سازمان جهانی بهداشت هشدار داده که برداشتن سریع محدودیتها در زمینه کرونا خطرناک است. برخی کشورها برنامههایی برای برداشتن محدودیتها دارند. در ایران فعالیت ادارهها و برخی مشاغل در بیشتر استانهای ایران از امروز شنبه ۲۳ فروردین از سر گرفته شده است.
تدروس قبریسیوس، رییس سازمان جهانی بهداشت، روز جمعه ۱۰ آوریل در ویدئو کنفرانسی از مقر سازمان جهانی بهداشت در ژنو، خطاب به دولتها گفت در برداشتن محدودیتهای کرونا نباید عجله کرد چون در غیر این صورت، موج مرگبار آن به سرعت باز خواهد گشت.
کشورهایی چون اسپانیا، ایتالیا، دانمارک و اتریش از آغاز لغو محدودیتها سخن گفتهاند.
قبریسیوس در عین حال گفته سازمان جهانی بهداشت به دولتها برای اعمال بهترین استراتژی در تسهیل محدودیتها کمک خواهد کرد.
او گفته: «اگر خروج از بحران با مدیریت درستی همراه نباشد، مسیر رو به پایین نمودار کرونا هم میتواند به اندازه مسیر صعودی این بحران خطرناک باشد.»
تدروس قبریسیوس در عین حال از آمارهای امیدوارکننده کشورهای اروپایی ابراز رضایت کرد.
اسپانیا گفته بنا دارد به برخی از مشاغل غیرضروری مانند ساخت و سازها و کارخانجات اجازه دهد از روز دوشنبه کارشان را از سر بگیرند. دولت اسپانیا اما از مردم خواسته همچنان فاصلهگذاری فیزیکی را رعایت کنند.
جوزپه کونته، نخستوزیر ایتالیا، قرنطینه سراسری این کشور را تا سوم ماه مه تمدید کرده و گفته ایتالیا نباید دستاوردهایی را که از این محدودیتها به دست آورده به راحتی از دست دهد.
تاکنون در ایتالیا فقط خوار و بار فروشیها و داروخانهها اجازه فعالیت داشتهاند اما اعلام شده که کتابفروشیها و فروشگاههای پوشاک کودکان از سهشنبه میتوانند کار کنند.
در برخی کشورهای دیگر اروپایی هم مقامات در حال برنامهریزی برای کم کردن محدودیتها هستند.
در ایران، حسن روحانی، رئیسجمهوری پیشتر اعلام کرده بود مشاغل کمخطر از روز ٢٣ فروردین در همه استانها به جز تهران و از ۳۰ فروردین در استان تهران فعالیت خود را آغاز کنند.
بر اساس اعلام دولت ایران از امروز، ساعات کاری ادارات از هفت صبح تا دو بعدازظهر خواهد بود. این در حالی است که سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران پیشتر از چنین کاری انتقاد کرده و هشدار داده بود کوچکترین حرکت نسنجیده و غیرمنطبق با نظر کارشناسی، آسیبهای غیرقابل جبرانی در پی خواهد داشت.
گفته شده مشاغلی که اجازه فعالیت دارند باید گواهی سلامت بگیرند و بارکد آن را در محل کار نصب کنند. همچنین درباره فاصلهگذاری هوشمند تاکید شده و گفته شده هر واحد صنفی که پروتکلها را رعایت نکند پلمب خواهد شد.
محسن فرهادی، معاون وزارت بهداشت گفته است همه اصناف و مراکز صنعتی باید با ثبتنام در سایت وزارت بهداشت و امضای تعهدنامه مجوز بازگشایی بگیرند و در غیر این صورت فعالیت آنها غیرقانونی است.
طبق اعلام اتاق اصناف ایران مشاغل «پرخطر» همچنان اجازه فعالیت نخواهند داشت. این مشاغل شامل فعالیت تالارها، رستورانها، کافهها، استخر و سونا، سالنهای زیبایی زنانه، مراکز تجاری و بازارهای سرپوشیده، باشگاههای ورزشی و آموزشگاههای علمی هستند.
روز جمعه شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان از یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر بیشتر شد. ۱۰۱ هزار نفر تاکنون بر اثر بیماری کووید۱۹ جان باختهاند.
در ایران، آخرین آمار وزارت بهداشت میگوید چهار هزار و ۲۳۲ نفر تاکنون بر اثر ویروس کرونا در گذشتهاند و تعداد مبتلایان ۶۸ هزار و ۱۹۲ نفر است.
در همین زمینه: