شده و چه تاثیری داشته است؟ چرا با این اقدامات نظام مظلوم جمهوری اسلامی را زیر سوال برده و از آبروی شهدای هزینه میکنید؟”
در روزهای گذشته سازمانهای بینالمللی مدافع حقوق بشر همچون گزارشگران بدون مرز، دیدبان حقوق بشر و عفو بینالمللطی بیانیههای جداگانهای کشته شدن ستار بهشتی در اثر شکنجه را محکوم کردهاند. جبهه مشارکت ایران اسلامی و سازمان ادوار تحکیم وحدت نیز از احزاب سیاسی داخل ایران هستند که طی بیانیههایی اعتراض خود را به این واقعه اعلام کردهاند.
در همین زمینه:
جوک است.
حتماعاملان شکنجه و کشتار نماينده مجلس و يا معاون دادستان و يا مرتضوی ميشوند.!
کاربر مهمان / 11 November 2012
خانم مینو اصلانی درباره ارزشهایی سُخن می گویید که درکشورهای داعیه دار آن بی ارزش هستند.
مینو اصلانی رئیس بسیج زنان کل کشور در جریان شرکت بازیگر ایرانی نیکی کریمی در ابوظبی چنین اظهار داشته: باعث تأسف است هنرمندانی که می توانند در کشور و دل مردم جا داشته باشند و در واقع در سنگر هنر حافظ باورها، سنت ها و اعتقادات مردم باشند، تا این حد به اعتقادات مردم پشت پا می زنند و خودشان را هنرمندی برای مردم می خوانند.اگر نیکی کریمی از عملی که انجام داده از مردم برائت نجوید و عذر خواهی نکند قطع بر یقین باید جزو کسانی باشد که ممنوع التصویر شود و این خواست مردم است.
خانم اصلانی سُخن از کدام مردم می گویید؟ کدام اعتقادات را بیان می کنید؟ مردمی که اکنون اکثر جامعه را فراگرفته اند در فقر وتنگدستی اقتصادی و خفقان اجتماعی به سر می برند! اعتقاداتی که شما دم از آن می زنید و از آن بُتی برای ترساندن مردم ساخته اید، دیگر کارایی خود را از دست داده! ابوظبی خود کشوری کوچک ومسلمان است و هم اصلیت عرب هستند هم این دین وارزشها به آنها نزدیکتربوده، آنها خود اینگونه فریاد وفغان بر نمی آورند اما شما چرا کاسه داغتر از آش شده اید؟ 33 سال است این ارزشها در جامعه وجود داردو باید گفت از هر روشی برای ترویج این ارزشها استفاده کردید، از بازداشت، ضرب وشتم تا شلاق و….هراران افکار و اعمال قرون وسطایی چقدر این ارزشها در جامعه جاگرفته؟ آنقدر این ارزشها را به زور به خورد مردم داده اید که دیگر حالت تهوع آن در جامعه نمایان گشته.
خانوم اصلانی این ارزشها و باورها که مدام میگویید نباید کسی ولو درکره مریخ باشد به آنها پشت پا بزند و گرنه ناراحت می شوید چیست؟ چرا سی و سه سال است به زور این ارزشهای شما جاری است در این مملکت ولی هنوز آمار تجاوز به زنان و مزاحمت های خیابانی بیداد می کند؟ چرا با وجود این باورها و ارزشهای شما، زنان ایرانی در خیابانها و پارکها، معابر عمومی از حداقل امنیت روحی روانی بر خوردار نیستند؟ شما خواب هستید یا خود را به خواب زده اید آنقدر این ارزشها را به زور به این مردم تزریق کردید، که جامعه ای گرسنه از اقتصاد و شهوت را به ارمغان آوردید! دیر زمانی از ماجرای تجاوز به زنان در باغ اصفهان نمی گذرد، مثالها بی شمار است و هر روز برآمار آن افزوده می شود جریان تجاوز به زنی در کاشمر و کاشان را فراموش کردید؟ این ارزشها که شما ادعای امنیت برای جامعه برای آنها دارید نا امنی و فسادی بی حد بوجود آورده! خانم اصلانی اگر به گفته شما و سران نظام در کشورهای غربی این ارزشها رعایت نمی شود وبی بندوباری آن کشورها را فرا گرفته و واقعا این گفته شما جیره خواران نظام وسران نظام واقعیت داشته باشد فکر نمی کنید باید الان سیلی از نطفه در خیابانهای آن کشورها به راه افتاده بودو در بدترین نوع فلاکت وبدبختی بودند؟ آیا این ارزشها که در آن کشورها رعایت نمی شود و در کشور ما شما مانند سگان نگهبان مسئول حفاظت آن هستید نباید ایران وملت ایران را به اوج می رساند؟ شما هربار که سُخنرانی می کنید هربار تلوزیون می بینید واز هر چیزی استفاده می کنید، ببینید ساخت کدام کشور است و اولین کشوری که این وسیله را ساخته کدام کشور بوده؟ فقط اگر مارک ایرانی داشت نگویید ما با ارزشهای خود ساخته ایم بگویید با ارزشهای خود کپی برداری کردیم نوعی سرقت انجام دادیم.
