آمارهایی که در روزهای اخیر مقامات وزارت بهداشت کشورهای اروپایی درگیر با همه‌گیری ویروس کرونا منتشر می‌کنند، دلگرم‌کننده است از این نظر که نمایانگر فروکش کردن پیک شیوع بیماری کووید ۱۹ در این کشورهاست.

روزهای کرونایی در ایتالیا، پیش از آنکه همه قرنطینه شوند. رم فوریه ۲۰۲۰ Photo by Andreas SOLARO / AFP

کمترین میزان مرگ و میر طی شش هفته گذشته در ایتالیا ثبت شده است. طبق گفته مقامات وزارت بهداشت ایتالیا، ۲۶۰ نفر در طی ۲۴ ساعت گذشته در اثر ابتلا  بیماری کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند. در چند هفته گذشته، این تعداد همیشه بیش از ۳۰۰ نفر بوده است. در بعضی مواقع در ایتالیا تقریباً هزار نفر در روز جان خود را در اثر ابتلا به این بیماری از دست می‌دادند.

تعداد کشته‌ها در فرانسه نیز به میزان قابل توجهی کاهش یافته است: از ۳۶۹ نفر در روز شنبه به ۲۴۲ نفر در روز یکشنبه. بریتانیا کمترین میزان تلفات را از ۳۱ مارس تاکنون با ۴۱۳ نفر که جان خود را در اثر ابتلا به کووید ۱۹ از دست دادند ثبت کرد.

به دلیل این تحولات مثبت، قرنطینه خانگی که در این کشورها در حال اجراست به تدریج کاهش می‌یابد. همانطور که جوزپه کونته، نخست‌وزیر ایتالیا عصر یکشنبه ۲۶ آوریل/ ۷ اردیبهشت اعلام کرد، قرار است ورزش‌های بیشتری در فضای باز انجام شود و رفت و آمدهای بیشتری در سراسر کشور امکان‌پذیر شود. همچنین در اسپانیا و فرانسه نیز کاهش برخی محدودیت‌های اجتماعی در دستور کار قرار گرفته است.

در جمهوری چک، سوئیس، کرواسی و نروژ برخی محدودیت‌های احتماعی از نیمه‌شب گذشته برداشته شده است. در ترکیه منع تردد آمد و شد چهار روزه شبانگاهی لغو شد. در بریتانیا، نخست وزیر جانسون که به بیماری کووید ۱۹ مبتلا بود سلامت خود را بازیافته و به دفتر خود در خیابان داونینگ بازگشت. جانسون می‌خواهد امروز فعالیت رسمی خود را دوباره آغاز کند.

در همان حال کابینه دولت آلمان چهارشنبه هفته جاری در جلسه‌ای با حضور رئیس شورای اروپا، دستورکار ریاست این کشور در اتحادیه اروپا را به بحث خواهد گذاشت.

ریاست ۶ ماهه آلمان بر اتحادیه اروپا از یکم جولای (۱۱ تیر) آغاز خواهد شد.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان شنبه گذشته در پیام ویدئویی هفتگی خود گفت:

«[ریاست آلمان بر اتحادیه اروپا]به روشنی تحت‌الشعاع مسئله مبارزه با ویروس کرونا و عواقب آن خواهد بود. تا زمانی که واکسنی برای این بیماری کشف نشود، ویروس کرونا بر زندگی مردم اروپا غالب خواهد ماند.»

مرکل در ادامه گفت، آلمان قصد دارد ایده نظام سلامت کارآمد در اروپا را در تمامی کشور‌های عضو اتحادیه تقویت کند. همچنین مسائل محیط زیستی و کاهش مصرف کربن نیز در دستور کار قرار خواهد داشت.