محمدرضا رحيمی، معاون اول رئيسجمهور ايران گفت محمود احمدینژاد برای پاسخگويی به سئوالات نمايندگان مجلس آماده است.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی (ايرنا)، با اين حال رحيمی سئوال از احمدینژاد را در شرايط تحريمهای کنونی “به مصلحت ندانسته است.”
طرح سئوال از احمدینژاد هفته گذشته با ۱۰۲ امضا تحويل هيئت رئيسه مجلس ايران شد که تاکنون ظاهرا ۱۴ نفر امضای خود را پس گرفتهاند و ۸۸ امضا هنوز دارد.
بر اساس قوانين ايران، طرح سئوال از رئيسجمهور بايد به امضای يک چهارم نمايندگان مجلس برسد. شمار نمايندگان مجلس ايران در حال حاضر ۲۹۰ نفر است که بايد اين طرح دستکم ۷۴ امضا داشته باشد.
مسعود پزشکيان يکی از نمايندگان مجلس: طرح سئوال از رئيسجمهور در کشور آرامش را بر هم نمیزند و افراد نبايد کلام رهبری را تفسير دلخواه کنند
برخی از نمايندگان مجلس از جمله فراکسيون اصولگرايان طرح سئوال از احمدینژاد را باعث ايجاد “تنش” در کشور دانسته و خواهان انصراف نمايندگان از پيگيری آن شدهاند.
اما در مقابل شماری از نمايندگان مجلس اين تحليل را رد میکنند.
از جمله مسعود پزشکيان يکی از نمايندگان مجلس گفته است: “طرح سئوال از رئيسجمهور در کشور آرامش را بر هم نمیزند و افراد نبايد کلام رهبری را تفسير دلخواه کنند.”
وی گفته است: “مقام معظم رهبری از نمايندگان مجلس میخواهد که طبق قوانين و مقررات عمل کنند. ايشان در خراسان شمالی گفتند بايد آرامش در کشور باشد. اما اين طور نيست که گفته باشند کسی به وظيفهاش عمل نکند.”
آيتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی هفته گذشته در سفری به استان خراسان شمالی گفت فضای کشور در آستانه انتخابات “نبايد دچار تنش شود.”
يازدهمين دوره انتخابات رياستجمهوری ايران، خرداد سال آينده خورشيدی برگزار میشود.
به گفته پزشکيان “از آنجايی که سئوال از رئيسجمهور از اختيارات مجلس است، قطعا نمايندگان میتوانند از اين اختيار برای در مسير قانون قرار دادن رئيسجمهور استفاده کنند.”
محمد دامادی، يکی از طراحان سئوال از احمدینژاد نيز گفته است: “مجلس تنها به دنبال رفع مشکلات اقتصادی است و قصد بیحرمتی و يا توهين به رئيسجمهور را ندارد و نبايد از يک کارکرد قانونی به اشتباه چنين برداشتهايی کرد.”
محورهای طرح سئوال از احمدینژاد را “آشفتگی بازار ارز، واردات گندم و واردات خودرو” تشکيل میدهند.