خانم اصلانی ملتی که شما می فرمایید از کار این هنرمند به خشم آمده اند و خواستار ممنوع التصویر شدن ایشان شدید ،آنها ملت نیستند! به آنها لقب اُمت همیشه در صحنه داده می شود، که با کیک وساندیس روانه خیابانها می شوندبرای شُعار دادن کذایی. رادیو تلوزیون ملی است اما تبدیل به شبکه خصوصی برای رهبری و اوباش سخنگوی ایشان شده است!
خانم اصلانی دینی و ارزشی که با بیرون آمدن مویی زیر سوال برود و پایه هایش بلرزد نابود شود بهتر است! آن چیز که در دل جای داشته باشد نابود نمی شود ونگرانی از نابودی آن نیست خود می دانید این ارزشهای شما نه در دل که دیگر برزبان ملت نیز جاری نیست وجای آن را خرافات گرفته! روزی کسی ادعای هاله نور می کند روز دیگر کسی ادعای نائب خدا بودن ……و این خرافات به اسم ارزش به قدری در جامعه نفوذ کرده که عده ایی دیگر ادعاهای عجیب وغریب دیگر از خود ابراز می دارند! به طوری این ارزشها تبدیل به خرافات شده که مردم به جای بازخواست خواسته های خود از نظام به این خرافات روی آوردند! شما نگران دین خود هستید لازم به هوار زدن نیست این دین وارزشهای خود را به هرکس که می خواهد بامحبت تقدیم کُنید نه با چماق! به نظر بنده به جای ممنوع التصویر کردن اشخاص که ارزشهای شما را زیر سوال می برند خود را ممنوع التصویر کنید تا همان ملتی که می گویید ناراحت هستند قدر شما وسران این نظام را بدانند و این ارزشها را قدر بدانند و کسانیکه ارزشهای مترقی شما را زیر سوال می برند از رده خارج کنند. خانم اصلانی 33سال است این اراجیف را به خورد ملت به نام دین به مردم داده اید و نهایت آن تنفر از ارزشهای شما شده! اعراب انقدر که شما خود را برای این ارزشهای بی ارزش خفه می کنید چنین کاری نمی کنند! حال شما این دکان دین را برای حکومت کردن خود به نام ارزشها به خورد مردم می دهید.
باشد که به زودی جوابگوی اعمال ننگین و دروغهای بی نهایت خودو سران نظام خود باشید.
زنده وپاینده ایرانی وایران جانم فدای ایران
نویسنده ستار بهشتی
Satar / 11 November 2012
ازخبردستوررئیس قوه ضد قضائیه کلی خندیم جوکی به این بامزه گی نشنیده بودیم ؛ممنون که سعی دارید مارا همچنان شاد وخندان کنید.
کاربر مهمانreza / 11 November 2012
مطمئن باشید این پرونده هم مانند پرونده قتل زهرا کاظمی، قتلهلی زنجیره ای، کهریزک، اختلاس های میلیاردی، کوی دانشگاه، گوشتهای آلوده و … به بایگانی خواهد پیوست و هر چقدر که آن پروندها به جواب رسیدند این هم به جواب خواهد رسید.
فعلا حضرات در مجلس و قوه قضاییه ژست دفاع از حقوق بشر گرفته اند که اصلا به قد و قواره ایشان نمیخورد.
احتمالا در بهترین حالت یک یا دو مامور دون پایه را به نام خود سر و از این حرفهای بی سر و ته و یک مصاحبه ساختگی به مردم نشان میدهند و … پایان ماجرا.
کاربر مهمان / 12 November 2012
برای خنده است؟ چقدر بابا بفکر مردمند اینا!
یوسف / 12 November 2012